EN UPPSTÅNDELSE FINNS FÖR OSS.

 
Vi firar Pingst vilket betyder den femtionde. Den femtionde syftar på att 50 dagar hade förflutit sedan påsk. En ofantlig händelse. En ny skapelsedag. Den åttonde skapelsedagen. En ny tid. Kyrkan föddes. Människa behöver inte dö. Dödens makten blev bruten.

 
Människan kan efter jordeliv födas in i ett nytt liv för evig tid. Varför?
 
Därför att Kristus led martyrdöden och uppstod från det döda för rädda oss.
 
Han är den förste nya människan som uppstod. Han dog för alla. Ett syndoffer. Bar all skuld, Vi kan följa efter. Vi kan ha många fel men räddningen finns där. Utan den nåd finns inget,
 
“Jag finner  inte  behag i en ond och upprorisk människas död, utan i en ond och upprorisk människa som vänder om och ändrar sina vägar för att vinna livet.”/ Kristus den 22 feb 1993. http://www.tlig.org/sv/messages/781/
 
En Kristi tro vill rädda vill rädda oss. Ingen har makten bland människor att besegra döden. Endast en äger makten över liv och hela skapelsen.
 
Idag finns en den motmakt att ta med sig så många döda som möjligt med sin egen död. .
 
Vi lever i en tid när antalet martyrer får plikta sitt liv för sin tro eller inte äga den rätta läran. Aldrig har så många kristna blivit dödade som nu eller fly från en våldsam och grym död. Kyrkor bränns.
 
Tyranni bygger på förstörelse av det mänskliga värdet, ett fritt tänkande och demokratin. Blod utgjutes som det vore vatten.
 
Vi har sett under 1900-talet olika läror som leder en total statlig kontroll utifrån rasbegrepp, politiska, ekonomiska eller religiösa ideal. Läror som har sitt ursprung ur forntiden i sekter
 
Totalitarism utvecklas i nya former för globala, privata  och internationella syften där även identifierad fiende utmålas som hinder för utveckling liksom under nazismens dagar. Fienden kan t.o.m. var demokratin i sig som stör ekonomiska framsteg. Kontrollsamhället utvecklas.
 
Muslimer i världen har känt sig manad att gå till aktion mot Väst och mot den liberala kulturen.
 
Öst uppfatta islam som ”a total way of life”. Men vad är islam i kampen mellan shia och sunni?
 
Salafismen, den extrema vägen, som sprids i Europa innehåller ett världsomfattande Kalifat. De anser att de står för den autentiska tolkningen av islam. Andra inriktningar stämplas som kättersk. Även annan gren av islam eller de kristna.
 
De kristna dödas. Kyrkor bränns. Detta förtigs i väst. I Väst uppstår den liberala konflikten mellan de sekulära och religiösa värderingar.
 
Med liberalismen utvecklas en åsiktskorridor. Barnmorskan nekades jobb för att hon vägrade utföra aborter förlorade i Arbetsdomstolen. Hon diskriminerades inte, slår domstolen fast.
 
Konsekvensen av detta är vi är inga människor från begynnelsen. Vårt liberala värde är endast att vi består av en fysisk kropp som lever en stund på jorden utan mening. Därmed hotas hela det mänskliga målet med livet. Vi missar målet.
 
Sekularisering innehåller en verklighet som är avgränsade till modern tids jordiska eller världsliga förhållandena. Universums tillkomst äger rum utan en medveten orsak.
 
Naturen och klimat kan manipuleras tekniskt eller med kemikalier eller med modifierade gener. Materialismens och humanismens etik blir till slöja att inte se.
 
Vår tid handlar vad som är lögn och vad som är sant.
 

– “Mina tempel (vår själ) står nu på samma grund som affärsmännen; de har bytt ut Min Helighet mot en hyllning till Satan!

Jag talar om dem som har avfallit och låtit en Lögn komma över sina läppar och nu avser de att tvinga på alla en stämpel med den Lögnen.”

– Jag har beslutat att påskynda Min Plan på grund av de stora synder som ditt släkte avlar; allt skall förgå, allt skall nötas ut som en klädnad; 5detta blir Mitt sätt att förstöra syndens förorening, och ni skall inse att från begynnelsen var ni Mina heliga tempel och att Min Ande levde i er;

 

Kristus den 22 feb 1993. http://www.tlig.org/sv/messages/781/

Bergspredikan är det tal som Jesus enligt Matteusevangeliet höll på ett berg i Galileen. Jesus talar i ödmjukhet och tar avstånd från våld.

 

När Jesus såg folkskarorna, gick han upp på berget. Han satte sig ner, och hans lärjungar kom fram till honom. Då började han tala och undervisa dem:

Saliga är de som är fattiga i anden,
    dem tillhör himmelriket.
Saliga är de som sörjer,
    de skall bli tröstade.
Saliga är de ödmjuka,
    de skall ärva jorden.
Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet,
    de skall bli mättade.
Saliga är de barmhärtiga,
    de skall få barmhärtighet.
Saliga är de renhjärtade,
    de skall se Gud.
Saliga är de som skapar frid,
    de skall kallas Guds barn.
10 Saliga är de som blir förföljda för rättfärdighetens skull,
    dem tillhör himmelriket.

11 Saliga är ni, när människor hånar och förföljer er, ljuger och säger allt ont om er för min skull. 12 Gläd er och jubla, ty er lön är stor i himlen. På samma sätt förföljde man profeterna före er.

Ni har hört att det är sagt till fäderna: Du skall inte mörda.  Den som mördar är skyldig inför domstolen. Jag säger er: Den som är vred på sin broder är skyldig inför domstolen, och den som säger till sin broder: Ditt dumhuvud, är skyldig inför Stora rådet,

Det här inlägget postades i Kyrkan. Bokmärk permalänken.