JULENS GÅTA

Världen kom till genom Ljuset och Ljuset kom till världen som blev född i Betlehem. Den som har makten över hela skapelsen kom som ett foster och blev lindad i bindor och ligger i en krubba.

Detta mysterium om begynnelsen tillhör inte vår fysiska värld.  Det kan endast förklaras genom de gudomliga skrifterna och det som är uppenbarat genom Gud. En andlig verklighet.

Ingen fanns till i begynnelsens mer än vår Gud fader. Han var ensam och hade inte någon att dela Sin tillvaro med i evigheten, och därför ville han skapa världen.

Samtidigt som Han var ensam var Han också mångfaldig. Han var inte utan förnuft, vishet, förmåga eller vilja. Allt fanns i Honom och Han var allt.  Till Moses sade han en gång: “Jag är den Jag är”. Ett hus med hela existensen.

Ordet som skapade allt fanns i Honom och det var så osynligt för den skapade världen

Genom att yttra det första Ordet föddes den som är Ljuset och genom detta Ljus kom världen till genom Ordet. “Varde Ljus” och skapelsen fick hela sin mening genom Herren. Världen i sig förmedlar oss Guds skaparförmåga.

Meningen med livet  uppenbaras som Guds son, Jesus som vår Frälsare. Han kom ensam från Fadern och föds av Jungfru Maria. Han var sänd av Fadern med det glada budskapet och endast Han kände Fadern.

Det var Herren Jesus Kristus som gav människorna lagen och profeterna. Och det vara Han som genom den Heliga Andens gåvor som förmådde dem att tala.

De kunde ta emot ingivelsen genom Faderns kraft. De kunde nu förmedla Faderns rådslut och vilja.

Gud är Fader, Son och Ande en gudomlig familj bestående av tre gudomliga Personer i vilken människorna är ämnade att bli Guds söner och döttrar. Vi är så utrustade med förnuft och den fria viljan att kunna nå målet. Julundret är Guds kärlek till oss.

Aposteln Johannes sammanfattade allt.

I begynnelsen fanns Ordet, och Ordet fanns hos Gud, och Ordet var Gud. Allt har blivit till genom det, utan det finns ingenting till av allt som finns till.

Han säger också:

Världen har blivit till genom Honom , men världen kände honom inte. Han kom till det som var Hans , och Hans egna tog inte emot Honom.

Vi står nu i en viktig tid för alla. Tron är en räddningsklippa. Nästa ankomst sker inom oss.

Källa: Ur Hippolytos skrift “Mot Noetos”

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Jesus Kristus.. Bokmärk permalänken.