VÄNTAS EN ÄN STÖRRE STATSKUPP EFTER TURKISKA KUPPEN JULI 2016?

President Erdoğan började genast efter kuppförsöket rensa ut sina motståndare från militären och rättssystemet. En vetskap om kuppen och dess medverkande som var känd av Erdogan som bidade sin tid för att slå till i rätt ögonblick.

Efter statskuppsförsöket den 15 juli angpriper han det turkiska öppna demokratiska samhället. En stormaktsdröm hägrar om det nya Ottomanska riket.

Erdogans ”neo-osmanska projekt” innehåller en stormaktsdröm som syftar till att åter göra Turkiet till Mellanösterns och Nordafrikas ekonomiska och politiska maktcentrum, vilket är bakgrunden till Erdogans politiska spel i Syrien och Libyen.

Osmanska riket eller Ottomanska riket, var en 600-årig stormakt som uppstod i Anatolien i slutet av 1200-talet och bestod till den 29 oktober 1923.

I det senaste svepet som skedde under gårdagen, beordrades att tre nyhetsbyråer, 16 tv-kanaler, 23 radiostationer, 45 dagstidningar och ytterligare flera tiotals tidskrifter och förlag stängs ned.Dessutom har de turkiska myndigheterna gett order om att gripa 89 journalister, rapporterar CNN Türk

Men mer kan hända med hela Mellanöstern-konflikten när allt större tydlighet råder om USA:s medverkan till tillkomsten av ISIS. McCain besökte ISIS 2013 med Obamas vetskap.

ISIS krigare har fått både utbildning och vård i Turkiet, där USA har Europas största kärnvapenlager tillgängligt.

Nato har uppskattningsvis 50 B61 atombomber lagrade i 21 valv i Incirlik i Turkiet,.

Nuclear-bombs-ISIS
https://www.theguardian.com/us-news/2016/jul/17/turkey-coup-attempt-raises-fears-over-safety-of-us-nuclear-stockpile

 

Turkey 3000arrested

Först  3 000 militärer, bland dem flera officerare, och ungefär lika många domare och åklagare avsattes och greps. Sammanlagt har nu i det första dygnet över 6 000 människor gripits och mer är att vänta, säger justitieministern.

21.000 pedagoger i privatskolor får sina lärarlicenser indragna, enligt en talesman för utbildningsdepartementet. Samtidigt rapporterar tv-kanalen NTV att 15.200 anställda i statliga skolo stängts av från tjänstgöring. Dessutom har 1.577 skolchefer beordrats lämna turkiska universitet. Efter fredagen kuppförsök har 35.000 andra offentliganställda gripits eller avskedats. Orkar det civila samhället detta?

Att gripandena gått så fort och effektivt har gett vatten på kvarn för dem som tror att presidenten själv släppt fram den eller t.o.m orkestrerat kuppen för att få mer makt och bli av med oppositionella.

Över 60 000 domare, åklagare, advokater, militärer, akademiker och journalister har fängslats eller avskedats efter den misslyckade statskuppen i Turkiet. Massor av höga militärer sitter nu inspärrade bakom lås och bom. Den politiska scenen har förändrats på nolltid.

Folket räds en diktator och att demokratin hotas. Erdogan har tidigare stängt oppositionstidningar eller avsatt  sina redaktörer, inklusive av den för den ledande och dagliga  Zaman

Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan har sökt väg i en neo-osmansk politik.

Erdogan har uttryckt tveksamhet kring demokratins grunder. Talar om införande av dödsstraff som inte rimmar med EU.

För det andra är Turkiet en Nato-medlem. Men det har varit skakig i sitt stöd till Nato sedan Erdogan, en engagerad islamist, tog över.

Han hindrad Nato användningen av flygbaser under Irakkriget. Statssekreterare John Kerry varnade för att den turkiska regeringen skulle kunna strida mot Natos “krav när det gäller demokrati” och “mångfald” om det inte att upprätthålla rättssäkerheten efter kuppförsöket:

Vladimir Putin borde i hög grad välkomna denna förändring.

putin erdogan
En spricka råder mot USA och Nato. Kärnvapen finns på turkisk mark. Sista ordet lär inte ha blivit sagt.

Erdogan torde haft vetskap om kuppen redan 2015 och låtit den ske för att utnyttja den till sin egen fördel men tror att kuppförsöket.

Många i den turkiska militären och flera tjänstemän sägs vara anhängare av immanen Gülen, som är inspirationen bakom den inflytelserika oppositionsrörelsen Hizmet.

Erdoğan och Gülen var tidigare allierade men är nu bittra fiender.

Erdoğan har beskyllt Gülen för att vara hjärnan bakom kuppförsöket, vilket Gülen själv förnekar. Kritik riktas även USA.

Erdogan behöver desperat de projekterade ryska kärnkraftverken.

Erdogan behöver få till sig miljoner av ryska turister som öser in pengar i landet. Erdogan behöver  bli ett transitland för den ryska sydgasledningen, som i framtiden förser södra Europa med iransk och rysk naturgas.

USA varnar för sin del Turkiet för att antyda att landet skulle ha haft något med kuppförsöket i Turkiet att göra.

John Kerry talade efter att den turkiska arbetsministern insinuerade att USA var inblandat i militärkuppsförsöket och kritiserade USA för att de inte lämnar ut Gülen.

USA:s utrikesminister John Kerry säger att sådana uttalanden är ytterst falska och skadliga för ländernas relation.

https://svenska.yle.fi/artikel/2016/07/17/over-6-000-gripna-i-turkiet-erdogan-lovar-rensa-ut-viruset

En än större  statskupp kan väntas i Turkiet enligt visselblåsar Sibel Edmonds Kuppförsöket i Turkiet kan ha rent varit en förspel. Bakom finns hela utvecklingen om Mellanöstern och geokriget

Sibel Edmonds har bott i Turkiet och  i egenskap att ha varit översättare för FBI har hon tagit del av underrättelseinformation som gällt rad viktiga ämnen som 911, Natos Gladio B.s verksamhet  samt Turkiets infiltration av kongressen i USA.

Sibel Edmonds har med James Corbett och Spiro Skouras analyserart kuppförsöket i Turkiet som hon förutspådde redan i augusti och december 2015. Se video.

Innan imamen Fetullah Gülen flydde till USA hade han och Edrogan en historia ihop vilket kan tolkas som att båda vill se en ökad islamisering av Turkiet. För det turkiska folket är dock valet mellan Erdogan och Fetullah Gülen som att välja mellan pest eller kolera.

Fetullah Gülen har tolkat som förespråkare för en moderat tolkning av islam och demokrati. Enligt Sibel Edmonds är Gülen-rörelsen i själva verket en välputsad fasad för CIA och Gladio B med syfte att rekrytera och träna ISIS-krigare. Hon förutsäger en ny och större kupp kommer att ske.

NATO och ledare i väst var sena att ge sitt stöd till Erdogan vilket kan tolkas som att de visste vad som var på gång och avvaktade utgången.

Erdogan har beskurit demokratin, aktivt gett stöd åt ISIS för att störta Assad och tillsammans med familjen sysslat med smuggling av syrisk olja levererad av ISIS för egen vinning skull står klart.

Men något har hänt mellan Erdogan och USA eftersom han oväntat bett om ursäkt till Ryssland för nedskjutningen av den ryska flygplanet i november förra året och möjligen önskar byta fot. Vad det innebär återstår att se.

Sibel Edmonds har tagit dela av att det finns en kopplingen mellan den omtalade The Clinton Foundation, som utrets av FBI, och Fetullah Gülen

Hillary Clinton drar på sig stor press tack vare två kriminella utredningar av FBI, som Trump kommer att utnyttja.

En amerikansk politiker pekar ut Obama, Hillary Clinton och John McCain som skapare av ISIS

Hon är utpekandet av amerikanska politiker som medskapare av ISIS är en av flera aspekter som gör henne högst olämplig som president innan all fakta ligger på bordet.

Fd.  New Yorks borgmästare Rudy Giuliani har sagt  att Hillary Clinton “kan betraktas som en av grundarna till  ISIS” eftersom hon var statssekreterare under Obama-administrationens tillbakadragande från Irak.

“Genom att du  var en del av en administration som drog sig tillbaka från Irak. Genom att vara en del av en administration som låter Iraks premiärminister Nouri al-Maliki köra Irak ned i marken, så att tvingade du shia att göra ett val. Genom att inte ingripa i Syrien rätt tid. Genom att vara en del av en administration som ritade tolv linjer i sanden och gjort ett skämt av det “, säger Guiliani.

http://edition.cnn.com/2016/03/24/politics/rudy-giuliani-hillary-clinton-isis/index.html

Hon har tidigare tala om hur USA/CIA byggde upp al-Qaida.
https://youtu.be/xd0fLAbV1cA

Kelli Ward är republikansk politiker från Arizona som i kommande val utmanar John McCain om platsen i USAs Senat. I ett direkt angrepp på John McCain och indirekt Hillary Clinton säger hon att många har vetskap om och förstår, att ISIS är en skapelse av krafter i väst med Obama, Hillary Clinton och John McCain som pådrivande projektledare. Hennes uttalande är inte grundlösa.

Den före detta anställd vid NSA, Edward Snowden, har visat att de brittiska och amerikanska underrättelsetjänsten och Mossad arbetat tillsammans för att skapa den Islamiska staten Irak och Syrien (ISIS).

Snowden sade underrättelsetjänster från tre länder skapade en terroristorganisation som kan attrahera alla extremister i världen till en plats med hjälp av en strategi som kallas “getingboet”.

http://www.globalresearch.ca/isis-leader-abu-bakr-al-baghdadi-trained-by-israeli-mossad-nsa-documents-reveal/5391593

McCain-isisAl-Baghdadiwith-McCain

McCain  besökte 2013 Syrien och träffade de högsta ledarna i ISIS.  Med fanns ledaren för ISIS al-Baghdadi.

McCain skulle då krävt aggressiva militära insatser i det 2-åriga syriska inbördeskriget, ställde krav på en flygförbudszon och beväpning av rebeller.

USA höll al-Baghdadi i ett militärt fängelse i Irak som heter Camp Bucca 2005-2009 (eller 2010) och sedan släppte honom, enligt uppgift på begäran av den irakiska regeringen.

Presidentens talesman Jay Carney har sagt att “Vita huset kände i förväg till McCain planer på att resa till Syrien. Carney avböjde att säga om McCain bar något meddelande från administrationen, men han sade Vita huset tjänstemän såg fram emot att höra om hans resa “.

För att förstå vidden av det Kelli Ward säger bör man vara medveten om fakta som pekar mot att “kriget mot terrorismen” är en strategi utformad i väst och att attacken den 11 september 2001 ingår  och är med all tydlighet var orkestrerad inom USA med stöd av bland annat Saudiarabien (28 pages: Secrets of the Congressional 9/11 report). Även med Mossad.

WTC-explosion

Efter 1953, var nätverket övervakas av Allen W. Dulles, chef för CIA. Vid den här tiden, Operation Mockingbird hade ett stort inflytande över 25 tidningar och andra massmedier

Operation Mockingbird var en hemlig CIA-operation som startades upp på 50-talet med syfte att påverka opinionen via media avslöjad genom en granskning av USA:s kongress 1975.

Nätverket övervakas efter 1953 av Allen W. Dulles, chef för CIA. Den vanliga metoden var att placera rapporter utvecklats  inom CIA till  ovetande reportrar, vars artiklar citeras i andra organ Denna  desinformation gäller den övriga världen. Även Sverige likriktas enlgt amerikanska medier.

Vad händer här, i Syrien och Ryssland om Hillary Clinton blir president???

Turkiet är en port till Euroasien.

Erdogan har tidiga visat sitt stöd till Hamas och muslimska brödraskapet i Egypten. Han vill få till en islamsk regim i Syrien.

Erdogans ”neo-osmanska projekt” är en stormaktsdröm som syftar till att åter göra Turkiet till Mellanösterns och Nordafrikas ekonomiska och politiska maktcentrum, vilket är bakgrunden till Erdogans politiska spel i Syrien och Libyen.

Erdogan vill ta ledningen för denna nya Osmanska ordning i Mellersta Östern.

Some Turkish military units have attempted an uprising.

Den nya Osmanien skulle betyda det som förenar Mellanösterns geografi. En sådan utveckling med ett försvagat USA skulle få Israel bli omgiven och hotat av en islamisk pseudo-demokratisk konfederation. Då närmar vi oss Gog-profetian i Hieskiell 38. Denna strid  kommer inte att lyckas.

Osmanska-riket

Map- GogGog-profetian i Hieskiel 38 handlar om en framtid när olika folk ur Noaks släktled samlar sig till strid och kommer att hota Israel. Landet i Gog pekar mot Turkiet.
http://www.oikonomia.info/?p=25658

Källor

www.palbergstrom.com/blog/amerikansk-politiker-pekar-ut-obama-hillary-clinton-och-john-mccain-som-skapare-av-isis/?locale=se

http://www.globalresearch.ca/did-john-mccain-meet-with-abu-bakral-baghdadi-the-alleged-head-of-the-islamic-state-isis-isil-daesh/5498177

http://www.globalresearch.ca/isis-leader-abu-bakr-al-baghdadi-trained-by-israeli-mossad-nsa-documents-reveal/5391593

Det här inlägget postades i ISIS, Nato, Osmanska riket, USA. Bokmärk permalänken.