ÖST och VÄST-KONFLIKTEN

EAST_WEST
DE IDEOLOGISKA AVSTÅNDEN MELLAN OBAMAS VÄST OCH PUTINS RYSSLAND

I en konflikt är det viktigt att förstå sin fiendes utgångspunkt. När Vietnamkriget rådde verkade i det kalla kriget rädslan om en kommunistisk världsdominans.

En fruktan som levde i USA:s ledning. Vietnam slogs för sin nationella frihet. Hade inget med Kina eller Sovjet att göra. I tusen år gällde en strid mellan Vietnam och Kina.

På höjden av det kalla kriget, var det vanligaste argumentet från de amerikanska konservativa att officiellt brännmärka det ateistiska Sovjetunionen som  en “gudlösa nation.”

Men USA sökte aldrig väg till en högre civilisation utan en kontroll för sina egna intressen. USA bär på en ockult historia.

Nu är allt omvänt.  En ny politisk skillnad råder när Väst talar om Ukrainas frihet och dess band till EU.

Putin sätter upp en gräns mot en inkräktande liberal kultur från väst som en kultur- och nationsförstörare.

Ukrainas nya ledarskap består av västallierade politiker men tillhör olika fascistiska och nazistiska rörelser och de sitter på inflytelserika poster. Bakom finns även Nato:s närvaro som triggar spänningen, som växer väster ut.

Svoboda är näst största parti i regeringen. Svoboda hette tidigare Ukrainas Socialnationalistiska parti. Bakom finns även Nato:s närvaro som triggar spänningen, som växer väster ut.

Trots en ibland välpolerad yta lever de antisemitiska, rasistiska och antidemokratiska åsikterna kvar.

Från USA:s och EU:s officiella representanter hörs inga invändningar. Det är ju de krafter som väst i åratal backat upp som tagit makten.

Putin porträtter Ryssland som en pålitlig försvarare av “traditionella värderingar” som avbildas i väst som moraliskt bankrutt.

Putin, den förre KGB-officeren insisterar på att social och religiös konservatism är det enda sättet att hindra världen från att hamna i “kaotiska mörkret.”

Han står upp för konservatism och en uråldrig ortodox kristendom. Kärnan i Rysslands tillblivelse är 988.

De vet vad kommunismen handlar om. Kommunisterna erkände för länge sedan att de skulle förstöra det civila samhället. De måste ta bort familjen och kyrkan. Därför varför kommunisterna ateister. Nu vill västkrafter detta.

I  det andra hörnet har vi Obama, som inställd på att moraliskt ruinera Amerika, väst och hela världen.

När Amerika med västländer nu har homoäktenskap, uppmuntras detta homofascister runt om i världen för att driva sin agenda.

Som ett led i detta försvar av “kristna värderingar,” har Ryssland antagit en lag som förbjuder “homosexuell propaganda” och en annan som gör det straffbart att “förolämpning” religiösa känslor av troende.

“Många euroatlantiska länder har rört sig bort från sina rötter, däribland kristna värderingar,”

EU utreder ett fall där kristna inte fick bära korset på en arbetsplats öppet. Skälet de samkönade äktenskapen.

http://www.telegraph.co.uk/news/religion/9136191/Christians-have-no-right-to-wear-cross-at-work-says-Government.html

När USA:s minskar sin militära makt, så uppmuntras andra länder för att ersätta USA som världens militärmakt.

När kristendomen är nedsvärtas i Amerika och i väst; och när islam omfamnas då uppmuntras radikala islam.

Ledare för den ryska  ortodoxa kyrkan patriarken Kirill i Moskva anklagade västländerna för att delta i den “andliga nedrustning” av deras folk:

Den allmänna politiska riktningen för västerländsk ekonomisk elit bär utan tvekan, en anti-kristen och anti-religiös karaktär”, patriarken sade i kommentarer sändes på statskontrollerade tv.
.

Vi har gått igenom en epok av ateism, och vi vet vad det är att leva utan Gud”, sade patriarken Kirill. “Vi vill ropa till hela världen,” Stopp! ”

.
“Separationen av det sekulära och det religiösa är ett ödesdigert misstag i väst”, sade pastor Chaplin. “Det är en monstruös fenomen som skett endast i den västerländska civilisationen och kommer att döda väst, både politiskt och moraliskt.”

Ryssland har sett vad som händer när kristendomen tas bort från samhället. Du behöver inte vara ett rytande kristen för att stödja den kristna filosofin.

Kristendomen har gjort mer bra än dåligt runt om i världen, och en gång bort från våra samhällens vakuum kommer att få ersättas av något mycket mer olycksbådande.


Vilket naturligtvis är vad kommunismen handlar om. Kommunisterna erkände för länge sedan att förstöra det civila samhället, de måste ta bort familjen och kyrkan. Därför var kommunisterna ateister.

Putin vill stoppa  båda – han vill stärka familjen och sätta kristendomen tillbaka till samhällets fokus. Ingår i den ryska folksjälen.

Kommunisterna vet att när människor svarar på ett högre väsen än de själva så utvecklar de en moralisk kompass.

När en nation förlorar sin moraliska kompassen då försvinner något Och när något försvinner då går människor lätt vilse.

Själviskheten, njutningen i livet och av köttet kommer i första hand. Det var Roms undergång ….

Så öst- och västkonflikten rör vilken grund ska samhälle och människor formas. Att bedömas i den tid vi står i.

Det här inlägget postades i Civilsamhället, Europa, Filosofi, Framtid, Islam, Kristendom, Kyrkan, Nyliberalism, Putin, religion, Ryssland, Samhälle, Sekterism, sekulariseng, Ukraina, USA. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.