ÄRKEÄNGELN MIKAEL.

På ön Symi är Grekland den kända mirakulösa arbetande ikonen för ärkeängeln Michael of Panormitis (Grk: Ο Πανορμίτης) som hålls vid klostret, med samma namn, är en av fyra mirakulösa ikoner av ärkeängeln i Dodekanese regionen. Ärkeängel Michael Panormitis är inte bara öns parton-helgon utan också beskyddare för seglare för hela Dodekanesosområdet.

Han är där en av de främste av änglarna. Hans namn brukar uttydas “Vem är lik Gud (El)”, inte, som ibland anförs “Den som är lik Gud.

Mikael den ängel som står Gud närmast. Han är himmelens beskyddare och den som leder kampen mot den fallne ärkeängeln Lucifer (Satan).

I koptiska kyrkan är Mikael Nilens beskyddare.

Han avbildas i västkyrkan ofta med ett draget svärd, ofta som beskyddare av jungfru Maria mot en drake eller mot Satan.

Påven Leo XIII påbjöd efter att ha fått en vision 1884 av 1900-talets händelser att en särskild bön till den Helige ärkeängeln Mikael skulle läsas efter alla romersk-katolska mässor i hela världen, som ett särskilt skydd mot demoniska krafter, ett påbud som gällde fram till Andra Vatikankonciliet.

Medan han deltog i Mässan 1884 hade påven Leo XIII uppenbarligen en vision och hörde en konversation mellan Gud och djävulen, Satan. Samtalet ansågs vara en begäran från Satan för de 75 till 100 år han behövde för att förstöra den katolska kyrkan.

Gud gav efter enligt uppgift om Satans begäran. Uppenbarelsen ger oss en inblick i vad som verkar vara en oroande förhandling mellan Gud och djävulen – mellan gott och ont – mycket som konversationen mellan Gud och Satan i Gamla testamentets historia om Job.

Hela det tjugonde århundradet blev verkligen en svår tid. Världskriget I och II slog över jorden. Kommunismens uppkomst med sin antikristiska filosofi skakade kristendomen.

Det armeniska folkmordet och förintelsen är får oss att tappa andan som ett exempel på århundradet mordiska överflöd. Atombomben gjordes verklig av forskare, varav många inte trodde på bön eller en andlig Gud. Var de djävulens agenter?

Sekularismen svepte genom nation efter nation då Kristus påverkades långsamt. Kyrkans närvaro avtog, och tillsammans med det föll religiösa yrken dramatiskt. Och som en gärning av grymheter, blev Johannes Johannes II angripen i ett mordförsök. Synden av abort legaliserades som en del av en världsomspännande sexuell revolution. Så uppstår frågan: Ändrade djävulen kyrkan?

Satan skulle locka många människor till avfall. Under 1960-tal kom hela drogkulturen, flower power, new age och stora Vietnamnkriget.

Var konversationen mellan Gud och djävulen Guds ett sätt att avslöja djävulen att ta sitt bästa kort? Kanske var det hans sätt att berätta för oss att tron ​​är en tvåvägsgata – medan han ber oss att ha tro på honom -säger Gud till oss att han har tro på oss.

Eller vill Gud berätta för oss att ont kan vinna om vi inte är uppmärksammade? Teologerna berättar att Gud inte har någon skyldighet att ge mening åt oss. Som i historien om Job kunde han förklara sina handlingar för oss, men behöver inte göra det.

Påven Leo XII skrev en bön att åkalla Mikael, de himmelska härskarornas furste, att ”med Guds kraft

Åkallan till Ärkeängeln Mikael

“Helige Ärkeängel Mikael,
försvara oss på stridens dag.
Var vårt värn mot djävulens ondska och snaror.
Må Gud kuva honom, ber vi ödmjukt.
Och må Du, den himmelska härskarans furste,
med Guds kraft kasta ner i helvetet, Satan och alla onda andar
som stryker omkring i världen och söker själarnas undergång.
Amen.

 

Det här inlägget postades i Äglar, Kristendom. Bokmärk permalänken.