DEN TREDJE TIDEN – DEN HELIGE ANDENS TID

Fadern är den första personen i Gud eller i Treenigheten, enligt treenighetsläran, som är central för de flesta kristna kyrkor och samfund. De andra två är Sonen Jesus och Den Helige Ande.

Faderns huvuduppgift var att skapa världen. Den första tiden är knuten till Gamla Testamentet- Men allt de gudomliga personerna gör, gör de tillsammans med varandra.

Den Andra tiden är Sonens tid, som är det Nya Testamentet och som kom som Messias för människan och världens frälsning. Guds heliga hjärta i kärlek för oss. Att ge!

Vi människor är utvecklade för en annan värld än den vi lever i. Vi möter nu en digital värld som vill erövra oss helt och fullt.

Vi har ett gudomligt ursprung och en framtid. Vi är skapta som en avbild som en skapande varelse till kropp, själ och ande. Vi utrustades med ett medvetande och fri vilja ett val mellan gott och ont. Utveckling sker i oss för ett liv med Gud. Jesus visade vägen som är både sann Gud och människa.

Helig Ande kom över Maria som blev moder till Guds son. Jesus kom för glädjen till människorna. Läkaren och befriaren från mörkrets välde. Varje ord, blick, steg och gärning i kärlek till människorna. Förlåtelsen för dem som tror. Gick vägen genom Korset som vår lösen. Segern över döden. All makt finns nu i Kristus.

Kristi uppståndelse är den åttonde skapelsedagen. Allt blir förnya efter det som var fallet för människan. Den nya människan skapas Den nya Adam och Eva är Jesus och Maria.

Efter Marias uppstigande till Himlen blir Hon Himlens drottning i Uppenbarelseboken 12. Hon uppenbarar sig för många länder och folk. Hon vördas och kyrkor byggs där Hon kom. Hon ger oss Rosenkransen som sammanfattar Evangeliet.

Jesus äger makten till förlåtelse och uppståndelsen. Efter tiden på jorden finns den eviga tiden för människan i sin nya gestalt.

Den Första kyrkan som Jesus instiftade är Guds rike på jorden. Det nya och universella Förbundet som är till för ALLA

När vi i Mässan tar emot Kristi kropp och blod i Brödet och Vinets gestalt då är det inte vilket bröd och vin som helst.

Det blir reellt. Vi tar emot Kristus själv i oss. En förening med Gud själv. Den som äter Kristi kropp och blod skall inte dö utan leva.

Mässan är Kyrkans hjärta. Kyrkan är plats till för födelsen. Född på nytt genom. Kyrkan är Arken. Likasom Guds moder är Arken för Kristus. Så blir och är Maria Kyrkans moder.

Vi lever nu i den Tredje tiden – Den Helige Andes tid. Tiden efter Kristi uppståndelse. Allt skall bli fullbordat. Allt ska bli ett med Gud. Vi är den sista av tider av all söndring.

Första kyrkan som splittrades ber Jesus om att den blir åter som den Första kyrkan som är Guds skapelseverk.

Ny himmel och jord skall komma. Allt ont skall utplånas. Gudlösheten möter en hård dom.

Den nya tiden efter denna tillhör helt hållet Gud.

“Tala om för dina bröder att ett “Fader vår” och “Var hälsad Maria” – Rosenkransen som beds med själens ödmjukhet är uträttar mer än all annan bön som beds på ett översvallande sätt”

Rosenkransen är vårt andlig vapen mot allt ont. Skyddar oss och är en bön som räddar själar. En bön som utplånar onda makter.

Rosenkransen blir den sista livlinan på jorden innan Kristi Återkomst. Vi ombedda att be den varje dag.

Det här inlägget postades i Jesus Kristus., Kristendom, Människan, Treenighet. Bokmärk permalänken.