ÄNGLAR FINNS DOM?

Kyrkan firade den 2/10 våra skyddsänglar som vakar över oss dag som natt.

Igår den 1/10 firades Ärkeänglar som Mikael, Gabriel och Rafael. Fler finns.

Nya tidevarv råder i Liberalismen och Modernismen som söker det nya och angriper det övernaturliga som nonsens. Sanning och lögn byter plats. Likaså gott och ont.

I stället ser vi övernationella ideologier där en ny frihet och framtid utvecklas för pengar, makt och sex i gränslöshet.

Men det övernaturliga sker ofta via

det naturliga. I en ny situation uppstår en ny förutsättning som räddar men blir här oförklarlig. Människor kan vittna.

Min flickvän på 90-talet berättade något som kunde slutat illa. Hon skulle passera spårvagnsspåren vid Ströms i centrala Göteborg nära Domkyrkan.

Livlig trafik med spårvagnar och mycket folk. Hon snubblade och föll ned mot spåren. En kraftig hand grep tag i henne och drog upp henne. En röst sade “Inte än min lilla vän”.

En spårvagn passerade förbi. Omskakad och förvånad reste hon sig för att tacka “honom”. Ingen fanns där. Folk stod längre bort vid hållplatsen. Andra var på andra sidan vägen och väntade på grönt ljus. Han var totalt borta.

Som ung man körde jag motorcykel i kavaj och utan hjälm. Fartvinden njöt jag av och körde fort. Åt hemma och var försenad till skolan.

Åkte snabbt ned i ca 90 km/tim på Viktor Rydbergsgatan, en gata som lutar åt vänster men svänger höger. Vänstertrafik råder.

En VW-bubbla kör ut från vänster och stannar och spärrar min körbana.

Jag kan omöjligt dra ut cykel till höger om bilen. Inser en krasch.

Reser mig upp knä och står på bönpallen. Håller i bromshandtagen. Däcken tjuter. Sedan smäller det.

Vittnen som såg ser att jag flyger över ovan bilen. Gör en elegant saltomortal i luften och landar på fötterna utan att ta i med händerna ungefär 12 m bort!!!!

Inga sår – inga skador syns. Darrande går jag upp till bilen. Det är dödstyst.

En man i en blek trenchcoat sitter stilla vid ratten. Främre hjulet fanns i hans knä.

Cykeln klöv dörren och passerade passagarplatsen. Ett varmt avgasrör ångade nära hans huvudet. Han vände sig om till mig och sa: “felet var mitt!”. Jag är oskadd. Lättad och omskakad stod jag där. Vi hade inga skador..

Vittnen häpnade.

Vad gör jag nu tänkte jag. Vem skall jag prata med? Min mamma hade blivit förskräckt. Kände att jag borde tala med en präst. Kände ingen. Gud vill nå mig var som en röst i mig..

Fler saker har hänt senare.

Så många andra kan berätta om mirakulösa under. Skyddsänglar verkar runt oss och räddar oss från faror. Mirakler sker.

Ja även att var född blind och ändå få en syn tillbaka. Det har skett. Ingen läkare kan ge en förklaring. En syn utan pupiller.

Forskare studerar livets och universums mysterium och vissa personer krönts med Nobelpris om sina upptäckter.

Överallt finner de en kunskap och en existerande process bortom det mänskliga förståndet. Kan vi tveka att det övernaturliga gäller.

Mirakler kommer av ordet mirari som betyder ‘att förundra sig’. De har en stor symbolisk och psykologisk betydelse. Det väcker insikten om att verkligheten är större än den rationella.

De överträffar förhoppningar och förståndet; och visar Guds nåd och kärlek och allsmäktighet. Han vill rädda oss till varje pris. Sonen besegrade dödsmakten och ger oss möjligheten ett liv i överflöd om vi tror. Kyrkan vill ge oss till påminnelse en livsmåltid genom Brödet och Kalken.

Tron är livets ankare för framtiden och bortom jordelivet. Vi finns för varandra. Jämlike är också att hjälpa de ringa.

Varje människa bär Gud i sig. Livet är en levande enhet som förenar oss med Kristus. Ett rike av liv i all evighet.

Vi må inse att världen vill lägga locket på detta. Vi går in i en tid som inte är ljus utan mörkare. Men den blir inte evig. Den gamla rocken skalla kastas som ersätts av fredens, kärlekens och livets egen epok.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.