MIRAKLET: ATT SE UTAN PUPILLER

GEMMA-DI-GIORGI3
 
Det sker det som är omöjligt. Det sker det som inte omtalas. Det sker det som i modernt måste förnekas, så att världsbilden är intakt. Därför berättar jag denna historia.

Gemma di Giorgi föddes blind utan pupiller. Hennes mor förstod snart att något inte stod rätt till. Barnet hade egendomliga pupiller, ögonen flackade, och vad man än höll upp framför ögonen på henne, så verkade blicken vara oförändrad. Hon tog med sitt lilla barn till läkaren.

Läkaren kunde konstatera att Gemma var född utan pupiller. Utan dem kan man inget se. Men det skulle något att hon fick sin syn tillbaka när hon var 7 år gammal.

Genom son mors väninna som var en nunna på ett kloster, kom hon i kontakt med Padre Pio.. Mamman skrev till till honom och berättade om Gemma att var blind. Mamman fick svar 3 mån senare .Padre Pio som var känd för många gärningar skrev till 100-tals människor.

Han svarade flickan kunde komma ett år senare till San Giovanni Rotondo när hon var stor nog att ta emot mässan (nattvarden)

Året därpå reste hon med sin mormor från Messina på Sicilien till San Giovanni Rotondo.  Mormor berätta vad hon såg om de båtar som flyter på vattnet. ” Ja de som skålar som flöt utan att ha vatten i sig”, berättade mormor.

Nästa dag träffade Gemma Pader Pio. Hon biktade sig först som man gör före den första mässa. Han gjorde korstecknet på hennes ögon.

Hon berättar att när synen kom, var det som en extra dimension som trädde in i hennes liv. ”När jag var blind, så visste jag inget annat.

Hon insåg att det skedde var en Nådegåva. Från Gud själv.  Guds kraft kan övervinna  allt. ”Jag  inser att jag måste hjälpa andra. Jag är glad om jag få dela med mig. av denna händelse. ”, berättare hon för Niels Christian Hvidt som forskar om mirakler.

Se sker inom Katolska Kyrkan att man samlar läkare och experter fall av oförklarlig bot, När det är klarlagt att det bortom alla kunskap, behandlingsmetoder eller läkemedel att falla visar upp ett mirakel.

Gemmas diagnos är ”aniridia congenita” – medfödd aniridi. Hon är född utan iris. Den muskel som drar ihop linsen och skapar pupillen. Det finns inget annat fall som ser utan pupiller.

Gemmas läkare Maurizio Batta säger att som läkare finns ingen förklaring. Som kristen kan jag inget annat att se att det är ett tecken från Gud själv som alltjämt existerar.  Vi skulle kunna vara utan våra analyser om Gud finns eller inte.  Av kärlek till oss kan han bryta igenom naturlagarna och våra rationella mönster.

Mirakler kommer av ordet mirari som betyder ‘att förundra sig’. De har en stor symbolisk och psykologisk betydelse. Det väcker insikten om att verkligheten är större än den rationella. Innebörden är att de bär med sig en gudomlig anvisning.

De kan vara en bekräftelse på en persons bön. Stark tro bakom en bön startar upp en förändring bortom vår fysiska verklighet. Mirakler har satt stopp för olyckor, katastrofer eller fienders angrepp

Padre Pio uppgav att han trodde att Guds kärlek är oskiljaktig från lidandet och att lidande allt för Guds skull är vägen för själen att nå Gud.

Han kände att hans själ var förlorad i en kaotisk labyrint, dumpade i total ödemark, som om han var i helvets djupaste grop.

Under sin period av andligt lidande blev Padre Pio attackerad av djävulen, både fysiskt och andligt. Djävulen använde djävulska knep för att öka Padre Pios plågor. Dessa inkluderade uppenbarelser som en “ängel av ljus” och förändringen eller förstörelsen av brev till och från hans andliga regissörer.

 

 

Det här inlägget postades i Jesus Kristus., Mirakler, Pader Pio. Bokmärk permalänken.