RAY KURZWEIL – GOOGLE: UNDER 2030-TALET KOMMER NANOROBOTAR INNE I VÅRA HJÄRNOR ATT GÖRA OSS “GUDOMLIGA”. SYNTESEN AV MÄNNISKA OCH MASKINEN

 
 

Neural Nanotechnology

The Transformation of Human Angenda. Ett krig mot mänskligheten

Vi befinner oss i Uppenbarelsboken 13:s tider. Ett val mellan Gud och Satan.

Nu föreslår IT-futuristen Ray Kurzweil att vi ska göra oss redo för nästa stora språng i hjärnans utveckling när vi klarar av koppla ihop hjärna med en maskinell intelligens med datorkraft och tillgång till hela “Molnet” – Internetmolnet – en väg till submänsklighet. Människor blir som gudar.

Det mänskliga tänkandet skall då i en framtid kunna kopplas upp på ett Hi-Fi system i rymden för att nå varenda hjärnan på jordens ytan. Den fria människan med fri varseblivning och fritt tänkande avhumaniseras och blir till en submänniska, som står en teknologisk kontroll av det mänskligt tänkandet.

År 2011 fick Ray Kurzweil jobb som utvecklingschef på Google,
som redan intresserar sig för artificiell intelligens bland annat i sina förarlösa bilar, som möjligen har planer på att även försöka bygga ett intelligent medvetande.
 
Vi närmar oss det som varnades i filmen från 1991 Terminator 2: Judgment Day.
 
Hybriden T-800 Model 101 (Arnold Schwarzenegger) kommer från framtiden för att skydda en mamma och sonen  samt för att finna den man som är skyldig till att Skynet förklarar krig mot mänskligheten.
 
I ” How to Create a Mind “skisserar Kurzwei sin teori om hur hjärnan – eller mer exakt hjärnbarken – utför allt det som utgör vårt mentala liv.
 
Kurzweil uppskattar den mänskliga hjärnan till en kapacitet på 20 petaflops och än idag har ingen dator kommit upp i den hastigheten.
 
Men en exponentiella utvecklingen av datorkraft närmar sig nu den mänskliga hjärnans kapacitet med stormsteg 
 
USA planerar ett stort forskningsprojekt kring hjärnan under namnet Brain Activity Map.
Dessa forskare har nått framsteg när det gäller att förstå mikroskopfunktionen hos enskilda neuroner och den mänskliga hjärnans makroskopiska aktivitet.
Man kan sätta molekylära och biofysiska aspekter av enskilda neuroner och se även den mänskliga hjärnan i aktion med magnetisk resonansbildning (MRI)
 
Forskarna arbetar utifrån modellering av enskilda nervceller och bygger sedan än mer och mer komplexa strukturer. Redan har de en funktionell modell av en så kallad kortikal kolumn – byggstenen som hjärnbarken är uppbyggd av – med 10 000 nervceller. Fortfarande är det en bit kvar till hjärnans omkring 100 miljarder nervceller.
 
Utifrån sin kunskap om röstförståelse och bokstavstolkning, vilket han arbetat med i sina företag, vill han utforma algoritmen som den kortikala kolumnen arbetar med, som är mönsterigenkänning. Därifrån bygger han en teori om hur det mänskliga medvetandet fungerar med ett hierarkiskt system av mönster­igenkänning.
 
Kurzweil förutspår att mänskliga hjärnor under 2030-talet kommer att kunna ansluta till molnet, så att vi kan skicka e-post och bilder direkt till hjärnan och att backa upp våra tankar och minnen.

Dessa nanorobbotar  som jag nämnde kommer först att användas för medicinska och hälsoprogram: städning av miljön, kraftfulla bränsleceller och distribuera decentraliserade solpaneler och så vidare i miljön. Men de ska också gå in i vår hjärna, interagera med våra biologiska neuroner.

Detta kommer att vara möjligt, säger han, via nanorobottar – små robotar från DNA-strängar – simma runt i hjärnans kapillärer. Han ser förlängningen av vår hjärna till övervägande icke-biologiskt tänkande som nästa steg i människans utveckling – precis som att lära sig att använda verktyg var för våra förfäder.

 

Men viktigast av allt kommer det att bli en enorm expansion av mänsklig intelligens genom denna direkta sammanslagning med vår teknik, som i viss mening vi redan gör. Vi gör rutinmässigt intellektuella prestationer som skulle vara omöjliga utan vår teknik. Människans livslängd växer. Det var 37 år 1800, och med denna typ av bioteknik, nano-teknikrevolutioner, kommer detta att gå upp mycket snabbt under de kommande åren.

Och denna förlängning, säger han, kommer att förbättra inte bara vår logiska intelligens utan även vår känslomässiga intelligens.

 
“Vi ska lägga till fler nivåer till hierarkin av hjärnmoduler och skapa djupare uttrycksnivåer,” säger han. Att demonstrera gav han ett hypotetiskt scenario med Google grundare Larry Page.
 
“”Så när jag ser och möter Larry Page kommer jag att behöva  bli bättre på att säga något smart.”
 
Med mina 300 miljoner nervceller i min hjärnbark (neocortex) kommer inte att räcka. Jag behöver en miljard på två sekunder. Jag kommer att kunna få tillgång till det på Skynet – precis som jag kan multiplicera intelligens med min smartphone
 
Förutom att göra oss smartare i korridorer, kommer anslutningen av våra hjärnor till Internet också att göra var och en av oss mer unika, säger han.
 

Vi kommer att expandera hjärnans neocortex och bli mer gudomliga, säger han.

http://www.huffingtonpost.com/entry/ray-kurzweil-nanobots-brain-godlike_us_560555a0e4b0af3706dbe1e2

 

Dörren öppnas för en superövervakning av människors tänkande och handlande. Den nya Iphone har ansiktsigenkänning inbyggd. Storebror kan övervaka hjärnan. Samtidigt kan information manipuleras för att skydda lögnen.  Den sanna historien kan förvrängas som anpassas för nutid. Insikten kan styras.


DARPA är forsknings och utvecklingsprojekt för att utöka gränserna för teknik och vetenskap, ofta bortom omedelbara amerikanska militära kraven. Tillsammans med Google kan DARPA och CIA utveckla sofistikerad metoder att övervaka, kontrollera och även eliminera icke önskvärda

 
—————————————-
FORSKNING PÅGÅR:
 

Singularity University (förkortas SU) är en tankesmedja i Silicon Valley som erbjuder utbildningsprogram och incubatorTankesmedjan fokuserar på vetenskapliga framsteg och “exponentiell” teknik. Den grundades 2008 av Peter Diamandis och Ray Kurzweil på NASA Research Park i Kalifornien i USA.
https://su.org/

 

 —————————————-Uppenbarelseboken 13: Det (Vilddjuret) fick makt att ge liv åt denna avbild, så att den till och med kunde tala. Sedan befallde denna avbild att den som vägrade att tillbe den skulle dö.
 
16 Vilddjuret krävde att alla – stora och små, rika och fattiga, slavar och fria – skulle bära ett tecken på högra handen eller på pannan.
 
17 Och ingen kunde få arbete eller köpa något utan att ha vilddjurets märke som ett tillståndsbevis. Märket var antingen vilddjurets namn, eller det tal som står i stället för dess namn.
 
18 Detta är en hemlighet, som kräver noggrann eftertanke för att avslöjas. De som har förstånd och insikt kan räkna ut vilddjurets tal: det är en människas tal, och talet är 666.
 
Det här inlägget postades i Cyberrevolutionen, Existens, Internet, Robotisering. Bokmärk permalänken.