IMF-SYSTEMET FÖR LÅNGIVNING OCH SKULDSÄTTNING

 

SAP2Under andra världskriget uttalade sig president Franklin D. Roosevelt skarpt mot krigsprofitörer och sa:

”Jag vill inte se en enda krigsmiljonär i Förenta staterna till följd av denna världskatastrof.”

IMF skulle garanter för en ny framtid med ett nytt monetärt system! Hur blev det? Tre skruvstädsorgan verkar. IMF, G20 och EU (ECB)

ECB-chefen Draghi tidigare var chef på Goldman Sachs. Goldman Sachs mörkade skuldsiffror under 80-talet för Greklands antagning i EG/EU

IMF sätter idag den globala världen i ett skruvstäd och blir en kommandocentral. IMF frisläpper privatmaktens fria och skuldsättande kapitalflöden tack vare bankernas avregleringar. Dessa bryter sönder nationella ekonomier och piskar fram misärens strukturer.

Dessa metoder står i strid med samhällets grundvalar. Nobelpristagaren och nationalekonomen Joseph Stiglitz har i sin bok, Fungerande globalisering, gått till ett hårt angrepp mot dessa metoder. De strider mot empirisk forskning att bygga ekonomi genom att skapa ruiner. Det är så ofattbart att så många i vårt land bländas och välkomnar det horribla system som ingår i EU. Reell utveckling kommer genom investering i folket och nationens välfärd.

IMF har blivit både en internationell bankir och kronofogde. Attacken kommer under 90-talet med hjälp av finanskriser med aktörer från bankvärlden.

IMF har i dag 187 medlemsländer, vilket är i stort sett alla länder i världen.

Europaketen innehöll 4 skruvstäd för social åtstramning.

  • sänkta löner
  • sänkt skatt
  • privatisering av det offentliga
  • IMF:s strukturanspassningsprogram SAP ( via Bankunionens topp)

fyrpakt

Det här inlägget postades i EU, IMF, NVO, Nyliberalism, Paradigm. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *