Josef förebilden till ödmjukhet och beskydd av familjen

HeligafamiljenDen 19 mars firas helige Josef som var beskyddare av den Heliga familjen. Fosterfar till Jesusbarnet.  Barnet var hotat av Maria födde Guds son som människan Jesus Hemligheten med Jesus är att han har så två naturer.

En Gudomlig natur t och en mänsklig natur. Som människa fick han möta allt det som gäller en människas liv. Familjen fick under ca 3,5 år fly till Egypten undan Herodes barnamord då ha fruktade en konung. Men Jesus kom inte som en kung  för ett nationell rike utan för Guds  rike för alla. Ett universellt förbund med Gud.

newsZeitun1968-1971Tiden i Egypten har satt spår och kristnat. Maria har visats sig vi ett flertal gånger som ett tack bl.a i El Zeitun 1968-1917. Uppemot en miljon såg henne.

Som snickare fick han tjäna människor och möta kunder och konflikter.

Väg i ödmjukhet. Även se tillvaron i humor. Josef var sannolikt som yrkesman mycket humoristisk för att lösa konflikter

Josef var en änkeman med barn från sitt forna äktenskap.

Påsken kommer nu med sitt frälsningsverk. Jesus låter sig offras för vår skull. Besegrar döden och materian och uppstår fysiskt. Vägen gäller oss om vi tror.

Mässan och nattvarden bär hela mysteriet. Liv för evighet i Kristus.I unga år blev Jesus lärling hos Josef i snickarkonst. Som byggmästare finns många paralleller till kristendomen.

Det här inlägget postades i Flykt, Jesus Kristus., Kristendom. Bokmärk permalänken.