VÅRT JORDELIV ÄR EN FÖRBEREDELSE TILL DET TILLKOMMANDE

Vad är meningen med livet? Många har olika svar. Ett i det sekulära är att vi lever endast en gång här på jorden och sök därför jordisk lycka nu för egen sak. Men den rike kan ge mycket. Den starke kan hjälpa den svaga. Vi avsedda att vara förbundna till att var en mänsklig enhet,

Men målet är långt mycket mer. Jordelivet är endast en förberedelse för det ett tillkommande liv efter att vi lämnat kroppen på jorden och går in i den andliga världen.

Tiden här gäller vår inre utveckling och komma till tro om Guds närvaro i oss och den som skapat allt. Att så leva ett sant liv med Gud. Att leva som Gud vill och bära våra kors. Kristus fick lida. Vi bär olika kors i vår liv. Korset är en port till andra sidan.  Om vi dör i Kristus står vi upp med Kristus. Det är hemligheten.

Kristus har personlig gett oss vägledning i denna tid. Bibeln förtäljer men mycket blev inte förstått. Där en Guds uppenbarelse om vår tid och finns att studeras på olika språk www.tlig.org

En världsvidd kyrkan finns över jorden och även i ett land som Kina. Hur har detta varit möjligt.

Den kristna rörelsen från Jesu tid för över 2000 år sedan är en gräsrotsrörelse
Ett enorm motstånd har gällt genom alla tider. Kristus fick själv möta offerdöden men uppstod. Detta innebar en ny skapelse av en ny människa för ett liv i överflöd

Den första människan, Adam, blev en varelse med liv. Men den siste Adam blev en ande som ger liv.

Den  första kyrkan kom till genom att apostlarna spred evangeliet i världen. De fick avsluta sina liv med martyrdöden.

Petrus blev korsfäst med huvudet nedåt. Bartolomeus, även känd som Natanael var missionär till Asien. Han vittnade i dagens Turkiet och blev martyr för sin predikan i Armenien, flådd till döds av en piska.

Johannes blev martyr när han kokades i en stor bassäng med kokande olja under en våg av förföljelse i Rom. Men han blev mirakulöst befriad från döden. Johannes dömdes till gruvorna på fängelset ön Patmos.

Han skrev sin profetia Uppenbarelseboken på Patmos.  Aposteln Johannes frigjordes senare och återvände till vad som nu är dagens Turkiet. Han dog som en gammal man, den enda aposteln att dö i fred.

Det är inte så viktigt hur apostlarna dog. Vad som är viktigt är det faktum att de var alla beredda att dö för sin tro.

Om Jesus inte hade uppstått, skulle lärjungarna ha känt till det. Folk kommer inte att dö för något de vet är en lögn. Det faktum att alla apostlarna var villiga att dö hemska dödsfall, vägrar att avsäga sig sin tro på Kristus, är en enorm styrka att de verkligen hade bevittnat Jesu Kristi uppståndelse.

Så har även unga kvinnor blivit torterade och dödade som vägrat gifta sig med en högt uppsatt person. Helgonet Lucia är det. Ja dessa martyrer bli helgon. De lever i himlen med Kristus som aldrig kan förgås.

De vittnade alla med sin tro och besegrade rädslan inför plåga och död. Plågoandarna kunde inte krossa deras tro.

Så växte kyrkan fram på blod. Kyrkor byggdes överallt  jorden. Genom folken.

Kyrkan skildrar Guds rike på jorden. Den stora nåden finns i Mässan eller Nattvarden att ta emot Kristi kopp och blod genom förvandlingen av brödet och vinet. En förvandling av prästen som Kristi ställföreträdare. En livsmåltid som förenar oss med Kristus som en del i hans kropp

Jesus föds föds som människa i kropp och blod genom Jungfru Maria. Hon är blir så både Guds moder och Kyrkans moder.

Bilden visar katedralen Lourdes som är Europas mest besökta vallfartsort och besöks årligen av mer än sex miljoner pilgrimer pga av ett en blott 14-åriga Bernadette, en enkel bondflicka, hade fått inte mindre än 18 visioner av Jungfru Maria i en grotta med helande vatten. Så har det skett att sjuka har blivit helade och det är medicinskt bekräftat. Även den oskolade Bernadette fick lida.

Marias roll för kristenheten och kyrkans tillväxt är väldig. Genom 1000-tals uppenbarelser efter hennes upptagande i himlen som Himlens drottning har kyrkor byggs världen över. Hon är särskilt aktiv under 1900-talet i Fatima 1917, Garabandal 1961 och nu i Medjurgorje  i Bosnien sedan 1985 och samlar hennes armé att be Rosenkransen. Det andliga vapnet mo ondskan.

Kristus talar till sedan 1986 och varnar angreppen mot kyrkan. Kyrkan kan inte fungerar om den delas upp. Kyrkan finns endast som en kropp med Kristus. Vi är då lemmar i denna kropp.

Ingen fred på jorden kan komma till utan freden med Gud och Kyrkans enhet. Den delade Påsken i öst och väst är ett svärdshugg. Ett stort löfte finns om kyrkans ledare samlar sig och enas om ett gemensamt datum för kyrkan och mänsklighet.

Gud skall fullborda det stora helandet. Vi är i en tid synnerlig vikt. Gud är barmhärtig och vill rädda dem som tro och ångrar sig.

Det här inlägget postades i Fatima, Framtid, Fred, Garabandal, Helgon, Jesus Kristus., Kärlek, Kyrkan, Lucia, Maria, Medjugoreje, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.