NATO, OPERTION GLADIO, TERROR, RADIKALISERING OCH VÄSTMAKTSKRIGEN – DEN STORA KONVERTERINGEN

NATO---Gladio2Väst vill expanderar öster ut. Bakom finns en stor verksamhet som röjer väg som är NATO med hemliga arméer i det som kallas Operation Gladio.

Detta är avslöjande kryper fram sedan 90-talet och nu efter 911 bl.a genom  Sibel Edmonds arbetade för FBI i slutet av september 2001 till mars 2002.

Bland hennes huvuduppgifter var att översätta hemlighet inspelade samtal från turkiska diplomatiska och politiska mål. Hon fick här kännedom att FBI visste om månader innan att en terrorattack skulle ske 2001.

Inom Nato finns en subversiv verksamhet som heter operation Gladio (Svärdet). Gladio blev ett verktyg som NATO kunde utnyttja för att manipulera den etablerade politiken i Europa inkl Skandinavien som “stay behind” rörelsen att motverka konstruktiv och social samhällstillvänd politik.

De utförde terrorattacker mellan 1960-talet till 1980-talet i maskerade operationer.

De fanns med ubåten i Hårsfjärden 1982 som fick Sverige svänga höger bort från den svenska modellens politik och gå vägen i nyliberalism till EU. De sänkte tanken om en kärnvapenfri zon i Östersjön.

Operation Gladio blev först avslöjad då den italienske premiärministern, Giulio Andreotti, som erkände operationens hemliga verksamhet inför parlamentet hösten 1990. Det blev en stor skandal som skakade hela Europa med på mordet på Aldo Moro,

En viktig aspekt av Gladio, utöver att använda terrorombud för att utföra våld och sprida ideologi att försöka omforma världen, är att skapa en bild av en fiende.

Precis som Röda brigaderna i Italien, Röda armé-fraktionen i Tyskland, den irländska republikanska armén i Storbritannien och Irland.

Gladio agenter och manipuleras in fungera som symboler för rädsla och hat. Detta gällde även när Al-Qaida bildades.

De drev urban terrorismen med attentat begås ofta av neo-fascister som utger sig för vänster, i syfte att skrämma allmänheten, polarisera opinionen.

Denna högerfascism utvecklades i Urkraina av Nato Gladio.

När Sovjet föll 1991, kunde NATO flytta in sin operationer in i Östeuropa, Kaukasus och Centralasien. Före detta Sovjet-stater blev de nya områden där Gladio kunde operera. Och som vi ser är Ukraina inget undantag.

Nyligen är det även avslöjat Gladio B, som identifierar en förändring av politiken kring 1996 där radikal islamism nu ingår.

Ett formellt beslut fattades av Nato för att komplettera sin tidigare hemlig relation med neo-fascister och ärkenationalister med islamister.

Här finns internationella islamistiska organisationen som al-Muhajiroun plötsligt blev mycket framträdande i Storbritannien.

Gladio B har expanderat och inkluderar den radikala islamiseringen av Centralasien och Kaukasus specifikt och i hela Mellanöstern i allmänhet,

Nato har utvecklat relationer med islamistiska organisationer som Muslimska brödraskapet och med terroristgrupper som Jundullah som destabiliserar Iran.

Urban terror är deras metod för att skrämma den inhemska befolkningen bort från konstruktiva politik och mot en konsolidering av säkerhetstillstånd och demokrati, skapa fruktans bild  av fienden, och tillhandahålla en gerilla kraft för att trakassera Ryssland och Kina, och för att hjälpa till att störta regeringar.

Gladio B: The Origins of NATO’s Secret Islamic Terrorist Proxies

Det här inlägget postades i Nato, NVO, Terrorism. Bokmärk permalänken.