GEMENSAM FRONT: RYSSLAND, IRAN, IRAK OCH SYRIEN.

RYSK-KOLL

KINA PÅ VÄG. VAD GÖR USA, EUROPA OCH ISRAEL??? SLAGET OM OM ISIS (GAS OCH OLJAN).

Ryssland har tagit initiativ i Mellanöstern. Ryssland, Iran, Irak och Syrien har gjort ett avtal om ett gemensamt informationscentrum för att samordna sina operationer mot ISIS. Centret kommer att vara baserad i Bagdad.

Det huvudsakliga målet för centrumet kommer att vara att samla, bearbeta och analysera aktuell information om situationen i Mellanöstern – främst för striderna är. Den irakiska armén gemensamma kommando verksamhet bekräftade överenskommelsen på lördag.

Kina kommer att hjälpa den syriska regeringen i kampen mot ISIS genom att sända “militära rådgivare,” rapporter i media har hävdat.

“Kineserna kommer att anlända under de kommande veckorna”, en syriska armén tjänsteman berättade Libanon-baserade nyhetssajten Al-Masdar Al-‘Arabi. Oljan är också ett intresse.

Rapporten hävdar att en kinesisk krigsfartyg är på väg till Syrien med dussintals “militära rådgivare” ombord. De kommer enligt uppgift att följas av trupper.

Fartyget sägs ha passerat Suezkanalen i Egypten och att göra sin väg genom Medelhavet.

Enligt webbplatsen, kommer rådgivare att ansluta sig till rysk personal i Latakia regionen.

Samtidigt, en israelisk militär nyhetswebbplats, DEBKAfile har citerade militära källor som säger att en kinesisk hangarfartyg, Liaoning-CV-16, har redan setts i den syriska hamnen i Tartus på Medelhavskusten. Det sades att åtföljas av en guidad missil kryssare.

USA hade också varit undersökt möjligheten med underrättelse att ryssarna skulle kunna inrättande någon typ av operation i Bagdad för att samordna sina insatser med irakiska, iranska och syriska element.

“Vi är fast beslutna att arbeta i nära samarbete med Irak att besegra ISIL” Överste Steve Warren, talesman för den amerikanska koalitionen, sade i ett uttalande, med en annan akronym för ISIS.

“Som en suverän nation, har Irak relationer med många nationer och de avtal som irakierna tar som arbetar för att vårt gemensamma mål är upp till dem.”

Vad är ryskt skäl? Troligtvis förklarade av naturgasledningar:

Detta på något sätt en överraskning till USA – precis som USA använder ISIS som förevändning för att invadera eller sätta press på någon Mellersta Östern-nation när de önskar “för att hålla jihadist terrorist gisslanl-

Ryssland använder på samma sätt nu ISIS som ursäkt för att ingripa.

Trots allt, om ISIS är vän av mänskligheten, då är säkert ryska stödet kommer att vara välkomna. Att det inte hade gjort det helt klart att det inte bara är ISIS bara en bekväm avledning, men skälen för en syrisk invasion och deponering av Assad, är rent politisk och helt i riket av verkliga politik.

Rysslands återkomst till Syrien i större antal är något överraskande för någon i Pentagon – men är den efterlängtade upptrappningen av förspel som började med när ISIS mystiskt dök upp på scenen för drygt ett år sedan.

“Spännings strategi är känd i det kalla krigets arsenal.”

Men i den senaste konflikt var varnat i månader har nu förutsättningar att bli den största skälet till skyttekrig i år-

Naturligtvis en stor förödmjukelse för Obama-administrationen,

Nu finner vi att ingen annan än USA: s senaste diplomatiska älskling i Gulfregionen, Iran, har installerat marksoldater i Syrien i samarbete med Rysslands president Vladimir Putin.

Detta besvarar vår fråga från tidigare i veckan:

Så koalitionen kör mot Sana’a – som den saudiska ägda al-Hayat tidningen säger kommer att vara “befriade” efter en “avgörande slag” i Marib – och som Turkiet, USA, Saudiarabien, Jordanien och Qatar mull alternativ för slutspurten för att avhysa Assad i Syrien, är den enda kvarvarande frågan om Iran kommer att finnas kvar vid sidan och låta Houthierna att dirigeras och Assad avsatt, eller om, som Moskva, beslutar Teheran slutligen att tiden för rheotric har kommit till ett slut.
Nytt läge är “Irans utrikesminister på måndagen kritiserade krav på avgång Syriens president Bashar Assad, vilket har förlängt den arabiska landets inbördeskrig.

Mohammad Javad Zarif gick så långt. att säga att de som har de senaste åren krävt Assads avgång “är ansvariga för blodsutgjutelsen i Syrien.”

Och så verkar Iran att har valt sida, och när de nu veta att det har Obama lindad runt fingret som en del av Obamas enorma “diplomatiska kupp” att återupprätta förbindelserna med Iran som en del av Nuclear Deal

En reträtt skulle genera USA president- Detta kan ta en vändning och beslutat att gå bredvid med Ryssland och Syrien.

Enligt Ynet, en vidare sagt att den ökade militära inblandning i Syrien var “på grund av Assads kris och under rysk-iranska samarbete som ett resultat av ett möte mellan Soleimani med Rysslands president Vladimir Putin.”

Om det blir ännu mer komplicerat, är att om Israel skulle göra allt vad de kan för att vända den allmänna opinionen mot Iran, särskilt om det är nu involverad i den syriska debaclet:

Men Israel fortfarande vänskapliga relationer med Ryssland: “Vi har en dialog med Ryssland och vi är inte i mitten av det kalla kriget “, sade källan. “Vi har öppna kanaler med ryssarna.”

Det är svårt att förutsäga om Rysslands närvaro kommer att avgöra ödet för Syrien_

Det kommer att förlänga striderna och åderlåtningen under minst ett år eftersom ISIS kommer inte att ge upp”, sade källan.

Kommer då fler främmande makter att ingrip?

Kommer de “för att stoppa ISIS” genom att fokusera all sin eldkraft på att attackera eller kommer de att försvara Assad, då kommer konflikten i Syrien dra på obestämd tid med en okänd utfall.

Vilket i sin tur väcker frågan: hur länge kommer då Israel att hålla sig utanför kriget, och om den bestämmer sig för att ansluta sig med hjälp av en false flag metod för att provocera den allmänna opinionen mot Iran.

Vad händer då med ett skadat samarbete sedan.

Nästa fråga är senaten. Kommer den nukleära affären att blockera. I så fall kommer Obama att ställas inför den största diplomatiska huvudvärk i hans administration historia, varför han han klättrat för att återställa diplomatiska förbindelser med en regim som nu vände ryggen åt sin färska och “bästa vän” i Ovala kabinettet. som snabbt ställer sig vid sidan med en KGB-agent som under de senaste två åren har seglat upp som den största amerikanska fienden under tre decennier.

VIDEO:

Källor:
http://edition.cnn.com/2015/09/27/middleeast/iraq-russia-iran-syria-intelligence-deal/

https://www.rt.com/news/316705-china-syria-isis-fight/

http://www.globalresearch.ca/the-russia-iran-iraq-syria-coalition-against-americas-isis-foot-soldiers/5478696

http://www.zerohedge.com/news/2015-09-10/major-humiliation-obama-iran-has-sent-soldiers-support-russian-troops-syria

Det här inlägget postades i Geopolitik, Irak, IRAN, ISIS, Ledarskap, Lobbying, oljan, Putin, Ryssland, Syrien. Bokmärk permalänken.