EN DAG FÅR VI INSIKTEN …

Det finns en dag då vår tid på jorden tar slut. Vad händer då? Många skildringar finns om detta. De som var på andra sidan som kom tillbaka. De bekräftar. De bekräftar vad Jesus sa till människorna.

I ett ögonblick får vi möta Gud. De möter en oemotståndlig Kärlek så ofattbar stor och ren som likt den allra starkaste men den mildaste Sol. Vi möter Kärlekens Gud. Han som är Kärleken.

Hur reagerar vi då? Har vi älskat och trott på Honom som Offrade sig för oss? Eller förnekade vi honom i det liv vi levde???

Den insikten som vi nu får blir vår egen dom.

Antingen i en jublande glädje för att vi trodde på Honom. Hans kärlek är så stor att Han älskar mig trots alla min fel och brister. Han älskade oss alla god som ond.

Det finns berättelse i Evangeliet som om den som fick synen tillbaka av Kristus. Han jublade. Han såg inte bara den fysiska omvärlden runt omkring sig utan även en inre syn om Gud. Han såg i en svindlande glädje. Prisade Gud och hoppade inför människorna.

Dimas, rövaren på Korset, bad om förlåtelse och fick den.
“Sannerligen, säger jag dig: redan idag skall du vara med mig i paradiset.” (Luk. 23:43)

Men om förnekelsens rådde i vårt liv, då blir insikten den stora förlusten som vi går miste om. Det finns dem som aldrig mer når och får leva i Ljuset.

“Synd” kommer från hebreiskan och betyder ‘att missa målet’.

Vi är fyllda med misstag. Visionärerna i Medjugorje fick möta Jungfru Maria i hennes lysande gestalt. Ett ljus i kärlek. De fick en gång röra vid henne. Då uppstod det en mörk fläck i hennes klädnad där de tog. Fläcken kunde sedan försvinna. Men barnen fick en insikt.

Kärlekens makt och lag är den största av alla. Större en döden. “Den som tror på Mig ska leva om han än dör”.

Kristus betalade vår skuld genom att Offra sig själv för oss totalt oskyldig. Segrade så över dödens och materians makt. En ny människa föddes genom detta i de som tror.

– “Djävulen kan försöka använda livets ont och ibland våra egna misstag för att få dig att känna att det är omöjligt att Jesus verkligen älskar dig, klyver verkligen dig. Det här är en fara för oss alla, och så ledsen, för det är helt motsatsen till vad Jesus verkligen vill ha och väntar på att berätta … Han älskar dig alltid, även när du inte känner dig värdig. “

~ St. Teresa of Calcutta ~

En bön vi alla kan be enskilt eller tillsammans som innehåller en nåd varje dag:

Herre Jesus Kristus, Gud son
Förbarma Dig över mig/oss syndare

Herre Jesus Kristus, Gud son
Förbarma Dig över mig/oss syndare

-“Jag säger dig att om någon ber denna Rosenkrans till Mig, kommer himmelen att öppnas för honom och Min Nåd skall rädda honom; slut fred med Mig, slut fred med Mig, be till Mig varje dag; Herre Jesus Kristus, Guds Son, förbarma Dig över mig, syndare;

dotter, lär dina bröder den här bönen, lär dem att vara i ensamhet och tystnad när de ber den här Rosenkransen; försköna Min Kyrka, dotter;

kom, gå framåt i hjärtats renhet;”

Jesus den 18 jan 1990
http://www.tlig.org/sv/messages/00501/

Det här inlägget postades i Förlåtelse. Bokmärk permalänken.