VEM BACKAR UPP ISIS OCH HUR?

imageHistorien växer och bekräftar långsiktiga beslut. Ny utrikespolitik formas 1997 i det som är Projektet för Amerikas nya århundrade (PNAC). Ett nytt Mellanöster.

Efter 911 beslutas att stater skall plockas bort. Krig i Afghanistan och Irak. Varför lämnade USA kvar så mycket vapen i Irak och varför bombar USA endast måttligt ISIS, är frågor idag.

USA släpper ut flygblad innan de bombar fordon för oljetransporter!

USA, Storbritannien och en stor del av västvärlden, ligger i fas med stora pengar intressen och vill får kontroll (deras) och stabilitet i regionen.

Det verkar inte som en särskilt mörk agenda, och är det faktiskt inte. En logik ur ett smalt perspektiv..

Vi kan hävda att kontrollen inte är helt och hållet en välvillig sak, men av naturen avskyr vi ett vakuum, och om kontrollen inte kommer från väst och att det enbart skulle kommer från Öst i en framtid.

Den som kontrollerar Syrien och Irak styr också en massiv tillförsel av olja, som är en viktig ekonomisk handelsvara och strategisk resurs.

Det kan översättas till pengar och makt mycket lätt, så blir det ett naturlig mål.

Kontroll över regionen bör då ge stabilitet.

Västerländska trupper kan stationeras där och regionen kan då erbjuda en buffert mellan stater som Iran och Israel, att skydda en viktig allierad.

Planen är enkel. Dela upp regionen i inte mindre än tre nya stater.

1. Republiken Kurdistan.

2. En större Saudi-statmed kontroll över mer oljerika territoriet.

3 En sunnitisk stat.

De tre staterna skulle tillgodose deras religiösa majoriteter, och detta skulle skapa stabilitet eftersom varje kan ha sitt eget territorium och styra sig själva efter sina uppfattningar

Detta skulle bidra till att rätta till några av de gränsfel som gjorts vid den brittiska etableringen av gränserna och som delar upp de annars homogena befolkningar i två delar.

Dessa planer är inte helt hemliga. År 2007 avslöjar general Wesley Clark dessa planer verkställande ii en intervju.

Han förklarade att den amerikanska regeringen hade satt en kontroversiell agenda i rörelse.

Planerna var inom fem år för att störta sju stater.

“Vi kommer att ta ut sju länder under 5 år, med början med Irak, och sedan Syrien, Libanon, Libyen, Somalia, Sudan och slog till, Iran”, sade han till Democracy Now.

Planen har länge varit att balkanisera regionen, och för att skapa nya gränser. Planen har tillämpats tidigare, på Balkan.

Idag, Balkanstaterna är relativt stabila och det finns ingen större risk för konflikter i regionen eftersom varje etnisk grupp har sitt eget land.

Det var alltid förväntas planen skulle vara traumatiskt, förvisso, men lokalbefolkningen skulle göra det mesta av striderna.

Det skulle också göra det möjligt för västvärlden att sälja vapen till båda sidor, vilket är anledningen till regionerna verkar best i awash av USA-tillverkade vapen.

Kriget mot terrorn är bra för affärerna. Business as usual

Den tjänar också ett par andra praktiska ändamål.

Detta ger muslimska fanatiker ett utlopp för sin frustration och samtidigt inrätta dem att bli dödad. De lockas med att de kommer till paradiset..

Och det fungerar som en lekplats för ny militär teknik. Vinna-vinna-spel.

Planen förklarar också varför vissa stater, såsom Israel, Jordanien, Turkiet och Saudiarabien har gått anmärkningsvärt oberörd av ISIS.

Kriget mot terrorn är också användbart hemma.

Amerikaner som är oroliga för att resa och besöka trånga offentliga platser, är långt mindre intresserade av frågor som inkomstskillnaderna, politisk integritet, och många andra frågor som normalt rör väljarna.

De reser för affärer eller i turism

Det överhängande hotet från terrorismen gör amerikaner till den enda frågan för väljarna,
vilket gör att de som har makten att på annat sätt styra ostraffat -Så länge de håller oss säkra.

Så om ISIS är USA-tillverkade, varför då dessa hot??Varför terrorattackerna? Vilka är de vi bombar?

Den islamiska staten kan vara amerikanskt skapad och det kan vara amerikanskt styrda till viss del, men organisationen är ganska självständig.

De respekterar sannolikt vissa gränser, till exempel att de inte har invaderat Jordanien eller Turkiet.

Det berör mycket mer de områden.

Hur backar då USA upp ISIS:

Saudiarabien : 2006 Washington skapar ISIS genom Al Qiada för förhindra att Irak kommer för nära Iran i sampels med Saudiarabien.

2011 när alla beväpnade islamister finansieras och beväpnas härifrån.

Turkiet. Fri passage av rebeller från Turkiet in i norra Syrien. Tillsammans med Saudiarabien skapas Jabbat al Nusra som invaderar norra Syrien 2015. Är värd för islamistisk ledarskap. De koordinerar försäljning av stulen olja från Syrien. ISIS-krigare får medicinsk vård.

Qatar. Under 2011-2013 kommer miljarder dollar in i det Muslimska brödraskapet som Faraouq. Sedan 2013 backar Qatar upp alliansen mellan Turkiet och Saudiarabien för erövring..

Israel. Stöder beväpning och ger stöd till medicinsk vård till ISIS-och Nusra-krigare. Koordinering sker från Golanhöjderna

UK och Frankrike har försett vapen till rebeller som verkar i nära al Qaida.

USA. Styr och koordinerar överordnat. Utnyttjar militära baser i Turkiet, Jordanien, Irak, och Saudiarabien

Beväpnar syriska rebeller som omvandlar till ISIS., driver bort dem från kurdiska områden och låter dem attackera Syrien.

http://www.catholic.org/news/national/story.php?id=65577

Det här inlägget postades i epidemi, Geopolitik, Internationalism, Irak, IRAN, ISIS, Islam, Israel, Kapitalism, Konspiration, Krig, Ledarskap, Makt, Maskopi, Ny tid, Oljekrisen, Pengar, PNAC, Propagandans makt, Putin, Qatar, Ryssland, Strategisk utveckling, Syrien, Terrorism, USA. Bokmärk permalänken.