EU VILL TVINGA BORT EN DEMOKRATISKT VALD REGERING I PORTUGAL.

euro_protest_rtr_img2

NY REGERING ANSES VARA MOTSTÅNDARE TILL NEDSKÄRNINGAR.

Portugal höll nyligen val där en vänsterkoalition tog hem segern med 50.7 % av rösterna. Koalitionen anses vara för eurokritisk och för negativa gentemot de nedskärningar som EU-etablissemanget tvingat på portugiserna.

Den borgerliga Alliansen PAF drev en hård linje med åtstramningar på löner, pensioner och i det offentliga tillsammans med skattehöjningar. Genom eurokrisen och centralbankssystemet (ECB) blev EMU-länder bankrutta med stora skulder. Portugal har  134 % av BNP.

Den moderata socialistpartiet och dess allierade kontrollerar nu 122 platser av Portugals 230-sits parlamentet.

Beslutet togs av Portugals president Passos Coelhosg som anser att det skulle skada nationens intressen att låta väljarnas utfall styra landet med en anti-europeisk, hårt vänster fraktion.

– “En stabil regering som följer euroreglerna och kan behålla förtroendet från de internationella långivarna (de privata bankerna), investerare och finansiella aktörer är “helt avgörande för finansieringen av vår ekonomi, ekonomisk tillväxt och nya arbetstillfällen”, insisterar Cavaco Silva.

Tysklands förbundskansler, Angela Merkel, beskrev valet som en radikal anti-åtstramning koalition i Portugal som “mycket negativ” och portugisiska obligationsräntorna steg på måndagen, vilket signalerar investerares oro för en utdragen period av politisk instabilitet som kan skada Portugals fortfarande bräcklig återhämtning.

Det som är ont för folket är gott för finansen.

Nu kommer den konservativa nedskärningsförespråkande och EU-positiva högern få bilda regering – trots att de endast samlade 38.5 % av rösterna.

Att demokratin och självständigheten i Portugal körts över, är något som Sveriges politiker och media fortfarande tiger om. EU är inte demokratiskt grundat.

Genom en rad obegripliga föredrag som inte kunde förstås av folken under 60 års tid sedan 1947 då EU-projektet tog sin början, blev EU ett beställningsverk inte av folken utan av de stora företagens direktörer genomEuropean Round Table for Industrialist (ERT).

Samhällen skall här underordnas marknadens suveränitet som om den vore en naturlag.

De fria marknadskrafter avgör så det mänskliga ödet. Åtstramningspolitiken är ett svärdshugg mot folken. Med pengar som makt förslavas folken till sist.

När mänsklig rätt försvinner uppträder det totalitära. Varför? Därför att samhällets första princip och orsak är människor. Pengar är ett medel (!)

EU:s kommandocentral är IMF som iscensatt sociala nedskärning som metod att gynna marknaden.

EU-politiker utför inte folkets mandat inte mer än som en skylt. Samhällets grund vilar i människornas bästa.

USA-krigen har nu skapat en social bomb för världen. Extremismen, motsättningar och brott kommer ur den. I sin tur ökar detta kraven på en polismakt.

Är EU på väg in i antidemokratisk process mot det totalitära. Det ekonomiska fundamentet är byggt på ekonomins antites.

http://aktuelltfokus.se/portugals-nya-regering-forbjuds-st…/

http://www.theguardian.com/…/portugal-political-crisis-left…
ow-topple-government

Det här inlägget postades i EMU, EU, Finansmakten, Framtid, NVO, Nyliberalism. Bokmärk permalänken.