ÖPPET BREV TILL SVT.S NYHETER

SVT-NYHETER
Bäste/bästa redaktör
Vi lever i en disinformerad värld och SVT hjälp till att platta till och förvränga den.

Ni verkar behandla nyheter endast som något dagsfärskt.

Perspektiven sker i snäva synfältet och ni tränger inte er in bakom kulisserna i det som skett världen de senaste 50 åren och mer. Historiekunskapen är en bristvara i Sverige och även hos er. Ni klarar inte av att genomskåda den politik som rått före och efter EU.

Ni kan inte nu analyserar vad som händer i Turkiet och Erdogan. Varför gör han på detta viset?

Ni saknar överblick i det det mesta i det som sker. Merkel, Hollande och Obama är er huvudsakliga referenspunkter.

Vem har skapat allt detta elände med massflykt, terror och proxykrig. Varifrån kommer vapnen. Vem såg till att al Qaida kom till? Vilka släppte fram ISIS. Varför detta getingbo? Vad handlar hela Mellanöstern om????

Gäller det fred? Demokrati??? Eller rör det sig om något helt annat? Känner ni till högerextremismen i Ukraina? Varför finns den där och i Europa? Råkar den bara komma? Varför tappade EU rodret i finanskrisen. Vågar ni tala om IMF, Goldman Sachs eller om Nato och operaton Gladio???

Inser ni att Tredje världskriget redan pågår i slaget om global makt över pengar, resurser och folk

Hur är disinformationen organiserad från väst? Känner ni till Operation Mockingbird från 50-talet som skulle kontrollera kongressen. Vem initierade den? Idag kontrolleras massmedia för hela västvärlden. Även Sverige likriktas enlgt amerikanska medier.

Sedan finns all värdeförstörande och enfaldens sörja i SVT:s nöjesprogram. Det sker även andra kanaler i fördumningen.

Jo det finns samhällsreportage som sänds sent på söndagkväll.

Med vänlig hälsning

Christer Brandt

Det här inlägget postades i SVT. Bokmärk permalänken.