HOPPETS LJUS. LIVETS SEGER

De tre kom på en ödslig väg och följde ljuset till Bethlehem. Ett ljus som skulle överbringa mörkret. Advent välkomnar vi i tid av ljus, frid och glädje.

Lucia kom till oss på den mörkaste natten den 13 dec enligt den julianska kalendern.

Händelsen är inte bara historisk utan förebådar en ny tid.

“Folket skall få sin frihet. Löften skall infrias. Öknen och ödemarken skall glädja sig, hedmarken fröjda sig och blomstra som en lilja …Den skall blomstra skönt och fröjda sig, ja, fröjda sig och jubla.”

Han kommer själv och frälsar er. Då skall de blindas ögon öppnas och de dövas öron upplåtas. Den lame skall hoppa som en hjort, den stummes tunga skall jubla.

“Ty vatten skall bryta fram i öknen, strömmar på hedmarken.

Lejon skall inte finnas där, rovdjur skall inte komma dit.
De skall inte finnas där, men de återlösta skall färdas på den.

Herrens friköpta skall vända tillbaka och komma till Sion med jubel. Evig glädje skall kröna deras huvuden. Fröjd och glädje skall de få..”

Dessa förutsägelser fick Jesaja ta emot för 2800 år sedan.

Dödens mörka välde stängs och förgås. Frälsningen av de rättfärdiga blir det nya livet för evig tid.

Många tänder nu en adventsstjärna i sitt fönster eller en ljusstake. Vår uppgift är att hjälpa till att se detta ljus som pekar på den som är Ljusets ursprung som är världens Ljus genom alla tider.

Jungfru Maria föder Honom och hon väntar på att Han föds i oss i kärlek och medmänsklighet. Att uppmärksamma Maria med jul kan hjälpa oss förstå julens mysterium.

Kristi mysterium är inte avslutad. I hans Person är det men inte avslutat i oss. Vårt liv här är viktig. Vi kan bli ekot av Kristus. Visa det han visade för människor och de svaga. Varje människa skall respekteras och vördas.

Vi har fått herdesuppdraget att engagera oss och försvara dem som är de mest utsatta. Ensamhet och isolering tycks tillta i det individualistiska livsklimatet.

Många hamnar utanför samhället. Gemenskap skapar tillhörighet. I grunden är mänskligheten en familj med Gud. Tid skall komma när de blir samlade i ett rike utan ände.

Gud talar i vår tid och vägleder i True Life in God.

se www.slig.se

Det här inlägget postades i Jesus Kristus., Kärlek, Kyrkan, Livet, Makt, Maria. Bokmärk permalänken.