DET KONTANTLÖSA SAMHÄLLET ÖPPNAR VÄG FÖR DEN DIGITALA DIKTATUREN

Den 24 mars 2023 kommer Sverige i princip att vara ett kontantlöst samhälle, enligt forskare på KTH. Riksbanken gör en liknande bedömning. Någon demokratisk process finns inte trots att det rör medborgarna så mycket

Den snabba utvecklingen placerar Sverige i en unik ställning i världen. Inget annat land ligger så långt fram i övergången mot digitala betalningar. Det finns mycket som är positivt med detta, men utvecklingen är inte problemfri.

Att frånta medborgarna möjligheten att använda kontanter är att leda dem rakt in i en digital diktatur. Det menar Björn Eriksson, tidigare rikspolischef i Sverige.

 
Han är talesperson för Kontantupproret, ett nätverk av olika intresseorganisationer, branschförbund och privatpersoner som alla jobbar för att hålla kvar kontanter som betalningssätt i Sverige.
– Monopolisterna kommer alltid att föredra kort för det är det man tjänar pengar på, säger Eriksson.
 
Han oroar sig för en framtid där man monterar ner det enda offentliga betalningssystemet, det vill säga kontantbetalningen, till förmån för de privata bankerna.
 
I Sverige finns redan flera ställen där kontanter inte accepteras, och utvecklingen mot ett kontantlöst samhälle har varit snabbare än i övriga europeiska länder. Forskare vid Kungliga tekniska högskolan räknar med att Sverige kommer att vara helt kontantfritt år 2023.
 

Anm: I Uppenbarelseboken 13:16 kan vi läsa om en tid som utgör Antikrists tider. Ett  system betvingar mänskligheten en underkastelse att lyda “Odjuret”:

Och det ser till att alla, höga och låga, rika och fattiga, fria och slavar, får ett märke på högra handen eller på pannan och att ingen kan köpa eller sälja utan att ha märket, odjurets namn eller talet för namnet. 18Här behövs vishet. Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty det är en människas tal, och talet är 666.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.