NATIONERNAS FÖRÄNDRING – MOTSÄTTNINGARNAS POLITIK

Globechange

Den västerländska revolutionens politik kan agera på två motsatta sidor samtidigt.

Geopolitisk kontroll av naturtillgångar. De kan skapa konflikten, flykt och ekonomiska kriser.

De kan skapa den kontraproduktiva motsättningen i extremism. De kan komma med propagandan, nonsensinformation och åsiktspoliserna. Polarisera där allt annat än höger är kommunism eller rasism som skapar politisk förlamning.

-“Sverige har blivit ett land som bygger på ”vi och dem”. Det handlar inte bara om städer och landsbygd eller om fattiga och rika eller om dem där uppe och dem där nere. Nej det handlar i högsta grad om en demokrati som inte fungerar och som i sin tur har skapat ett land där människors åsikter har glidit isär och skapat gigantiska klyftor.”

– “Sverige som en gång i tiden kunde vara stolt över sin demokrati har skapat de krökta ryggarnas samhälle. Både demokratin och samtalsklimatet undergrävs av att människor som inte törs eller vill argumentera i rädsla för att hängas ut som osolidarisk eller rasist. Det värsta med politikens tigande strategi är att det också drabbar invandrare och asylsökande. De får skulden för allt från minskade pensioner till sämre läkarvård. De pekas ut av många som paria i den svenska ekonomin. Resultatet är ett samtalsklimat som tappat alla proportioner.”

– “Jag vill inte ha åsiktspoliser, jag vill ha yttrandefrihet. Hur ska vi kunna förändra någonting och vi uppmanar alla som vi anser ha fel åsikt att fara åt skogen?”, säger  Lotta Gröning Expressen,

http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/det-gar-at-helvete-om-vi-inte-pratar-med-varandra/

Management by fear  kom med nyliberalismen teser efter 70-talet.

Västvärldens politik präglas nu av det som kallas “hard line” – den auktoritära vägen mot “soft line” som är den mänskliga och solidariska vägen. Alltifrån superkapitalism till extremism.

Hegel kom att forma den moderna politikens förändringsaxiom:

Tes <–> Antites –> Syntes.

“Truth is found neither in the thesis nor the antithesis, but in an emergent synthesis which reconciles the two.

the-thesis-nor-the-antithesis-but-in-an-emergent-synthesis-georg-wilhelm-friedrich-hegel-37-70-47

Det här inlägget postades i extremism, Finanskrisen, Främlingsfientlghet, Framtid, Globalisering, Informationskriget, ISIS, Krispolitik, Liberalism, Lobbying, Makt, Människan och värdet, Medier, NVO, Nyliberalism, oljan, Opinionsbildning, Postdemokrati, Rasism, Självständighet, slavdom, Syrien. Bokmärk permalänken.