LIVSBEJAKAT BOENDE ELLER KASERNBOENDET

Friedensreich Hundertwasser är född i Österrike 1928 och har verkat som en österrikisk bildkonstnär och formgivare som bröt mot alla regler i oändliga fantasirika och färgglada former blandat med grönska.

Allt är det raka motsatsen till det svarta och anti-organiska husbyggen i bl.a Göteborg under 2000-talet. Varför är det så?? Hela tänkandet bokstavligt och bildligt går ner i mörkret. Ny tid har i sin karaktär en digital rationalism. En total mekanistisk framtidsbild växer fram.

 
Många städer i världen bygger trädgårdsstäder. De är såväl vackra, energisnåla och hållbara. Mer växter renar lyft. Växter på taken har en isolerande effekt. Bin, insekter och fåglar samlar sig i träden.
 
Förändringar i tänkandet kan ske på många sätt. Vår modell att leva och tänka idag är inte det enda sättet. Nya utgångspunkter med livet själv som delaktör kan spränga gränser.

 

Det här inlägget postades i Bostäder. Bokmärk permalänken.