JUNGFRU MARIAS DAG FIRAS SOM DEN FÖRSTA DAGEN PÅ ÅRET

Utan henne fanns inte Julens innebörd för mänskligheten.

Den föll en gång. Detta ekar in i vår tid då sanningen om vårt liv förlorades. En tid som skall återlösa fallet för mänskligheten

När Moses inleder sin mission att befria sitt folk från Egyptens slaveri, börjar det med Moses möte med Gud.

Busken som inte förtärdes av Gudomens låga, var en bild av Modern som skulle bära Gudomen till jordens folk. Hon är Guds moder.

Hon föddes i en mänsklig familj i föräldrarnas stora kärlek mellan Anna och Joakim.

Människans skapare blir själv ett människobarn i Jungfru Maria och antar i henne Kristi kropp och blod och föds så av en jungfrun. Hon är kroppsligen förenad med Kristi kropp och blod.

Kristi kropp och blod är Hjärtat i kyrkan. Hon är Arken som Kyrkans moder.

Hon är Treenighetens ödmjukaste tjänarinna. Guds dotter för evig tid. Hon är den fria kvinnan helt fri från synd. Benådad av den Helige ande att föda Jesus.

Jesus personifierar sanningen. Han är sanningens källa. I långa tider och ännu i dessa dagar säger många att sanningen är okänd och tyr sig till jordiska läror.

Jesus kom för att samla Guds skingrade barn till ett heligt folk. En hjord och en herde. Att försona vår skuld och ena sin mänsklighet.

Tiden liknar tid som gällde i forna Egypten. Ett materiellt slaveri. Moses hämtade sitt folk.

Guds nåd gälla alla. Även hedningar. Guds uppenbarelser med Maria kallar.

Fredskonungens rike är rättfärdighet och frid i evighet.

Det här inlägget postades i Jesus Kristus., Kärlek, Människan, Maria, Materialism, Mirakler, Moses. Bokmärk permalänken.