PUTIN VARNAR FÖR KÄRNVAPENKRIG


Vid en diskussion med företrädare för olika medier, uppmanar Putin journalister att rapportera om en verklighet om ett hotande kärnvapenkrig.

Ingen har något att vinna på en nukleär attack mot Ryssland. Kraftfull beslutsfattare är få till antalet, men de är kraftfull nog att ha underminera medier att förvränga Ryssland som det största hotet mot internationell säkerhet

Under Kubakrisen, i en serie av förvirrade händelser, vägrade Sovjet chefen för ubåtsmarinen Vasili Arkhipov i en kaptensorder att inte tillåta att en missil avfyras mot USA.

På morgonen hade Chruschev och Kennedy kommit till en ömsesidig överenskommelse.Världen har aldrig riktigt förstått hur nära vi kom till ömsesidigt försäkrad förstörelse.

PNAC-Rebuilding-Americas-Defenses-Pearl-Harbor-Jun10

Under 90-talet formade USA i ny politik för Mellanvästern för en militär amerikansk dominans  i området.

Det gav vägen till krigen efter 911. 7 krig på 5 år fanns på agendan En väg att destablisera arabvärlden. En fredlig utveckling skulle hota Israel. Kontollen över olja och gas. Även kontrollen över de sista självständiga centralbankerna skulle uppnås för Pax America.

Konflikten mellan Sunni och Shia sedan 600-talet förstärktes till ett getingbo av rebell i ett proxykrig. Krig genom ombud. För eller mot ISIS resp Assad.

Al-Qaida växte fram genom vapenförsörjning från USA genom hemliga CIA-operationer under Sovjetinvasionen 1979-1984 av Afghanistan.

En internationell rekrytering av rebeller skedde. De vapenutbildas och skolas i den fruktade Wahhabism som är en mycket fundamentalism av  sunniislam. Saudiaarbabien söker med deras hjälp nå vägen i Syrien. USA söker Allianser mot “fienden” och uttrycker som demokratins försvarare. <

Samtidig odlas terrorism för att förstöra nationell identitet och den demokratisk sammanhållningen. Massflykten katalyserar

Samtidigt odlar väst  konflikten i Ukraina där högerextrema krafter verkar. Bakom detta gömmer sig både Nato i Operation Gladio att söndra i split.

Shia-inriktade Iran utgör liksom Irak var ett kärnvapenhot. Med “det iranska hotet” som täckmantel laddas ett ett missilsystem upp med moderna kryssningsrobotar med räckvidd på 1000 km och kan så nå in i Ryssland. Putin varnar för detta hot. Ingen vinner på en kärnvapenkrig.

Många kommentatorer, både ryska och amerikanska, har förkastat möjligheten att USA och Ryssland arbetar kooperativt på en ny internationell ordning. Dvs en Ny Världsordning.  Enligt deras uppfattning, har USA och Ryssland in ett nytt kallt krig.

Ukraina eller Syrien som de mest omedelbara splittrande frågorna.

– Ukraina behöver för att bäddas in i strukturen av europeiska och internationella säkerhetsstrukturen på ett sådant sätt att det fungerar som en bro mellan Ryssland och västvärlden, säger  Henry Kissingen nyligen.

Redan under 70-talet uttalade Brezezinski Zbigniew Brzezinski

hur Amerika “leder” Eurasien är en kritisk fråga. En makt som skulle dominera Eurasien skulle kontrollera två av världens tre mest avancerade och ekonomiskt produktiva regioner. Enbart anblicken på kartan visar att kontrollen över Eurasien nästan automatiskt medför att Afrikas underordnas detta centra, vilket gör att det västra halvklotet och Stilla havsområdet (Australien) tillhör geopolitiskt och perifert världens centrala kontinent

Det är viktigt att komma ihåg att en persons rationella handlingar kan förhindra en katastrof. Vi kan alla bidraga Vänligen dela mede er denna video!

Det här inlägget postades i Afghanistan, Energi, EU, Europa, Finansmakten, Islam, Israel, Korståget mot välfärden, Krispolitik, Lobbying, Nato, NVO, Nykonservatism (neokon), oljan, Ryssland, Samverkan, sekulariseng, Strategisk utveckling, Syrien, USA. Bokmärk permalänken.