TTIP ÄR DÖD!

TTIPDEAD KOMMER NU “EU- BLINDA, DE LIBERALBLINDA OCH BLINDA HÖGERN I SVERIGE ATT VAKNA??? KOMMER DEN AMERIKANSKA BLUFFEN ATT RÄMNA?

 
Förhandlingarna om det Transansatlantiska partnerskap för handel och investeringar (TTIP) mellan EU och USA, har kollapsat, meddelar Sigmar Gabrile som den tyska näringslivs- och energiomställningsministern i Angela Merkels storkoalitionsregerin:

“Enligt min mening, förhandlingarna med Förenta staterna har de facto misslyckades, trots att ingen egentligen erkänna det,” Sigmar Gabriel medgav under en fråga och svar session med medborgare i Berlin, notera att i 14 förhandlingsrundor, de två sidor har inte kommit överens om en gemensam punkt av 27 kapitel diskuteras.
 
Varken Washington eller Europeiska kommissionen, som leder TTIP förhandlingarna på uppdrag av EU-länderna, var villiga att kommentera Gabriels interjektion.
 
Förra månaden Insisterade Tysklands förbundskansler Angela Merkel på att TTIP var “helt i Europas intresse”, men nu avfärdar Gabriel allt: “. Vi får inte underkasta sig de amerikanska förslagen”
 
Kollapsen av samtalen rättfärdigar pro-Brexit förkämpar, som hävdade att Storbritannien skulle ha bättre förutsättningar att skapa frihandels erbjudanden utanför EU där den kan agera mer smidigt och sina egna intressen.
 
President Obama var tvungen att ta upp frågan i sin anti -Brexit tal, varnar för att lämna EU skulle hindra Storbritannien från att delta i TTIP stil erbjudanden.
 
Men utanför det globala handelssystemets arenan, kan Storbritanniens ha beslut att lämna EU var just orsaken till kollapsen, eftersom det faktiskt gäller en av de största europeiska ekonomiska marknaderna bort från förhandlingsbordet.
 
Affären kollaps välkomnas av aktivister till vänster och höger lika mycket, då affären var antidemokratiska, serveras företagens intressen, och stödde en globalist agenda.
 
Reporten Breitbart London visade vägen i att exponera den så kallade “fria handeln” affären som en mörkad bluff:
 
I maj kongressledamot Jeff Duncan i USA ville få tillgång till handlingar i TTIP “måste han söka upp i ett sekretessbelagd läsrum i Capitol, underteckna ett non-disclosure agreement som försäkrar att jag inte kommer att diskutera innehållet i vad jag har läst, och jag får ta anteckningar, men jag måste lämna dem i rummet. “
 
Detta har även påpekats av politiker i Sverige men svenska medier är lågmälda om den demokratiska processen
 
På andra sidan Atlanten, avslöjade Breitbart London videofilmer hur en ledamot av Europaparlamentet eskorterades till en bevakad läsrum att visa dokumenten endast att sparkas ut när “skötare” fångade honom anteckningar.
 
Wikileaks fortsatte med att erbjuda en € 100.000 belöning för alla som vill och kan läcka dokument från affären.
 
Rapporten kom bara några dagar efter Breitbart London avslöjade hur TTIP vill tillåta stora företag att stämma nationella regeringar om de anser att en demokratiskt mandatpolitik är ett handelshinder,
 
President Obama har sagt tidigare att affären inte medför någon risk företaget stämmer nationer.
 
I själva verket har amerikanska företag efter det nordamerikanska frihandelsavtalet (NAFTA),stämt den kanadensiska regeringen för totalt $ 2 miljarder dollar, vilket leder till den brittiska regeringen varnar för att UK “skulle vara bli mer utsatt för stämningar av USA-företag än Canada”.
 
I mars sade Nick Dearden, chef för Global Justice Now kampanjgrupp om TTIP:
 
“Det handlar om att ge stora företag än mer makt över ett mycket brett spektrum av lagar och förordningar. I själva verket, affärslobbygrupper vill slår rekord i ansatser när de vill samarbeta skriva lagar med regeringar.
 
Detta är inte et “tillägg” eller en liten del av TTIP Det är absolut den centrala delen.
 
De vill bli framtidens politiker i världen i den nya ordningen. Tyvärr har den svenska insikten och politiken så utplånad och så usel att den är blind och döv. .
 
Vi befinner oss i en tid då den makt som försörjde de stora tyrannerna i Europa, Sydamerika och Asien under 1900-tal nu klär sig som ett lamm och talar som ett lamm men sprider politik i lögn, skräck och massflykt för att upplösa nationers samexistens och driva oss in i fålla att förslava folken att skydda amerikanska intressen i visionen om “Pax America” – det nya Romarriket.
 
http://www.breitbart.com/london/2016/08/29/ttip-is-dead/
Det här inlägget postades i NVO, TISA, TTIP. Bokmärk permalänken.