VART ÄR VI PÅ VÄG? DET NYA EUROPA OCH OPEN SOCIETY

ERT-Paris

Tanken om ett nytt Europa har gällt i sekler och har gett de stora krigen. Idag sker en ny fas med folkomflyttningar genom flykt. Open Society är ett neukonservativt finanskoncept om öppna gränser med avreglerad nationell självständighet.

Stegen dit är många. Ett börjar 1982.

 “Vi behöver bildligt talat en ny Marshallplan. Företagarna måste rycka Europa ur dess ekonomiska och politiska förlamning. Industrin ska skjuta trångsynt nationell politik åt sidan och utveckla nya strategier för tillväxt i Europa! Per Gyllenhammar 1982 i New York inför 1200 affärsledare.

Detta vann stort gehör. Trångsynt politik var välfärdspolitiken, nationell blandekonomi och samhällets sociala och demokratiska välfärdsstat.

Då bildas European Round Table of Industrialists (ERT) i spetsen för att uppmuntra EU-integration i över 20 år. PG blev ordförande. 1993 läggs vitboken till EU:s inre Marknad. EU-kommisionen sväljer allt och kopierar det till sitt eget verk.

Dessa ting har skett utanför all demokratisk och medial process. Många förstår inte vad som sker och förstår inte att de inte förstår.

 

Det här inlägget postades i Bank och finans, ERT, Open Society. Bokmärk permalänken.