STEG TILL KYRKANS ENHET ÄR VÄG TILL FRED MED GUD.

Herrens varningar; fred, fred, slut fred med Gud!

Den Första kyrkan är En. Kristus gav Petrus ämbetet att vara Klippan och Kristi ställföreträdare för kyrkan på jorden. Katolsk betyder en universell enhet för alla folk. Kyrkan delades i Väst- och Östkyrkan sedan 1054. Sedan finns än fler olika församlingar. Utan kyrkans enhet finns ingen fred, fred med Gud. Kristus instiftade kyrkan. Inte människorna. Detta är den allvarligaste frågan i vår nutid. Utan fred med Gud finns ingen fred på jorden.


Även Påsken är delad enligt olika kalendrar – den Julianska gäller i Östkyrkan. I Västkyrkan gäller den Gregorianska sedan 1500-talet. Påsken infaller olika. Utan enhet består olikheten. Ett orimligt faktum. Om kyrkans ledare kom överens om ett gemensamt datum, skulle Gud göra resten.

Ortodoxa! Katoliker! Protestanter! ni tillhör alla Mig!

27 oktober 1987

(Den senaste katolske teologen förlorade genast intresset för mig (Vassula Ryden) därför att jag inte tillhörde hans församling.)

Jesus: men Vassula, du hör naturligtvis inte till dem; du hör till Mig; Jag är din Skapare och Helige Fader; du står under Min Auktoritet;

– Herre, ja, vi står under Din Auktoritet,2 men den är organiserad, och där finns ett system av tillhörighet till en kristet samfund, har man sagt mig.

alla är lika i Mina Ögon; Jag har aldrig velat ha Min Kropp uppdelad; det är ni som har delat Mig! ni har bestämt över Min Kropp! ni har förlamat Mig;

– Åh Gud...

dotter, har Jag inte sagt åt dig att spara dina tårar för Min Moder?

– (Trots att Han sade detta strikt, kunde jag inte låta bli att märka att Han var lika ledsen som jag var.)

– Ja Herre, men Du verkade så sårad. Jag är bara människa.

Vassula, det är för att vi delar Min Bägare; Min Bägare smakar bittert; säg till den Heliga Stolen att det är Jag som sänder dig till dem; hör Mig, om de frågar vilket trossamfund du tillhör, så säg dem att du tillhör Mig och står under Min Auktoritet;

– Herre, jag vill inte säga emot, men kan jag inte få säga att jag är ortodox? Jag är ortodox.

ortodoxa! katoliker! protestanter! ni tillhör alla Mig! ni är alla Ett i Mina Ögon! Jag gör ingen åtskillnad, så varför är du rädd? fråga efter Min högt älskade Påve Johannes Paulus, han kommer inte att göra någon åtskillnad; Vassula, säg honom detta: ”älskade, Jag, Herren står vid din dörr och bultar, vill du höra Min röst? vill du öppna din dörr? om du gör det skall Jag gå in i ditt hus och dela måltid vid din sida; om du vinner seger skall Jag låta dig dela Min Tron; hör Mig, lyssna till vad Anden säger till församlingarna;”

Jag är din Herde,
med Mig skall du inte sakna något,
på gröna ängar låter Jag dig vila, älskade själ,
till vatten där du kan finna ro leder Jag dig,
och vederkvicker din själ;
på dygdens stigar leder Jag dig
för att förhärliga Min Kropp
även om du går genom den mörkaste dal, frukta inte,
Jag är nära dig för att trösta ditt hjärta,
Jag skall mätta dig i dina fienders åsyn,
Jag har smort dig och skall alltid fylla dig;
för Jag är en avgrund av Kärlek och omätlig Barmhärtighet;
kom och bo i Mitt Hjärtas mitt;

– O Herre, Du är mitt Ljus och min frälsning.
Jag behöver inte frukta.
Jag vet att Du skall skydda mig.
Jag tackar Dig av hela mitt hjärta, Herre min Gud,
jag vill förhärliga Ditt namn i evighet.
Din Kärlek till mig är så stor,
förbarma Dig över mig i min oduglighet.

förbli liten, blomma; väx i anden, drick av Mina Dygder; kom, låt Mig alltid inprägla Mina ord på dig;

– Ja, Herre. Jag är lycklig över att vara med Dig.

Kärleken skall aldrig överge dig;
kom, oss, vi?

– Ja, Herre.


Anm: Trots att Jesus säger till Vassula, att Han är hennes Fader, bör man inte sammanblanda personerna i den Heliga Treenigheten. Jesus, som Guds Son, är vår Fader på samma sätt som Gud Fadern och den Helige Ande. Vi skapades av den Heliga Treenigheten. Jesus Själv betonar sitt släktskap med lärjungarna när Han kallar dem “Mina barn”, se Joh 13:33, 21:5.

Kristus som är Kyrkans Huvud.

Det uppstod en stunds tystnad och Jesus lät så bitter och sorgsen. Jag kände mig skyldig för att jag hade tagit upp ämnet.

Budskapen från Kristus

www.tlig.org/sv/

Det här inlägget postades i Fred, Kristendom, Kyrkan. Bokmärk permalänken.