PÅVEN FÖRDÖMER INVESTERARE OCH TILLVERKARE I VAPENINDUSTRIN

Pope-Francis-courtesy-ca.news_.yahoo_.com_-300x203“Människor som tillverkar vapen eller investerar i vapenindustrin är hycklare om de kallar sig kristna, sade påven Francis på söndag”, enligt jpost.com . ” Franciskus utfärdat hans tuffaste fördömande hittills av vapenindustrin vid ett möte med tusentals ungdomar i slutet av den första dagen av sin resa till den italienska staden Turin.”

.
Detta rör en stor grupp av företag och då även banker som här gör stora vinster. De moraliska frågor blir allt viktigare för framtiden.

 

Tidigare tog han till storsläggan och och bannlyste det kriminella nätverken i Italien och maffiamedlemmarna i Ndrangheta.

Pope-maffiaVatikanen har i sekler bannlyst de hemliga sekterna av frimureri. Från 1730  mitt fram till 1924 bannlyste frimureri som en samhällsfientlig och religiös irrläran.

Maffian och Cosa Nostra är en utväxt ur detta. Även terrorceller kommer ur dess nätverk för samhällsomstörtningar.

Kritiserar marknadsekonomin som djupt orättvis. Allt strider mot det gemensamma bästa.

Påven har även tagit bort odugliga präster. Även kortstågens brutala verk har förkastas av tidigare påve. Påven Johannes Paulus II gjorde många fredsresor för försoning med andra andra länder och religioner.

Detta är en  kristen grundtes för oss att söka försoning med dem vi har otal med.

http://www.thetruthaboutguns.com/2015/06/robert-farago/pope-weapons-manufacturers-cant-call-themselves-christians/

JohannesPaulusPåven Johannes Paulus II gjort många ursäkter. Under sin långa regeringstid som påve, ursäktade han judar,  Galileo , kvinnor , personer som dömts av inkvisitionen , muslimer dödades av korsfararna och nästan alla som påstår sig ha lidit i händerna på den katolska kyrkan under årens lopp.

Som påven har han officiellt gjort offentliga ursäkter för över 100 av dessa oegentligheter, bland annat

 • Den rättsliga processen på den italienska vetenskapsmannen och filosofen Galileo Galilei , själv en hängiven katolik, runt 1633 (31 oktober 1992).
 • Katoliker engagemang med den afrikanska slavhandeln (9 augusti 1993).
 • Kyrkans roll i brännande på bål och de religiösa krig som följde protestantiska reformationen (maj 1995 i Tjeckien ).
 • De orättvisor som begås mot kvinnor, kränkning av kvinnors rättigheter och för den historiska nedvärdering av kvinnor (29 maj 1995 i ett “brev till kvinnor”).
 • Den inaktivitet och tystnad många katoliker under Förintelsen (16 mars 1998)
 • För genomförandet av Jan Hus 1415 (18 december 1999 i Prag ). När Johannes Paulus II besökte Prag 1990, begärde han experter på detta område “för att definiera tydligare ställning som innehas av Jan Hus bland kyrkans världsförbättrare, och medgav att” oberoende av de teologiska övertygelser han försvarade, Hus kan inte förnekas integritet i hans personliga liv och engagemang för nationens moraliska uppfostran. “Det var ytterligare ett steg i att bygga en bro mellan katoliker och protestanter.
 • För synder katoliker genom tiderna för brott “rättigheter etniska grupper och folk, och [för att visa] förakt för deras kulturer och religiösa traditioner “. (12 mars 2000 under en offentlig massa benådning).
 • För åtgärderna i Korstågsattacker mot Konstantinopel i 1204. Till patriarken av Konstantinopel , sade han

  “Vissa minnen är särskilt smärtsamt, och några händelser i det avlägsna förflutna har lämnat djupa sår i huvudet och människors hjärtan till denna dag. Jag är tänker på den katastrofala säck den kejserliga staden Konstantinopel, som var så länge bastion av kristendomen i öst. Det är tragiskt att angriparna, som hade föresatt sig att säkra fri tillgång till de kristna till det heliga landet, vände sig mot sin egna bröder i tron. Det faktum att de var latinska kristna fyller katoliker med djupt beklagande. Hur kan man undgå att se här mysterium iniquitatis i arbetet i det mänskliga hjärtat? “
Det här inlägget postades i Franciskus, Krig, Kristendom, Kyrkan, Ledarskap. Bokmärk permalänken.

1 svar på PÅVEN FÖRDÖMER INVESTERARE OCH TILLVERKARE I VAPENINDUSTRIN

 1. Bo Lagerqvist skriver:

  Då var den store vapentillverkaren Alfred Nobel kanske en hycklare ?

  Även nuvarande Nobelstiftelsen borde då vara en hycklare som gladeligen tar emot pengar från vapenindustrin, tills kritiken blir så stor att de får avsluta samarbetet som i Honeywellfallet: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2054&artikel=2488522

  Trots detta tar man nu emot sponsormedel från SAAB: http://saab.com/it/air/gripen-fighter-system/gripen/gripen/newsandpress/gripen-updates/gripen-stories-updates/saab-brings-exhibition-about-nobel-prize-to-brazil/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *