DENNA 3D-SKULPTUR AV JESUS ÄR BASERAD PÅ SVEPEDUKEN I TURIN

Vem är mannen på Svepeduken i Turin? Han bär skador som liknar de Kristus bar. En 3D-kopia är framtagen ur den information som finns i linneduken.

 
Bilden är studerad många gånger om under år. Vad berättar såren? Vad berättar tygets härkomst? Är den äkta?
 
Bilden finns återberättade i konsthistorien. Ansiktet anses vara en förebild till de Jesusikoner kommer fram under 600-talet? Samma proportioner av ett ansiktet framifrån med näsa, ögon, skäggets form och hårsvall.
 

“Vi tror att vi har fått fram den exakta bilden av hur Jesus såg ut en gång på vår jord”, säger professor Giulio Fanti vid Padova universitet.

 

“Denna modell är en tredimensionell representation av den verkliga storleken på “Mannen på svepeduken”- Den är skapad efter exakta mätningarna som tagits fram från tyget, i vilken Kristi kropp skulle vara insvept efter korsfästelsen”, förklarar Giulio Fanti, lärare I “Mechanical and thermal measurements at the University of Padua”,som studerar Svepeduken

 
Baserat på hans mätningar har professorn skapat en “kolfiberkopia” i 3D som han påstår tillåter honom att säga och bekräfta att detta är den korsfäste Kristi sanna anletsdag.
 

“Därför tror vi att vi äntligen har funnit den exakta bilden av hur Jesus såg ut på vår jord.

 
Från och med nu kan han inte längre avbildas utan att ta hänsyn till detta arbete.
 
Professorn beviljade en exklusiv copywrite över hans arbete till den italienska veckovisa tidskriften Chi Magazine där han avslöjade:”
 
Enligt våra studier var Jesus en man med en enastående skönhet. Långa slanka ben men ändå mycket kraftfulla.
 
Han var nästan 5 ft. 11 tum lång (180 cm) , medan den genomsnittliga längden var vid tiden omkring 5 ft. 5 tum (165 cm).
 
Han bar ett konungsligt och majestätiskt utseende” (Vatikanen Insider)
 
Genom studien och den tredimensionell projicering av dukens gestalt kunde Fanti också räkna antal sår mannen bar:
 

“Skruden”, berättar professorn, “återger 370 sår från gisslingen utan att ta hänsyn till de sår som finns på hans sidor- Skruden omslöt endast kroppens baksida och framsida.

 
Vi kan därför antaga att det fanns totalt 600 slag.
 
Dessutom har den tredimensionella rekonstruktionen gjort det möjligt att upptäcka själva dödsögonblicket, Mannen sjunk ned till höger, då hans högra axel var mycket allvarlig förskjuten så att nervbanor var skadade. “(Il Mattino di Padova.
 
Anm. I filmen “Passion of Christ” fanns spikhålen på Korset för långt isär. Soldaterna spände då ett rep om handleden och drog ut armen så hårt att man kunde spika fast handleden i Korsets hål.
 
Frågorna kring Skrudens mysterium är fortfarande intakta.
 
I den torterade mannen ser vi tecknen på ett lidande där vi också finner en del av oss själva.
 
Men vi kan även se bilden med den troende människans ögon. Vi hoppas att den här mannen inte bara var någon vem som helst, utan mannen, att “Ecco Homo” Se människan”, som visade sig för Pilatus och som efter den fruktansvärda gisslingen fastnaglades på korset som en oskyldig man; inte bara oskyldig, utan en människa tar på sig själv skulden för alla människor.
 

Trots att tron på att duken tillhörde Jesus inte är obligatorisk för alla och inte heller för kristna, förblir det unika att den här linneduken att den fortfarande utmanar oss i förståelse och medvetande om att det här verkligen rör sig om att viss Jesus från Nasaret, i övertygelse älskade sina förföljare och förlåter dem från korset och segrade över döden för 2000 år sedan.

Duken är föremål för många studier. Man har funnit att ögonen är täckta av mynt. De är identifierade. Mynt präglade från Pontius Pilatus tid. En symbol finns som kallas Lituusen som var ett konstant motiv i romerska mynt som präglades av Pontius Pilatus mellan 29-32 e Kr, men inte någon annanstans i den romerska världen.

Även bokstäverna “UCAI” finns som en del i inskriften “TIBEPIOUKAICAPOC” (“Tiberius Caesar”)

 
 
Det här inlägget postades i Forskning, Jesus Kristus., Kärlek, Människan och värdet. Bokmärk permalänken.