CLEAN BREAKS STRATEGIN SOM FÖRKLARA KRIGEN OCH EUROPAS OMVANDLING

NewAmerica

Fredstanken I Camp Davies 1982 avvisades. Den skulle tvinga Israel på reträtt ekonomiskt, diplomatiskt och militärt. Upplösningen av Syrien och Irak blev Israels främsta mål på östfronten

Ett ny strategi utformas 1996 av Richard Perle för Benjamin Netanyahu som  Israels premiärminister efter den mördade Yitzhak Rabin 1995

Tre nya strategier gäller  för Mellanöstern:

1. I stället för att föra en “omfattande fred” med hela arabvärlden, bör Israel samarbeta med Jordanien och Turkiet ” för att  befästa, destabilisera och kasta länder tillbaka i tiden ” för dem som hotar dessa tre

2.  Att ändra karaktären på relationerna med palestinierna, inklusive rätten till självförsvar genom omedelbart starta förföljelse i alla palestinska områdena och vårda alternativ till Arafats exklusiva grepp om det palestinska samhället.

3. Skapa en ny grund för förbindelserna med USA  som betonar självtillit, ömsesidiga strategiska samarbeten i områden för  gemensamt intresse i väst.

Detta kunde endast ske om Israel nu tar steg till att stoppa hjälp och att förhindrar ekonomiska reformer i Palestina men också att stoppa Saddam Husseins stöd till självmordsbombare.

En ny regering i Israel skall därför främja de västerländska värdegrunderna och traditioner som mottas väl i USA som då kan verka för fred för fred, fred genom sin styrka. Ett USA i självtillit för maktbalansen i Mellanöstern

Dessa insatser fokuserar sig på att avlägsna Saddam Hussein från makten i Irak. Ett viktigt israeliskt strategiskt mål och som ett medel att omkullkasta Syriens regionala ambitioner.

Jordanien har utmanat Syriens regionala ambitioner genom att föreslå att återinsätta en medlem i kungafamiljen Hashemites – Jordaniens kungliga släktträd – i Irak.

Istället för en fredsväg skulle Arabstaterna förstöras inifrån genom att utnyttja deras interna religiösa och etniska konflikter:

Ett svar på detta kommer 1997 i PNAC-projektet om “The New American Century”. Ett nytt välde.

Man ville att USA skulle återta kommandot som global ledare genom att återgå till den Reaganpolitik som  man ansåg vara vinnande i kalla kriget.

PNAC, med sin fokus på nationell säkerhet och globala dominans, har alltsedan starten bland annat stött och propagerat för:

 • att behålla amerikansk trupp i Bosnien
 • Natos bombningar av Kosovo
 • amerikanskt försvar av Taiwan
 • varningar för potentiella spridande av massförstörelsevapen som Kina
 • en mer proisraelisk politik
 • kritik mot den icke USA-orienterade globaliseringen
 • snabbare Natoexpansion i Europa
 • varningar för internationell terrorism (som USA underhållit med utbildning och beväpning som al Qaida)
 • avsättande av Saddam Hussein
 • en Reaganliknande försvarsbudget, med mera.Wesley Clark, en fyrstjärnigt general i Förenta Staternas armé uppgav den 12 september, 2001 – 10 dagar efter 911-  att USA hade redan fattat beslutet att föra krig mot Irak trots att ha någon som helst FN-samförstånd gälldeNågra veckor efter detta, strax efter starten av kriget mot Afghanistan, fick  Clark se ett PM från Pentagon som namngav sju länder som Förenta staterna inom 5 år skulle “plocka ned”
  – Irak, Syrien, Libanon, Libyen, Somalia, Sudan och Iran.

  Detta blev bokstavligen en tvättlista med Israels mål i botten. USA utbildar och beväpnar rebeller. Terrorn väcker en ny folkvandring som stöper om Europa för ett USA att nå ett världsherravälde. De kan offra sina egna till träldom.

  Men sista ordet är inte sagt. BRICS-ländern – Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika kan komma att forma ett nytt valutasystem där dollarn utesluts från handel. Eran USA kan komma att nå sitt slut??

  https://en.wikipedia.org/wiki/A_Clean_Break:_A_New_Strategy_for_Securing_the_Realm
  http://www.historycommons.org/context.jsp?item=complete_timeline_of_the_2003_invasion_of_iraq_74
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Project_for_the_New_American_Century
  http://empirestrikesblack.com/2011/12/pakistan-gateway-to-the-zionist-endgame

Det här inlägget postades i BRICS, EU, Framtid, Geopolitik, Globalisering, ISIS, Israel, Krig, Kristendom, Maskopi, NVO, oljan, PNAC, Ryssland, slavdom, Syrien, Terrorism, USA. Bokmärk permalänken.