VI MÅSTE FÖRSTÅ VAD VI HAR STÄLLT TILL MED

Robert fiskDen tiden är förbi när väst kunde komma till dem krigshandlingar utan de kommer nu till oss. Krig för fred fungerar inte. Att nu slå tillbaka skoningslöst är en ISIS-term. Det är vad de önskar. Väst reagerar med känslor istället att förstår orsakerna bakom allt.

Det är inte brist på vapen som en lösningen utan bister rättvisa och barmhärtighet. Terrordåden i Paris kom inte som en överraskning för den legendariska Mellanösternkorrespondenten Robert Fisk.

Det var länge sedan länder i Europa och USA kunde åka iväg och kriga i främmande länder utan risk för vedergällningar på hemmaplan.

– Sedan väst började invadera och kriga i Mellanöstern har invånarna i Europa och USA inte längre kunnat vara trygga i sina hemländer. Inte i London, inte i Washington, inte i New York och naturligtvis inte i Paris, vilket vi nu har sett två gånger redan, säger Robert Fisk.

– Sedan väst började invadera och kriga i Mellanöstern har invånarna i Europa och USA inte längre kunnat vara trygga i sina hemländer. Inte i London, inte i Washington, inte i New York och naturligtvis inte i Paris, vilket vi nu har sett två gånger redan, säger Robert Fisk.

Han tar upp den koloniala aspekten och menar att huvudorsaken och den enda möjligheten att undvika liknande attacker i framtiden är att gå till roten, Mellanöstern, och analysera vad vi gjorde för fel där, för att sedan kunna åstadkomma rättvisa.

Då kommer IS att luckras upp.

– IS är en sekt för förlorade själar men vi kommer inte kunna bomba bort dem, säger Robert Fisk.

Det här inlägget postades i ISIS, Krig. Bokmärk permalänken.