VAD ÄR NYLIBERALISM SOM GETT OSS TIDENS ANDA?

FriedmanChicagoskolans pionjär prof. Milton Friedman har förklarat metodik och mål. Han formulerade förändringens axiom.

”Endast en kris – verklig eller inbillad – kan åstadkomma verklig förändring” – först i krisskeden och chocktillstånd kan nyliberala idéer ta initiativet för att privatisera allmänningarna, förbjuda fackförbunden, avskaffa social välfärd, släppa priserna fria och cementera äganderätten och centralbankens överhöghet.

Ekonomi i brutalitet och stålbad. Fick Riksbankspriset 1976. En ledstjärna i ekonomi.

Chilekuppen 1973, finanskrisen i Sverige 1992, Asien 1997 och världen 2008 vittnar om detta moment och nedrustning.

Kongressmannen Louis T Mcfadden, 1932 sa:

_ “När Federal Reserve gick igenom så insåg inte folk att ett världsomfattande banksystem sattes upp. En superstat kontrollerad av internationella bankirer och affärsmän som samarbetar för att förslava världen.”…

-“Vi har i detta land en av de mest korrupta institutioner, som världen någonsin har skådat. Jag tänker på Federal Reserv Banks…

– “De har privata monopol, som plundrar Förenta Staternas folk till gagn för dem själva och sina utländska kunder”.

McFadden1932
Vår tid visar upp ett “rån” som tillhör de laglösas rike. En av de mest korrupta bankerna i världen är Goldman Sachs som härjat i Grekland och EU. EU har släppt in en “drake” i boet. Finanskrisen visar en brottslighet mot mänskligheten.
Bankranet3

Det här inlägget postades i Finansens systemfel, Finanskrisen, Finansmakten, Nyliberalism. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *