SVERIGE DRAS IN I DEN VÄSTFÖRFALSKADE KONFLIKTEN

Bilden skildrar ett tänkt scenario i konflikt med Ryssland. Nato skulle då 1/3 av sitt stridsflyg i Sverige.

Den 11 september hålls den största svenska militärövningen sedan 1993, Aurora 17. Över 19.000 svenska militärer kommer öva på att försvara mot ett angrepp österifrån tillsammans med flera Nato-länder. Fredsrörelsen kritiserar övningen, och planerar protestaktioner i Göteborg.

Krigsspelet bygger på att Ryssland är hot Balkan. Krisen i Ukraina har utlöst genom en Ryssland annekterar Krim. Upproren i Kiev kom genom närvaron av högerextrema nationalister för att påverka Ukraina association till EU. EU skulle då utan avtal med Ryssland en marknad för EU.

Dessa högerkrafter skulle vara orkestrerade av Natos hemliga Operation Gladio för ett regimbyte.

Övningen kommer att genomföras i luften, på marken och till sjöss. Förband i hela Sverige kommer att beröras men de största övningsområdena kommer att vara i Mälardalen och Stockholm, på och runt Gotland samt i Göteborg. För att stärka det nationella försvaret och öva förmågan att möta ett angrepp mot Sverige kommer deltagande förband att ta sig fram och öva i områden som ligger utanför Försvarsmaktens egna övnings- och skjutfält. I dessa områden kommer markägare och boende att särskilt informeras.

Nato skissar på att Ryssland annekterar Balkan med 27 flygdivisioner och 35 bataljoner, Nato skulle då har 18,5 flygdivisioner i Sverige och 17 bataljoner i Balkanländer. Bataljonerna är för få mot Ryssland och räknas bli utslagna inom 36-60 timmar.

Bara två dagar efter det att den s k ubåtsskyddskommissionens rapport hade presenterats störtade den dåvarande moderatledaren och statsministern Carl Bildt, i väg till USA. Där mötte han bl a en amiral i Pentagon samt företrädare för den militära underrättelsetjänsten.

Bildts möten i USA utgjorde startskottet för den s k Bildt-affären, i vilken själva crescendot var att statsminister Olof Palme i utrikesnämnden anklagade Carl Bildt för att vara en säkerhetsrisk.
http://www.dn.se/arkiv/debatt/usa-s-undervattenssystem-for-signalspaning-kallas-sosus-en-forkortning-av-sound-surveillance-under/

Nato låg bakom ubåtshändelsen i Horsfjärden 1982. Det finns ett dokument om amerikansk psykologisk krigföring. som berättar om metoder och resultat bland annat om Sverige.

Här står det bl.a

Svenska folket och regeringen förleddes att tro att ubåtarna var från Sovjet. Den amerikanska verksamheten var sannolikt utförd av National Underwater Reconnaissance Office (Nuro) och delar av verksamheten har samordnats med den hemliga NATO ”stay-behind” nätverk utplacerade i Sverige. Brittiska ubåtar deltog också i sådana hemliga operationer. Hänvisning till Operation Gladio

Opinionen svängde höger i rysskräcken, vilket var syftet. USA driver igen ett dubbelspel som kan trigga igång en världskonflikt om en fiende som inte finns.

USA utgör själv hotet för fredens gemenskap.

 
– Vi ser en våldsam upptrappning av retoriken. Man utser fiender och det är Ryssland som är fienden. Och så samarbetar man med sina vänner, och det är jättefarligt om man ska ha fred. Då måste man se till allas perspektiv och inte trappa upp genom att skrämmas som man ju gör med sådana här krigsövningar, säger Karin Utas Carlsson, talesperson för kampanjen Stoppa Aurora
Det här inlägget postades i Nato, Sverige. Bokmärk permalänken.