911 – HUGGET SOM FÖRÄNDRADE VÄRLDEN

USA-9-11

“Och jag såg ett odjur stiga upp ur havet …. Ett av dess huvuden såg ut att ha fått ett dödligt hugg, men det dödliga såret hade läkts. inleder Uppenbarelseboken 13.

Uppenbarelseboken är en profetian om en framtid. Vad skildras? Har det redan skett? En vanlig tolkning är att Odjuret är en människa och mäktig ledare som fått makt. Men det kan likväl vara  en nation.

Det hade tio horn och sju huvuden och på sina horn tio kronor och på sina huvuden hädiska namn….

…. Och draken gav det sin kraft och sin tron och stor makt. Ett av dess huvuden såg ut att ha fått ett dödligt hugg, men det dödliga såret hade läkts. Hela jorden greps av beundran för odjuret och följde det, och man tillbad draken för att han hade gett odjuret makten, och man tillbad odjuret och sade: ”Vem är som odjuret? Vem kan strida mot det?”

Visionen gäller ett Odjuret som inte kan beskrivs som det ser ut utan skildrar en liknelse.

Det finns paralleller till att det dödliga hugget gäller en stormakt som rest sig ur havet med många sjöfarare som blev mycket mäktigt för världens folk.

Och folken tillber det. Sitter på en tron med stor vapenmakt, över ett bankrike som sprider kris och skulder, en medievärld som sprider Odjurets politik, kultur, nöjen och värderingar. Köpmännens rike.

Efter 911 kommer tre  krig som sprider stor förödelse. Ett krig mot terror som sprider terror. Folk flyr över haven.

Johannes var den som tecknat ned Uppenbarelsebokens visioner när har  befinner sig i fångenskap på ön Patmos ca 90 e.Kr

5 världstider hade rått innan Johannes skrev.  Före  Rom gällde Egypten, Babylonien, Persien och Grekland. Rom är den sjätte tidsåldern.

Vår tid är den sjunde eran den Anglo-amerikanska eran.Varje tid och makt blir ett huvud. Ett Odjur med 7 huvuden.

Den åttonde tiden för en mycket kort tid.

Draken är den kung som är krönt med 7 kungakronor,  7 falska och upproriska tider i världshistorien. Samma gestalt som har verkar på jorden som Motståndsmannen.

De 10 horn är hornen sprider upproret och antitesen till de 10 Budorden. Odjuret hädar Gud och förföljer kristna genom tiderna.

Sista versen i trettonde kapitlet lyder:

“Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty det är en människas tal, och talet är 666.” (Upp 13:18)

En egenskap som lyfter människan till högmodets topp att vara guden över alla andra gudar. Att nu bygga en ny tid med en ny ordning som ersätter såväl den mänskliga  och jordens ordning till marknadens förutsättningar och villkor.

Tiden har förnekat både sanning och lögn. Sanningens ögonblick står inför dörren. Och sanningen skall göra oss fria.

Här visar en studier hur en byggnader pulveriseras genom byggnaden exploderar bit för bit. En kollaps innebär att betongblock faller ned  i en hög.

Det här inlägget postades i Finansmakten, Globalisering, NVO, Ny tid, Uppenbarelseboken, Värderingar, Vision, WTC. Bokmärk permalänken.