KALLA KRIGETS OUPPKLARADE FRÅGA ATT SPRIDA HAT OCH RÄDSLA FÖR VARANDRA.

 
hateWORLDÅr 1970 tilldelades Solzjenitsyn Nobelpriset i litteratur. Han tvingades i exil 1974 då han också fick motta sitt Nobelpris. Efter sovjetväldets sammanbrott 1991 återvände Solzjenitsyn 1994 från exilen i Vermont i USA till hemlandet och bosatte sig liten by utanför Moskva.
 
Många trodde att Solzjenitsyn skulle vurma väst men avslöjade ”existensen av en otrolig allians”, nämligen den mellan ledarna i kommunistländerna och länderna i väst.

Solzhenitsyncitat1
Han avslöjade att de stora kapitalisterna i USA hade hjälpt Lenin under revolutionens första år och sedan fortsatt hjälpa kommunistledarna under 1900-talet

 
– ”vi observerar ständigt och stadigt stöd av affärsmän i väst hos de sovjetiska kommunistledarna. ” (Kongressprotokoll, den 8 juli, 1975, sid 11.951-11.956.
 
– ”Om det inte hade varit för stödet från väst så skulle de ryska massorna kunnat kasta av sig kommunismen flera gånger. De viktiga projekten i de första femårsplanerna byggdes enbart upp med amerikansk teknologi och material. Till och med Stalin erkände att två tredjedelar av materialet därefter kom från väst, så om Sovjet har kraftfulla militära och polisiära styrkor som används för att krossa vår rörelsefrihet så har vi västerländskt kapital att tacka för det också”.
 
– ”Hela existensen av vår slavägare har från början till slut, berott på västs ekonomiskt bistånd.”
 
– “Det ryska folket fick aldrig veta inte att stödet kom från väst. Istället undervisade de ständigt ett hat mot väst. Avspänningspolitik blev då fullständigt ensidigt”.
 
– ”Vårt land tar er hjälp, men i våra skolor undervisar vi och i våra tidningar skriver vi och i föreläsningarna säger vi: ‘Se på västvärlden, den börjar ruttna. Se på ekonomin i den västerländska världen, den kommer att får ett slut. De stora förutsägelserna hos Marx, Engels och Lenin kommer att besannas. Kapitalismen drar sin sista suck. Det är redan död. Den har visat en gång för alla kommunismens seger. ‘”(Ibid., sid. 938 )
 
Disinformationen i världen är enorm i det kalla kriget. Vägen var och är att sprida hat och rädsla i världen. En makt finns som sprider detta.
Det här inlägget postades i Kalla kriget, Krig, Krispolitik. Bokmärk permalänken.