DE VINST- OCH PENNINGSTYRDA ORGANISATIONERNA ÄR PROBLEMET

finansstyretEtt problem I organiseringen och ledarskap oavsett det är i det privata eller kommunala. Penningstyrt ledarskap hämmar och skapar ensidiga jobb att jaga siffror. Robotjobben föds här. Vinst är inte ett mål utan ett resultat av att uppnå ett mål.

Alla organisationer, företag, kommuner eller nationer har ett mål varför de finns. “Why in business”. Deras identitet.

Företag eller verksamheter har en affärs- resp. verksamhetsidé. De driver ett hushåll. Avkastning ska på något sätt återinvesteras. De verksamma skall få lön för mödan. Ekonomin förutsätter primärt ett fungerande kretslopp och ekonomiskt nyttoskapande.

Den sociala faktorn och samverkan består i den innovativa och kommunikativa förmåga runt mål. Mål rör alltid en omgivning till nytta. En ömsesidig nytta för mottagare och givare. Kund resp leverantör. Patient resp vårdare. Laget resp ledare

Urartade finansekonomier skapar ingen nya nytta eller arbetstillfällen. Alstrar vinster som fördyrar och blir till förluster för andra. Vinst finns då som ett resultat efter olika insatser.

Det här inlägget postades i Ekonomi, Finansens systemfel, Finanskapitalism, Fördelningspolitik, Förnyelse, Framtid, Kortisktighet, Nyliberalism, Okategoriserade, Skatt, Systemfel, Vinst. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *