EKONOMINS HISTORIA UPPREPAR SIG I CYKLER I EXAKTA SVÄNGNINGSTAL

Armstrong-forcastNationalekonomen Martin Armstrong har förutspått ekonomiska händelser med stor noggrannhet. Rytmer enligt π = 3,14. Han förutspår en cykel som slutar i höst 2015.

Han har med en stab kartlagt den ekonomiska och pengarnas historien under 6000 år.

Det började med en myntsamling. Historien redovisar ett mönster i cykler. Ett märklig mönster uppdagades i cykler och svängningar enligt Pi-värdet 3,14. Han bildade en organisation som heter Princeton Economics.

Med stor precision har han prickat in ekonomiska toppar och dalar.

En modell om ett ekonomiskt förtroende Economic Confidence Model (ECM). Det mänskliga förtroendet. En tro med eller utan förtroende om ekonomi på pengarnas värden. Allt upprepar sig i vågor. En pendling mellan det privata och samhällsstyrda.

Samtidigt har hans fiender gnisslat tänder. Efter att ha suttit i fängelse falskt anklagade för bedrägeri i 11 års fängelse. Tvingades erkänna brott som han aldrig begått.

Regeringen är inte en enda enhet. Krafterna som Armstrong stod upp mot var begränsade till korruptionen i New York City. En liten maktelit. De söker kvartalsvinster. Driver upp priser på guld, råolja, fastigheter eller andra kapitaltillgångar. Inget som ger avkastning om 20 år. Den riggar upp en gynnsam affär.

Armstrong tillbaka på världsscenen. Nu varnar han för nästa kollaps – och den kommer snart i en förtroende kris okt 2015 säger cyklerna.

Regeringen har tänkt i termer av trender i själva verket gäller cykler; Det är ingen tvekan om att många högst upp har varit väl medvetna om detta. Men dolt det.

Krig tycks bryta ut av ekonomiska skäl. Stater får det allt svårare att betala backa på skulder. Så fort det pekar nedåt kommer separiströrelser. Infödda står mot invandrare.

Historien skildrar ett återkommande mönster. Tillgångar ökar i värden. Skuldkrisen förvärras 2016-2020. Räntor väntas öka, då bankerna vill ha in mer pengar, när pengar flödar ut i nya skulder. Varje höjning ökar kostnaderna i brant utveckling.

Vi är i en situation som gällde 1860. Sedelproduktionen ökade för att betala räntor.

Staterna måste sluta att ta lån från banker.  Om man befarar en kollaps i Europa, så kommer kapitalet flyttas en annan plats.

Historien är en vägvisare om framtiden. En upprepning av misstagen. Den som man gjorde förr sker igen. Inget nytt.

Vi måste verkligen inse vad ekonomin är. Allt liknar nu en berg-och-dalbana. Ska vi betala innan eller efter turen. Efter turen finns inget kvar. Det leder till social oro, blod på gator och upplopp. Folk räknar med något som inte finns.

Det finns 3 steg att gå. Bankrutt, inflation eller omstrukturering, Vi måste omstrukturera annars går Västcivilisationen sönder.

Görs inget befaras en ekonomisk totalitarianism.

Armstrong fann att under 224 åren från 1711-1907 fanns 26 stora börsras. 224 delat med 24 blir 8,6513 år. Delat med 365,25 dagar uppstår värdet  Pi. en krisvåg i 3141 dagar.

Denna modell har blivit känd för eftersom den efterföljande upptäckten att dess noggrannhet kan grundas på det faktum att det är den perfekta affärscykeln [(365,25 dagar x 8,6 = 3141,15

Han förutsåg Rysslands finansiella kollaps 1998 med hjälp av sin Pi- modell 8,6 år som också pekade på en topp efter den japanska aktiemarknaden hade kraschat 1989.

6 vågor under 8,6 år.  6 större vågor gäller 51,6.  6 sådan vågor 51.6 ger en stor ras efter 309,6 år.

Förutsägelser.
– 1998 ryska kollapsen
– 1999 Guld- och oljekriser backar
– 2000 It-bubblan som järnvägar 1907
– 2002 USA-börsen bottnzr
– 2007 Fastighetskrisen. Oljan når $100/fat
– 2009 Början till statsskuldskrisen
– 2011-2014 Japans nedgång. Euron sviktar pga skuldkris
– 2015 okt Statsskuldsexplosion
– 2020 En återhämtning i 3-4 år
– 2024 Ny kris på våren
– 2028 En återhämtning 3-4 år
– 2033 Stor kollaps runt nyår

Den 24 febr 2007 skede ett Pi-datum. Händer endast en gång på 8,6 år. Måndagen den 27 febr 2007 febr kommer börsraset. Finanskrisen spred sig.

Historien kan rekonstrueras. Romarrikets silvermyntssystem havererade 241 e:Kr i brist på silver.

Källa:

SVT play:

http://www.svtplay.se/video/3186356/dox-the-forecaster/dox-the-forecaster-avsnitt-1?tab=helaprogram

http://www.armstrongeconomics.com/archives/30145

OM KRASCH KAN VALUTASYSTEMET UPPHÖRA?

Regeringarna kan kommat att ta över all ekonomisk makt och förstöra pengar i processen att eliminera alla rättigheter.

Fysisk sedlar förser oss med “check” som motverkar negativa räntor. Men om den blir alltför stor, kommer folk helt enkelt dra tillbaka sina pengar från banker och hamstra kontanter.

Dessutom skapar pappersvalutan för banker en rundgång papperspengar in och ut.. Elimineras papperspengar då upphör möjligheten att ta pengar från ett bank.

Baader Bank grundat i München räknar med att formellt avskaffa kontanter och genomdriva negativa räntor på konton, vilket är verkligen skatt på de pengar du fortfarande har kvar efter skatt. En grupp förespråkar att avsluta vår ekonomiska frihet att föra oss mot en ekonomisk totalitär stat.

Det här inlägget postades i Europa, Finansens systemfel, Finanskraschen 2008. Bokmärk permalänken.