KRIGET MOT KRISTENDOMEN DÄR ÄVEN SVERIGE DELTOG

Vår världshistoria är tvättad. Ryska revolutionen 1917 är organiserad och finansierad av västmakter.

Sverige deltog. Vi avrustar trosgrunder och vår kristna ursprung. Ingen försvar finns längre när de kristna förföljs i världen.

Leo Trotsky kom till New York den 13 januari 1917. Där kom han omhändertas av finansmännen Jacob Schiff och John Rockefeller.

Trosky verkade som journalist och skrev artiklar i ryska Novy Mir. Det råder inga som helst tvivel genom de undersökningar som nu finns att Trotskys familj och hans rebellgrupp var finansierade av Wall Streets finanskungar.

Den 27 mars 1917, den 37-årige kunde Trotsky med sin familj och 275 internationella terrorister och äventyrare påbörja resan från New York på fartyget SS Kristianiajjord till Europa för att slutföra “revolutionen” i Ryssland.

Lenins ankomst på scenen har att göra med VK I och Tysklands krig på östfronten mot Ryssland. Tyskland sökte en utväg komma ur detta och stänga östfronten

Lenin levde i exil i Schweiz och rekryterades av Tyskland. Trots att Tyskland är i krig med väst och USA, sker överenskommelser tillsammans mot Ryssland med politiker och bankirer.

Lenin förhandlade med det tyska överkommandot med stöd av Max Warburg som även var chef för Rothschild-anslutna Warburg-banken i Frankfurt. Hans två bröder Felix och Paul verkade i USA:s bankvärld

Lenin och hans hustru och 32 andra bolsjevikerna skulle resa genom Tyskland till Sverige, där han skulle plocka upp pengar som hölls i förvar AB Nya Banken med ledning av Olof Aschberg

Han lovade att sluta fred med Tyskland om han kunde störta den nya ryska regeringen .Han lovade folket att omedelbar kraft avsluta kriget, och svälten för bönderna. Hans stridsrop var: “All makt åt sovjeterna!

Frimurarna Lenin och Trotsky, tog makten den 8 november 1917,

På Nationalmuseum förvaras Europas finaste samling av ikoner, huvudsakligen ryska. Trosky sänder dem till Olof Aschberg som ett tack. Även guld kom.

Aschberg sympatiserade med den kommunistiska rörelsen och hjälpte till att förmedla ekonomiska medel till bolsjevikerna i Ryssland. Han fick av den anledningen smeknamnet Den röde bankiren.

Genom kontakterna tog han emot runt 500 ton konfiskerat guld under åren 1917–1921.

Det smältes om i Stockholm, varvid de tsarryska insignierna ersattes med svenska, vilket omöjliggjorde spårning. Han deltog även i försäljningen av tsarryska juveler på auktionshus runt om i Europa.

Genom sina goda affärsförbindelser med Sovjetunionen grundade han Ryska handelsbanken i Moskva 1921. Åren 1922-1924 var han chef för den sovjetiska banken Ruskombank.

Guldet smältes om i Stockholm, och fick svenska tecken där tidigare de tsarryska hade suttit för att guldet inte skulle kunna spåras.

Nationalmuseum har mutat in en prestigefylld nisch i världens konstsamlingar tack vare finansmannen Olof Aschberg som donerat 275 (!) av dessa ikoner, varav åtskilliga härrör från 1400-1600-talen.

Aschberg förde ut ikonerna ur Sovjet med officiellt tillstånd. Tryggt och bra. Men så hade han en högst privilegierad ställning i Sovjetunionen som grundare av Ryska Handelsbanken och den som i hög grad bidrog till finansieringen av oktoberrevolutionen.

”Jag betraktade mitt arbete för Sovjet inte som en affär utan som ett förtroendeuppdrag, som jag var tacksam för att ha fått”, skriver
Olof Aschberg i sin memoarbok Gryningen till en ny tid (sid 83).

Före revolutionen fanns i Ryssland 55 173 ortodoxa kyrkor och 1 250 kloster. Redan 1917, i samband med oktoberrevolutionen, stängdes 94 kyrkor och 26 kloster.

Vid slutet av år 1919 hade 60 000 församlingspräster mördats. I nr 1 av Perms stiftstidning år 1919 publicerades en lista på präster och munkar i stiftet som dödats av bolsjevikerna.

Efter varje namn anges dödssättet: dränkt, genomborrad av bajonetter, ihjälslagen med gevärskolv, skjuten och nedfryst, nedhuggen med sablar.

Ibland uppges att den mördade själv grävde sin grav. Som brott angavs att den döde hade predikat och ringt i kyrkklockorna, men också vägrat slåss i röda armén mot de sibiriska trupperna.

Tiden förvarnades i Fatima 1917 att irrlära skulle spridas i Ryssland och i världen. Kyrkan skulle förföljas. Människor skulle mördas och nationer gå under med tyranni.

År 1921 likviderades 722 kloster och året efter utfärdades ett dekret om konfiskering av kyrklig egendom. Det kristna Ryssland genomgick ett martyrium utan motsvarighet i kristendomens historia.

Under 1933 till 1952, överlämnade Aschberg ikonerna till Nationalmuseum, men inte i dag då kristendomen åter är etablerad i Ryssland.

Men heliga ikoner, som vördats av Rysslands kristna och som stulits från kyrkor och kloster under revolution och inbördeskrig, hör inte hemma på något svenskt museum utan ska i likhet med annat stöldgods återlämnas till sin rättmätiga ägare, i detta fall den ryska ortodoxa kyrkan.

Några större tomrum lär det i så fall inte bli på Nationalmuseums väggar, eftersom endast 24 av museets 323 ikoner visas för allmänheten.

Trots förföljelsen av de troende behöll de kyrkan vid liv under denna svåra tid.

Alla ikoner blir till en vittnesbörd om trons motståndskraft och bevis på att “martyrens blod blev kyrkans frö”. Lidandet gav andlig styrka.

Det har aldrig varit en tid så stor när så många kyrkor och kloster öppnas utan förföljelse.

De ryska utvecklingen hos folken är en motbild till västerländsk tro och kultur.

Under de senaste trettio åren har 20 000 kyrkor restaurerats och över 800 kloster restaurerats eller blivit öppnades igen. Man talar 3 nya kyrkor per dag.

Ett hopp ska tändas i Öst är ett gudomligt budskap för ny tid.

Källa. https://www.svd.se/aterlamna-heligt-stoldgods

Wall Street, tyska bankhuset och den ryska revolutionen

Det här inlägget postades i Kristendom, Rothshild, ryska revolutionen, Ryssland. Bokmärk permalänken.