JESUS RÄDDADE BARNEN FRÅN ATT BLI AVRÄTTADE I NIGERIA

Enligt uppgifter till Barnabas Aid ska Jesus ha visat sig för några dödshotade kristna i Nigeria. (Personerna på bilden har inget med texten att göra.) Foto: Jerome Delay/AP/TT

 Barn som skulle dödas fick se Jesus

Avsäg er tron på Jesus, annars dödar vi era barn. Det var uppmaningen som fyra mammor i Nigeria uppges ha fått av Boko Haram-terrorister. Det som ska ha hänt sedan kan antagligen bara den som tror på mirakel ta till sig.

Nyheter · Publicerad 08:00, 12 apr 2019  VÄRLDEN IDAG

Medan berättelser om fruktansvärda våldsdåd strömmar ut från Nigeria kommer en historia som ger hopp.

Hjälporganisationen Barnabas Aid berättar hur en grupp på 500 kristna, som tidigare varit muslimer, hade samlats för att ta skydd mot terroristorganisationen Boko Haram. De flesta av dessa lyckades fly undan terroristerna, men 76 ska ha blivit tillfångatagna och tagna till Boko Harams läger.

Där ska terroristerna ha satt pistoler mot fyra av de kristna männens huvuden och beordrat dem att avsäga sig sin tro på Jesus. Då männen vägrade ska de ha blivit skjutna framför sina familjer och vänner.

Därefter ska det ha varit kvinnornas tur: Ifall fruarna till de fyra avrättade männen inte avsade sig sin kristna tro skulle deras barn avrättas, berättar Barnabas Aid.

Till skillnad från i fallet med männen verkar det som om kvinnorna fick lite betänketid. På natten, när kvinnorna antagligen låg och tänkte på sitt fruktansvärda dilemma, ska barnen ha kommit inrusande och sagt att Jesus hade visat sig för dem och sagt att allt skulle bli bra.

Enligt uppgifterna till Barnabas Aid sade barnen att Jesus hade sagt att de inte skulle vara rädda och att han skulle skydda dem. Jesus ska vidare ha sagt att de inte skulle förneka honom, utan finna styrka i att han är vägen, sanningen och livet.

Morgonen därpå ska terroristerna ha radat upp barnen mot en vägg och därefter bett mammorna att avsäga sig den kristna tron. När mammorna vägrade, ska terroristerna ha höjt sina vapen och förberett sig på att skjuta barnen.

Men plötsligt ska terroristerna ha börjat gripa tag i sina huvuden och ropat: ”Ormar, ormar!”.

”Några rusade i väg och andra föll ner döda där de stod”, skriver Barnabas Aid.

När en terrorist föll ner till marken, ska en av de kristna personerna ha böjt sig ner för att ta hans vapen för att kunna skjuta de flyende terroristerna. Då ska ett av barnen ha lagt sin hand på hans arm och sagt:

”Du behöver inte göra det. Kan du inte se de vitklädda männen som strider för oss?”

Alla de 72 kristna ska ha klarat sig med livet i behåll och uppges nu leva i en region som är säkrare för kristna.

Det här inlägget postades i Jesus Kristus., Kristendom, Mirakler. Bokmärk permalänken.