OSTINDIEFARAREN RISKERAS ATT SÄLJAS

image

Det kortsiktiga kostnadstänkandet slår sönder många ting i Sverige. Politik i enfald. Oavsett Allians eller Rödgrönt.

En Göteborgsidentitet riskeras säljas för spara. Vad är vinst??

Processen att sälja det tidstypiska 1700-talsskeppet är i full gång. Till årsskiftet är pengarna slut och all verksamhet på ostindiefararen Götheborg kommer att upphöra.

För många blev det en chock när det stod klart att Stiftelsen Ostindiefararen Götheborg inte har råd att behålla skeppet och därför kommer att sälja det.

– Detta är ett tungt beslut som vi tvingats ta, sa Lars G Malmer, ordförande i stiftelsen Ostindiefararen Götheborg när beskedet kom.

Sällskapet Ostindiefararen Götheborg (SOIG) som samlade människor som har byggt och seglat med skeppet med syftet att se till att det stannar i staden.

År 1731 grundades kompaniet, och två år senare avgick från Göteborg det första fartyget. Men därmed var inte saken klar.

Engelsmän och fransmän såg konkurrensen med oblida ögon och anföll helt enkelt de första svenska fartygen. Efter långdragna diplomatiska förhandlingar fick svenskarna så småningom vara i fred, och då började också framgångarna komma. Kina var dåtidens största ekonomi.

Britterna handlade med bomull och även med opium. Det spred sig även till Sverige. Överhuvudtaget hade frimurarna en ganska stark ställning inom Ostindiska Kompaniet. Frimurarlogen i Göteborg som startade 1755 hade redan år 1759 102 medlemmar. Av dessa var 25 anställda inom Ostindiska Kompaniet. Det var dyrt att vara med så det krävde goda inkomster.

Svenska ostindiska kompaniet var relativt sett ett litet kompani med en blygsam import från Kina, utom när det gäller porslin. Inget annat kompani importerade så stora kvantiteter porslin. Det finns en uppskattning att svenska ostindiefarare fört till Göteborg cirka 50 miljoner porslinspjäser. Merparten av detta återexporterades sedan till andra europeiska länder.

Porslin var ett okänt material i övriga världen. När bruket att dricka varma drycker spred sig – det var ju inte bara te som blev modedryck; även kaffe från Arabien och choklad från Sydamerika introducerades samtidigt – behövdes ett lämpligt material för dryckeskärlen.

Ostindiska kompaniet har haft stor ekonomisk betydelse för Göteborg. Många namnkunniga göteborgare skapade sina förmögenheter i kompaniets tjänst och frukterna av deras kapital kommer staden till godo ännu idag.

Sådde fröet till Chalmers

Ett exempel är Niclas Sahlgren som ville använda en del till en “nyttig inrättning” och grundade Sahlgrenska sjukhuset. William Chalmers testamenterade en del av sin förmögenhet till att starta en skola för “obemedlade pojkar som kunde läsa och räkna”.

Skolan kallades Chalmers slöjdskola och blev embryot till Chalmers Tekniska Högskola.
Allt historien var var inte gott. Skeppet är idag ett uttryck för fredliga relationer och samröre. Så är det gott

Götheborg är vackert skepp i skeppsbyggeri och yrkeskonster

 

En tanke är nu en fond med 30 000 medlemmar som betalar 500 kr per år. En tur till Vinga skulle erbjudas som gest

För många blev det en chock när det stod klart att Stiftelsen Ostindiefararen Götheborg inte har råd att behålla skeppet och därför kommer att sälja det.

– Detta är ett tungt beslut som vi tvingats ta, sa Lars G Malmer, ordförande i stiftelsen Ostindiefararen Götheborg när beskedet kom.

Kort därefter bildades Sällskapet Ostindiefararen Götheborg (SOIG) som samlade människor som har byggt och seglat med skeppet med syftet att se till att det stannar i staden.

Det tog inte lång tid innan de kontaktade den folkkäre programledaren Ingvar Oldsberg, som tidigare räddat kranarna i Göteborgs hamn, berättar GT.

“Påminner om en svunnen tid”
Han nappade direkt.

– Det är viktigt att rädda Ostindiefararen på samma grunder som det var viktigt att bevara kranarna – hon är en del av Göteborgs identitet.

imageOstindiefararen har under sina expeditioner runt jorden gjort 93 hamnstopp i 23 länder. Under de tio år som skeppet seglat har omkring en miljon besökare gästat skeppet – inklusive kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia samt Kinas president Hu Jintao.

Tog tio år att bygga!!!
Götheborg tog 10 år att bygga, och är uppförd enligt i material som användes till originalskeppen som byggdes på 1700-talet. Sedan 2008 har cirka 3 000 jungmän från 45 olika länder jobbat ombord.

Det här inlägget postades i Ekonomi, Ostindiefararen. Bokmärk permalänken.