ATT ÄLSKA ÄVEN VÅR FIENDE. BE FÖR ALLA


ATT ÄLSKA ÄVEN VÅR FIENDE

Att älska är ett vanligt ord i många sammanhang. Vi kan älska att äta pannkakor. Vi kan älska att lyssna på musik. Att älska sin sport. Jag att älska sin käraste. Sin make eller maka. Det kan vara livet ut men också en tid.

Förälskelse stannar oftast i en attraktion av någon. Många skiljer sig därför när attraktionen tar slut. En fiskarkvinna berättade om kärlek till sin åldrade och grinige gubbe, jag älskar honom som han är.

Kände logoterapeten Viktor Frankl satt i koncentrationsläger under andra världskriget. Erfarenheterna där ledde honom in på frågan om livets mening, och hans mest kända verk är boken Livet måste ha en mening.

Vilka överlevde och vilka gjorde det inte. En polack hade mist sin fru och sina två döttrar i Warszawa. En SS-officer sköt ihjäl dem inför hans ögon för få honom att lyda. Fasans ögonblick kom över honom. I samma ögonblick visste han att nu avgörs mitt liv.

Om jag jag hatar denne man kommer hela mitt liv bli förstört och förgrämd. Han förlät honom. Han överlevde lägrets fasor.

När Kristus blev korsfäst och var plågad i djupaste kval, bad Han sin Fader att förlåta sin plågoandar  ty det vet inte vad de gör.

Vi är en tid som utsätter oss att hata sin nästa. Nya terrordåd var dag. Vi förstår inte. Att hata är början att dö i sig själv. Hämnd får hjärtat vår själ att dö.

Att älska går över alla gränser. Kärleksbudskapet är att även älska sin fiende. Kärlekens mysterium. Om vi förstod så kommer varje själ från Gud. Solen och regn faller över såväl de goda som de onda. Gud älskar alla.

Sona ont med gott är budskapet. Många vill inte tro på en högre makt.

Den som verkligen har tagit del av den Kristna vägen är att vi ber för våra fiender, de som sårar oss och de som har hjärtan av sten.

Den Kristna tiden står inför vår dörr. Jorden står inför en förvandling. Be för själarnas frälsning. Familj, vänner och fiender.

Jesus och Maria är i djupt och totalt förenade i Kärlek. Hjärtan av kärlek:
“Jesus och Maria, jag älskar er. Förbarma er över oss. Be för alla själarnas frälsning”. En bön på gatan, bussen och hemma.

Bön som räddar

Det här inlägget postades i Kärlek. Bokmärk permalänken.