LÅT DET BLI KÄNT ATT MIN HELIGA SVEPDUK – DET VAR DEN SOM HÖLJDE MIG

Hur såg Jesus ut är frågan som många ställer. Många ikoner finns. De bär på samma modell om hur Jesus såg ut.

– “Låt det bli känt att varje bild av Mig och Min Moder skall vördas, ty den representerar oss, liksom Mitt Kors representerar Mig. Låt det bli känt att Min Heliga svepduk – det var den som höljde Mig. Du är välsignad av Mig Vassula, stig in i Mitt hjärta, låt Mig gömma dig där. Vila, kom, kom till din Fader. (Jesus den 2 okt 1987 i Guds verk “True Life in God”).

http://www.tlig.org/sv/messages/166/.

Dessa guddomliga budskap pågår sedan 1986. En tid när de stora svårigheterna sker. Vi är nu framme i den tid profetian berättar. Tiden är gudlös. Blinda leder världen. Gud finns och vill rädda i Nåd.

Finns Gud är en ständig fråga. Många vill förneka. Även historiska fakta.

Efter Kristi död på Korset begravdes kroppen i en klippgrav. Kroppen sveptes in i ett rent linnetyg. Kroppen var sargad.

Blod, kroppsvätskor och insmorda oljor av kroppen trängde in i tyget som ger ett fotografiskt avtryck som kan studeras i detalj.

Linneskruden bevaras i katedralen i Turin sedan 1578. Genom efterforskningar har det visat sig att duken varit känd sedan länge – långt bortom en tid då det var möjligt att avbilda genom någon fototeknik.

Skruden har en lång historia finns avbildad bl a i medeltida målningar. Svepeduken eller Sidonen finns omnämnd på 200-talet. En målning gestaltar hur duken visas upp från en byggnad inför åsynen av stadens innevånare.

År 544 e.Kr. hittades en bild ovanför stadsporten i Edessa i Syrien, som tros föreställa Jesus. Sex år senare målades en ikon i Katharinakloster i Sinai som visar Jesus Kristus som Pantocrator, den Allsmäktige skaparen. Bilden blev förlagan till Kristusikoner

Katedralen i Turin eldhärjades men duken klarade sig. Duken är något skadad efter denna eldsvåda.

En artikel i en fackgranskade vetenskapliga tidskriften Thermochimica Acta från 2005, visade att kol 14-datering från 1988 att den var bristfälligt genomförd eftersom urvalet var felaktigt.

Det har visat sig att hörnet från vilken provet var hämtat för kol 14-mätningen hade blivit reparerad. Det finns fibrer som är trasiga i provet. Det visar bilden här nedan. Följden blev att ett färskare material ingått i mätningen, vilket påverkat resultatet.

En rad studier finns. Duken täckte kroppen bak och fram.

Mannen var brutalt slagen i överensstämmelse med en romersk , en piska med kort läderremmar toppad med bitar av bly, brons eller ben som slet sönder kött och muskler.

Det finns dussintals på dussintals hantelformade sår och blåmärken som beskriver resultatet av pryglingen. Det finns blod i de avbildade såren. Vinklarna för slagen som faller på mannens rygg, höfter och ben visar att han piskad av två män, en står högre upp än den andra, och de stod på var sida om honom.

Vid någon tidpunkt kan mannen ha tvingats att bära en törnekrona. Det verkar vara en logisk förklaring till de många sticksår som finns i huvudsvålen. Av såren att döma och av blodflödet verkar kronan ha bestått en mängd törnen och inte krans som format törnekronan, som är så vanligt i de konstnärliga skildringarna.

Många detaljer på duken tyder på att man har blivit skadat genom fall som orsakat ett hårt slag mot vänster knäskål och slag mot ansiktet som knäckt näsryggen och en stor svullnad vid höger ögonhåla och kindben.

Det är särskilt faktum är att mannen på Svepeduken blev korsfäst genom kraftiga spikar slagna genom hans handleder och inte genom handflatorna. Man ser att tummen på resp. hand är infällda. Spikarna förstörde nervbanorna.

Bilden ovan är en rekonstruktion. Människor vittnar om möten med Kristus och omtalar Kristus har blå ögon.

Romerska kyrkan har ännu erkänt som äkta men påvar kommer hit som Johannes Paulus II

PS

Kol 14-mätningen år 1988 skedde på felaktiga grunder

En artikel i en fackgranskade vetenskapliga tidskriften Thermochimica Acta från 2005, visade att kol 14-datering från 1988 att den var bristfälligt genomförd eftersom urvalet var felaktigt.

Det har visat sig att hörnet från vilken provet var hämtat för kol 14-mätningen hade blivit reparerad. Det finns fibrer som är trasiga i provet. Det visar bilden här nedan. Följden blev att ett färskare material ingått i mätningen, vilket påverkat resultatet.

Vid sedan gjorda efteranalyser identifierades fibrer från bomull och gummiträd och rött färgämnen från krappväxtens rot, som är importvaror. Även alun för betning ingick i tyget, som är en tekniskt utvecklad metod för färgerier att kunna skapa färgbeständighet i tyget. Lagningen är därför noggrant utförd för att dölja skadan och är inte så gammal.

Dessutom förklarade artikeln av Raymond N. Rogers, en väl publicerade kemist, och en medlem i Los Alamos National Laboratory, varför duken var mycket äldre. Det var minst dubbelt så gammal än det datum som gällde vid C14-mätningen. Eventuellt är Duken 2000 år gammal.

Det här inlägget postades i Jesus Kristus., SLiG, Svepeduken i Turin. Bokmärk permalänken.