CANCERSJUKE BRIAN OCH UNDRET MED DEN HELIGE PADER PIO

Pader Pio är idag ett stort helgon. Många under skett genom honom. Ett under skedde efter hans död. Bön är en andlig viktig dimension i livet. Här besvarad för en sjuk 3-årig pojke.

1999 var jag i Rom. Det var då den sista påsken före millennieskiftet 2000. I de små butikerna fanns mängder med vykort. Särskilt på en person. Pader Pio. Hans tillhör en av det allra märkligaste helgonen. Han levde 1867-1968. Högst älskad för sina insatser för människor. Totalt hängiven Mässan med Kristi kropp och Blod för Gudsföreningen. Han botade många.


I timmar kunde han sitta i biktbåset och ta del av människors bekännelser och leda dem på en ny väg.  Han kunde verkligen skåda in i en människans djup och själ. Han fick bära stora lidanden och fick bära Kristi sår både på händer och på fötter.


En flicka Gemma de Giorgi från Scilien som var född utan pupiller mötte honom och blev mirakulöst seende genom  Pader Pios förbön.

2004 kom jag att möta Gemma de Giorgi Egypten. Hon var verkligen blind men såg ändå utan pupiller.  Medicinskt var fortfarande blind.

Pader Pio kallades för “Mirakelarbetaren” och blev helgonförklarad efter sin död.

Ett av mirakler är om en liten pojke Brian som led av leukemi. Padre Pio besökt mystiskt pojke 1971 dvs efter sin jordiska död.

The Marvellous Story of Padre Pio and a little Anglican Boy

The Marvellous Story of Padre Pio and a little Anglican Boy / Muschio Di Quercia, är berättelsen om den heliga Padre Pio och den unga pojken Brian som ursprungligen från Anne McGinn Cillis som var en av Padre Pios andliga döttrar och en kanadensisk katolsk författarinna.

Kraften genom en obeveklig bön

Unge pojken Brian föddes till John och Maureen, ett gift anglikansk par som bodde i Liverpool, England.

Strax efter hans födelse döptes Brian i den anglikanska kyrkan. Han var alltid ett glatt och livfullt barn.

Men när Brian var två år gammal tog livet en oväntad vändning för denna familj.

Under en två veckors familjesemester började Brian se både trött och svag ut. Så småningom upptäcktes orsaken till Brians försämrade hälsa: Brian hade får leukemi och hade bara 6 månader kvar att leva.

Mamma blev så bedrövad och fylld av djupa kval, vände sig till bön och började uppriktigt be sina vänner att be för sin son.

Efter att ha bett ‘Fader Vår’ och lära sig att säga ‘Var hälsad Maria…” I en sista vädjan vände hon sig till gammal flickvän

– “Pat finns det någon annan som vi kan be också?”

– Be till Padre Pio,” svarade hon. Det var då 1971, trots att Padre Pio hade var död sedan 1968, spreds berättelser om hans många mirakel som en löpeld.

”Vem är Padre Pio?”, frågade Maureen. Men hennes vän svarade helt enkelt: “Be endast”.

Trots att hon knappt visste något om Padre Pio vände sig mamman sig till detta stora helgon, en stigmatiserad munk, mirakelarbetare och sökte desperat efter en kraftfulla bön om hjälp.

Den mystiska besökaren

En natt kom till Brian en oväntad besökare. När veckorna gick berättade Brian upprepade gånger om hur en okänd man regelbundet besökte honom. Men ingen hade sett någon man komma.

Så småningom kontaktades Maureen av hennes goda väns bror, Eddie, som hade besökt Mariainstitutet i San Vittorino nära Rom. Han hörde sig för här om Brian’s mystiska möten med en man som ville tala med barnet.

– “Brian, du kanske borde fråga efter mannen namn nästa gång han kommer,” sa Eddie en gång till Brian.

Och så gjorde han det.

En dag frågade Brians mamma honom om han fått veta främlingens namn? Brian svarade: – “Åh ja … Han sa att hans namn är Padre Pio.”

– “Han har en lång brun dress på sig och han har hål i händerna och fötterna,” förklarade Brian.

Från denna tidpunkt genomsyrades hela huset av den vackra doften av rökelse.

Brian har fördjupat sin tro och på den gyllene Maria-medaljongen som han fått av Pader Pio

För en så ung pojke som Brian var tillväxt i tro fullständigt enorm.

Han utvecklade en sådan stark  hängivenhet till “Vår Fru, moder Maria” och Krucifixet som var två av den heliga Pios stora hängivenheter.

– “Mamma, jag älskar dig mer än någon annan i hela världen,” sa Brian en gång till sin mamma, “Men jag älskar Min fru ännu mer.”

En dag  tog Eddie barnet till ett franciskanskt kloster med Brians föräldranas tillstånd. I samma ögonblick Brian såg ett stort Krucifixet i hörnet av kyrkan, gick han dit och började i detalj berätta mysterierna om Kristi lidande.

”När de onda männen korsfäste Jesus, gick de då runt till Korsets baksida och slog på spikarna så att skulle gör ont än mer?”, frågade Brian Eddie.

För en treåring kunde Brian förstå grymheten i Kristi ångest om med sådana ting – en gåva som gavs till vissa mystiker genom århundradena. Brian var helt insvept i Guds kärlek.

Vid ett annat tillfälle gav Maureens vän, Pat, lilla Brian en plaststatyett  av “Vår Fru i Lourdes” som var fylld med heligt vatten.

Strax efter bad Brian sin mor om den gyllene medaljongen  hon bar runt halsen så att han kunde lägga det runt statyns hals.

– ”Mamma, ge mig det medaljongen. Jag vill ha det för Min fru, sa Brian.

Det gyllene medaljongen glittrade vanligtvis under dagen men den glödde under natten.

Trots Brian’s fars många försök att flytta statyn runt om i rummet för att se om det bara var så att ljuset träffade medaljongen skulle det skina.

Brian prövas

En dag bestämde sig Eddie för att pröva Brian genom att visa honom två bilder med en med kapucinerbröder och en på Padre Pio.

Brian kände inte igen de två kapucinerbröder som presenterades inför honom, men så fort han såg bilden st Padre Pio fylldes han av en enorm glädje:

– ”Dettda är mannen, Eddie! Det är mannen som kommer för att träffa mig! Det är Padre Pio! ”, utbrast han.

En dag, när Brian var med Eddie, träffade de på en familj som bad för Brian. En sjuttonårig tjej som för okänd för dem men som hade hörde talas om Brians berättelse, tänkte  tyst för sig själv:
– “Om han verkligen sett Padre Pio, låt honom då kyssa Krucifixet

Och utan någon anledning alls till någon av de närvarande i rummet, gick Brian fram till bordet, tog upp Krucifixet och kysste det.

Brians orädsla inför döden

Brian var en ledstjärna i hopp och inspirationskälla för många andra barn som kämpade med leukemi.

Hans så myckna styrka och uthållighet chockerade hans läkare. En läkare sa:
_ ”Fru D., något eller någon håller ert barn vid liv. Han borde verkligen vara död. ”

Under Brians sista veckor delade han ut hundratals mirakulösa medaljer till de omgivande.

För den unga Brian var döden bara porten till evighetens stränder. Ju mer den treåriga pojkens hälsa försämrades, desto närmare kände han Kristus och desto mer passionerat talade han om Vår Fru.

– “Mamma, du måste be Gud om en annan liten pojke,” sa Brian en gång, “Padre Pio har sagt till mig att han snart kommer att ta mig till min fru.”

När lilla Brian befann sig på sin plågsamma dödsbed under de sista dagarna, var en av hans slutliga önskningar att statyetten av “Our Lady of Lourdes” flyttades närmare honom så han kunde se henne.

Han föll på knäna och övergav sig helt och hållet till Guds vilja och hans mamma sa:

– ”Jesus, om du verkligen vill ha honom, så ger jag honom till dig. Men ge mig bara ett tecken! ”

Strax efter samlade sig två ljusstrålar på Brian och han tog sitt sista andetag och dog fridfullt.

Även om den unga Brians liv blev kort, nådde denna lilla pojke höjden av helighet i tre års ålder.

Genom Brian’s mirakulösa möten med st. Padre Pio utvecklade detta barn en sådan djup vördnad till Kristi offer på Golgata och sökte ständigt skydd under Vår välsignade moders mantel.

Källa: https://churchpop.com/2019/09/22/padre-pio-mysteriously-visits-boy-with-leukemia-the-little-known-visions-of-an-anglican-boy/?fbclid=IwAR2u_Q9zNWIB-iE_CJ-tjEhAuLolm6onQ0LhIdk0fVBVP2_PSw2GuxQbuCo

Anm. Anne McGinn Cillis är den ursprungliga författarinnan till denna mäktiga berättelse om den lilla Brians liv nå ut över hela världen, på alla språk, som ett vittnesbörd i dessa onda tider:
– om tro på mirakel
– om snabba svar på bön
– om styrkan  i  hängivenheten till den stora Guds moder
– löftet om den eviga existensen efter livet på jorden

Det här inlägget postades i Helgon, Jesus Kristus., Kärlek, Kristendom, Människan, Maria, Mirakler, Pader Pio. Bokmärk permalänken.