Svenska rot-avdrag bekostar renovering utomlands

Allt fler använder rotavdrag för att bygga om sina semesterhus utomlands. Skatteverket får uppemot 1 000 ansökningar per år. Det handlar om allt från poolbyggen till köksöar och notan till skattebetalarna ligger på mångmiljonbelopp, rapporterar Metro.

Samtliga som betalar inkomstskatt har rätt att ansöka och få rotavdrag för byggprojekt inom EU. Enligt Metro är Frankrike och Spanien de vanligaste länderna, men även andra länder inom unionen förekommer.

– Så länge semesterhuset ligger inom EU är det fritt fram för alla. Det gäller samtliga som betalar inkomstskatt i Sverige, säger Skatteverkets rättsexpert Pia Blank Thörnroos till Metro och Svd

Svenskarna söker rotavdrag för framförallt renovering av kök, badrum samt fasad och takomläggningar. En familj från Täby har till exempel beviljats avdrag för reparationer på sitt semesterhus i spanska Costa Dorada. Bland annat gällde det fasadrenovering, en ny köksö och nytt kakel i badrummet.

Det här inlägget postades i Arbete, Ekonomi, Fördelningspolitik, Marknadspolitik, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.