UNIVERSUM – EN VIBRATION I KOSMISK MUSIK – STRÄNGTEORIN

Sedan 1600-talets Upplysningstid har en mekanisk världsbild gällt. Likt en gigantisk klocka förutbestämd i tiden. Vi kan se stjärnhimlen. Vi kan uppfatta ett makro- och mikrokosmos i oändliga vidder i det största och minsta.

Med hjälp av ljuset kan vi uppfatta den fysiska världen. Ett resultat av något annat.

DubbelspaltMen ljusets våglängd gäller endast en liten delmängd av alla frekvenser som finns. Det mesta är osynligt.

Allt bygger på vibrationer som interfererar med varandra. Skärningspunkterna har kallats “partiklar”.

Michio Kaku har gjort sig ett namn som en världsledande teoretisk fysiker orädd att säga sen mening. Han är specialiserad i strängteorin. Han är författare till ett antal böcker, både inom facklitteratur och populärvetenskap.

Hans farfar åkte från Japan till Amerika för att röja upp efter jordbävningen (vibrationer) i San Francisco 1906. Han är gift och har två barn.

Strängteori är en modell inom fysiken som ämnar beskriva materiens allra minsta byggstenar. De fundamentala byggstenarna inom strängteorin är endimensionella vibrerande strängar, vilket innebär att de har en rumslig utsträckning till skillnad från tidigare fysikaliska modeller som baserades på punktlika (noll-dimensionella) partiklar.

Genom att använda denna modell kan fysiker undvika vissa problem som annars uppkommer.

Kaku är ordförande och professor i teoretisk fysik vid City College of New York, har publicerat mer än 70 artiklar i fysik i tidskrifter om supersymmetri, superteori, supergravitation, och hadronisk fysik.

Hans senaste påstående är sannolikt att sprider vågor i den vetenskapliga världen. Strängteorin genomsyrar hela universums uppbyggnad.

“Jag har kommit fram till slutsatsen att vi befinner oss i en värld av regler som skapats av en intelligens”

Det Kaku säger citeras av Geophilosophical Association of Antropologiska och kulturstudier.

-“För mig är det uppenbart att vi existerar i en plan som styrs av regler som har skapats, formad av en universell intelligens och inte av en slump.”

Materia syns vara en solid massa, men allt består av vibrerande energier i ett speciellt frekvensområde, ett par procent av det möjliga, ungefär som valet av en kanal på radion.  En snökristall ser olika ut.

Hado-effekten

Genom studier av forskare som en japanska forskaren dr Masaru Emoto har visat hur molekyler i vatten påverkas av olika frekvenser från omgivningen. Detta har kallats Hado-effekten

Vattnets kristallbildningen påverkas t.ex genom musik och tal. Mozarts musik kan alstrar en typ medan hårdrock ger en annan mer deformerad kristall.

Den japanska forskaren dr Masaru Emoto genom att skicka olika emotionella och mentala meddelanden till dem. Detta var i Japan kallas “Hado” effekt.

snow2snow1angerPredrag Petrovic, hjärnforskare vid Karolinska Institutet, läkare inom psykiatrin konstaterar: “Det finns absolut en koppling mellan grovt våldsamma spel och beteende”.

En sammanställning med över hundra vetenskapliga studier, där totalt 130 000 personer deltar, har gjorts 2010. Vissa av studierna har genomförts under lång tid, där man följt upp ungdomar flera år efter det första mötet.

– Studierna visar att risken ökar även för ungdomar som inte visat någon aggressivitet tidigare, säger Predrag Petrovic.

“Våglängden som genereras av ilska är densamma som våglängden genereras av molekylerna i cellerna som utgör levern, så våglängderna av ilska och levern är i samklang med varandra.

På samma sätt, är känslor av sorg i samklang med blod, och så sorgliga människor tenderar att vara lätt plågas av leukemi och blödningar typ stroke. säger Masuro Emoto The Secret Life of Water.

Experiment visar att förorenat vatten kan “renas” med “kärleksfrekvensen”. Sjukdomar vibrera vid en unik frekvens som kan påverkas.

emoto-i-love-you

“Orden avger i själva verket en unik vibration som vattnet känner av. När vatten visas det skrivna ordet, tar det emot det som en vibration, och uttrycker meddelandet i en särskild form, som en visuell kod. Vatten som utsätts för ordet, “Tack” bildas det vackra geometriska kristaller, oavsett vilket språk. Men vatten som utsätts för, “… du lura” och annan kränkande ord orsakar uppenbarligen brutna och deformerade kristaller. När en komplett geometrisk kristall bildas, vatten är i linje med naturen och de fenomen som vi kallar livet. Ord av tacksamhet och kärlek, bildar de grundläggande principerna för naturlagarna och fenomenet liv.”

Om då kulturen är präglad på samma sätt, påverkas allt. Ord innehåller en kraft som återverkar på omvärlden.

Orden som vi uttalar har en påverkan på omgivningen. Kärlek är en egenskap som skapar skönhet och harmoni. Vi ser den naturen. Vi ser den i människor som bär kärleken.

John Hutchison, forskare från Vancouver, och Nancy Lazaryan från Minnesota har utfört prov på återställa förorenat vatten efter Gulf-katastrofen.

Ett återställande  genom användning av Solfeggio toner, även känd som gregorianska sånger, och en harmonisk “ström av ljud”. Dessa frekvenser applicerades både med ljud och radiovågor till förorenade vattenprover.

http://evelynrodriguez.typepad.com/hooponopono/2010/11/gulf-clearing-masuro-emoto-john-hutchison-frequency.html

Den kemiska analysen från de första försöken med “utomhus frekvenser” i Perdido Bay har visat Gulf-vattnet kan återställas till hälsa.

Jupiter sänder ut på 528 hz

Hutchison och Lazaryan överförde “stream of sound” till de skadade vattnet i viken. En av tonerna som används av Hutchison, var 528 hz, samma  frekvens som gäller planeten Jupiter.

Följande sägs den 1 november 2010 av Nancy Lazaryan:

“Vi har fått rapporter från medborgare (som arbetar och bor på vattnet) att” något hänt “…. vattnet är klarare … och delfiner är glada. (en av dessa människor är en kapten på en båt som hyr delfin sightseeingturer, och loggas en post om förändringen i vattnet och delfiner är “glad”.) dessa människor hade ingen aning om vad vi hade gjort i Perdido Bay. “

http://pesn.com/2010/11/01/9501718_Hutchison-Lazaryan_frequency_generator_happy_dolphins_Gulf/

I en video från 2013 som produceras av Big Think beskrev Kaku Gud och skapelse likt “kosmiska musik.”

Kaku slutsats är ganska klart.

“Den slutliga lösningen upplösning kan vara att Gud är en matematiker”, säger Kaku.

“Guds sinne, tror vi, är som en kosmisk musik. Musiken är strängar som vibrerar genom en 11-dimensionell hyperrymd. Ja är det så?

Vetenskap och skapelseberättelsen är inte i konflikt med varandra till sin början. I begynnelsen var Ordet: “Varde ljus”. Det började i ljus. Ett ljus i många dimensioner som ger liv. “Allt i samma kör.

Franciskus av Assisis berömda dikt Solsång från 1220-talet uppfattat hela kosmos som ett liv på många plan i det som finns på vår jord och i solsystemen.

Må dag och natt, må liv och död
nu lova Gud i samma kör.
Halleluja, halleluja.
En enda sång i allt som finns,
min Gud, min Gud och alla ting.
Tack för alla dina under.

Det här inlägget postades i Kristendom, Okategoriserade, Skapelsen, Vetenskap och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.