BÖN! HJÄLPER DET?

Nonsens kan en del säga. Vi lever i en modern tid. Finns ingen Gud som hör. Men bön är inte svårare än att be någon om hjälp.
 
Min god vän S berättade igår. Imorgon tar jag den sista behandlingen. Läkarna säger att att min lymfcancer är borta. Inga svullnader finns kvar. Röntgensvar ger samma svar.

I höstas besökte han en läkare för en mindre åkomma och passade på att fråga om kulorna under armar och andra ställen. Läkaren blev förskräckt. Varför har du inte kommit tidigare? Detta är en lång framskriden cancer i lymfkärlen. Det kan gå illa inom några månader. Du får förbereda dig på en tuff tid.

S berättade för mig. Meddelade vår vänner. Vi ber för dig sa jag. Varje dag bad vi. För ett par år sedan hade hans fru bröstcancer och vi bad för henne. Hon blev återställd.

En ung släkting hade sökt arbete i 15 års tid. Fick ströjobb. Begåvad. Beläst. Språkkunnig. Humorist. Intelligent. Råkade illa ut på en arbetsplats och var mobbade av en chef. Fick en psykos och behandlades på sjukhus. Sörjde mycket. Kände sig kränkt. Kamrater hade goda arbeten. Han fick inget. Nej i 15 år.

S och jag bad för honom i många år. Idag är han fast anställd. Goda kollegor och bra chef. Får mycket lovord för sina insatser och hans journalistiska talang. Gör det han drömt om att få skriva. Ja man kan se ett finger som lotsade hans väg. Han fick impulser som han följde.

Själv kunde jag varit borta för länge sedan. En skyddande hand fanns.

4 mycket allvarliga händelser kunde gett en säker död. Klarade mig utan skador. Händelser i trafiken, på en arbetsplats och i det militära

Den sista hände i det militära. I sista stund var det någon annan som tog över. Det som hände under de sista 30 sek var en tid i ultrarapid.

Kunde ha blockerats av skräck i vad som skedde. Gick in i ett väldigt lugn utan rädsla och systematiskt kom lösningen i ett intensivt tänkande.

Några sekunder senare kunde en mycket allvarlig olycka skett med många skadade och t.o.m döda. Inget hände. En såg man sa inget.

Hjälpen sker bortom det rationella. Resultatet kan ske samma ögonblick eller senare.

Många kan berätta om detta fenomen. En del kan berätta om en mild röst som viskar eller att allt föll på plats i ett enda ögonblick utan ord.

Bön är en kommunikation med den man tror på. Vi lever samtidigt i en värld vi ser samtidigt en värld vi inte kan se som hjälper oss. Någon som finns bakom en slöja.

Stark tro bakom en bön startar upp en förändring bortom vår fysiska verklighet. De överträffar förhoppningar och förståndet; och visar Guds mysterium.

I menyn ovan finns bön med olika syften.

Det här inlägget postades i Bön, Gudsbevis. Bokmärk permalänken.