FÖRLÅTELSENS RIKEDOM

Nedanstående text är hämtad ur ett brev som Padre Pio skrev 1914 till Raffaelina Cerase. De hade en stor brevväxling med varandra. Padre Pio är känd som ett stort helgon i Italien. Han var även en stor mystiker, hjälpte många och botade bl.a en blind kvinna. Han bar Kristi sår på sin kropp

Vi får tänka oss att Padre Pio också riktar denna vägledning och dessa råd till oss själva:

Rädslan du säger att du har över synder begångna i det förflutna är bedräglig och är en genuin 
tortyr orsakad av djävulen. Har du inte redan biktat dessa synder? Så, vad är du nu rädd för?

Låt hela denna sorgliga historia passera en gång for alltid, och öppna istället ditt hjärta vitt till en helig och gränslös tillit till Jesus. Lite på att han inte är den grymma bestraffaren som djävulen gör honom till. Han är  snarare Lammet som tar bort världens synder, och som medlar med outsägliga suckar för vår eviga frälsning…

Det ar inte sant att du blivit bortdriven av Jesus, som du tror. Oh! Lite pa honom utan rädsla, for du har all anledning att göra det. Det ar inte övergivenhet utan i själva verket kärlek som var mycket gode Frälsare visar dig.

Jag har inte ord nog att tacka var Herres godhet som behandlar dig så kärleksfullt och beskyddar dig.

Tro inte den onde när han försöker övertyga dig om att du ar ett offer for hans attacker och for att Gud har övergett dig. Han [den onde] vill bedra dig. Stå emot honom i Jesu namn och i hans heliga moders namn.

De är två Hjärtan av kärlek och förenade i Kärlek.

Det här inlägget postades i Kristendom, Okategoriserade, Pader Pio. Bokmärk permalänken.