ÄR NOTRE DAMES ELD ANLAGD?

Filmbilder visar hur en okänd person rör sig ovanpå katedralen Notre Dame innan spiran tar eld och en storbranden startar. Branden börjar 2 min in i filmen.  I videoklippet syns hur personen tänder upp något som liknar en eld. I det andra klippet här nedan syns det tydligt. Den franska nyhetsbyrån AFP bekräftar att videon är äkta.

Branden mot den historiska katedralen Notre Dame i Paris kom endast några dagar innan påskfirandet skulle inledas. Under veckan har flera kanaler på YouTube och konton på Twitter publicerat material från en webbkamera som är placerad på Montparnassetornet omkring 2,3 kilometer från katedralen. Webbkameran tillhandahålls av företaget ViewSurf och filmar klipp en gång i timmen.

Klockan 17.05 dagen för branden visar webbkameran hur en okänd person klädd i mörkt går omkring ovanpå byggnadsställningarna för den pågående renoveringen av katedralen.

Företaget ViewSurf meddelade att de inte vill lämna ut videomaterial från kameran som är riktad mot Notre Dame. Men det material som publiceras på deras hemsida hade redan hunnit bli sparat genom tjänsten Internet Archive och därmed spridit sig vidare.

Nu visar det sig att även Internet Archive har tagit bort det sparade materialet. Åtgärden väcker frågor.

https://samnytt.se/video-nagon-tander-eld-ovanpa-notre-dame-bildernas-akthet-bekraftas-av-nyhetsbyra/?fbclid=IwAR1-l61IZyjziQGlnehsfuJTzYX5tlj2_M33BQ49Rl2yOuhbb0HlZTWXBpE

Det här inlägget postades i Attentat, Kyrkan. Bokmärk permalänken.