DEN INTERRELIGIÖSA DIALOGEN OCH MÅNGFALDENS ENHET

Den interreligiös-dialogen innehåller en väg till fred mellan religioner. Det finns en berättelse från Medjugorje-litteraturen om vår välsignade Moder som berättar för visionärerna att en muslimsk kvinna som heter Pasha är den heligaste personen i byn.

Visionerna svarade: ”Men Pasha är muslim”, och Maria erkände detta faktum. Detta tillkännagivande var naturligtvis en slående uppenbarelse för alla som följde Medjugorjes meddelanden från vår fredsfru Gosp.

Men låt oss försöka förstå varför vår Fru valde att ta upp detta. Vad var vår fru syfte med att vidarebefordra till oss en sådan uppenbarelse? Försökte hon lära oss att vi inte ska döma människor utifrån uppträdanden eller genom hörsel eller genom religion, eftersom det skulle skilja sig från Guds bedömning som känner varandras hjärtan?

Betyder det att Gud är orättvis? Aldrig! Sa han inte till Mose: “Jag har medkänsla med vem jag vill, och jag visar medlidande med vem jag vill.” (2 Moseboken 33:19; Jeremia 33:26) .

Vi bör heller aldrig glömma att St. Paul råd till oss i Rom. 14:10, ”du bör aldrig föra dom över en bror eller behandla honom med förakt, som några av er gjort. Vi måste alla stå framför Guds domstol.

Låt oss därför komma ihåg vad som står skrivet i Jesaja 8-9 där Gud säger: ”för mina tankar är inte dina tankar, mina vägar är inte dina vägar – det är Jahve som talar. Ja, himlarna är lika höga över jorden som Mina vägar är över dina vägar, Mina tankar över dina tankar. ”

Gud bedömer inte efter religion, utan efter moral och dygder som personens hjärta innehåller.

Kan det ha varit att den här kvinnans hjärta var rent och barnliknande? Kan hon ha älskat Gud och alla människor runt omkring henne också?

Låt mig också påminna er om vad Jesus berättade för oss i meddelandena från TLIG: “På domens dag kommer Gud att döma oss alla enligt måtten på den kärlek vi hade här på jorden.” (jfr den 2 maj 2001)

Naturligtvis fanns det tvivel från kristna som ifrågasatte om detta budskap om Medjugorje verkligen kom från vår välsignade mor, för här igen, när himlen erbjuder en bild av Guds sätt att bedöma som är helt annorlunda från vår egen bedömning, vår stolthet och våra förankrade fördomar mot andra släpper inte lätt.

Vi föredrar att tvivla på vad Jesus eller vår välsignade mamma säger i sina meddelanden snarare än att acceptera dem, lita på och tro på Guds rättfärdighet.

Låt oss dessutom se ett annat meddelande från fredsdrottningen i Medjugorje när hon förklarade för visionärerna att Gud är allas Gud och att det är människan som gör uppdelningar.

Det är vad den välsignade jungfru Maria säger när hon också ”betonade misslyckanden hos religiösa människor, särskilt i små byar – till exempel här i Medjugorje, där det finns separation från serbiska ortodoxa och muslimer,” sade visoinärem Mirjana Dragicevic Soldo.

”Den här separationen är inte bra. Madonna betonade alltid att det finns bara en Gud, och att människor har verkställt onaturlig separation. Man kan inte verkligen tro, vara en sann kristen om han inte respekterar andra religioner också. ” (Daniel Maria Klimek, Medjugorje and the Supernatural: Science, Mysticism and Extraordinary Religious Experience, Oxford University Press 2018, s. 41.)

Vi alla på denna planet tillhör Gud och är Guds barn. En annan visionär, Vicka, förklarade en dag hur vår Fru fick henne att förstå vår skapelse. Hon sa: ”Ingenting är en slump.

Allt är ett Guds projekt. Innan Gud skapade denna värld planerade han var och en av oss. Den välsignade modern berättade för mig att Han kände oss. Han kallade oss med namnet innan han skapade världen. Var och en av oss är helt kända och älskade av Gud innan vi placeras i vår moders liv.

Han valde det speciella århundradet som vi skulle födas i: vår nationalitet, vår familj, vårt kön, våra styrkor och våra svagheter. Allt vi är och vi har från Gud är gåvor. ”
https://www.medjugorje.com/medjugorje-today/medjugorje-headlines/tragedy-of-realization.html

Och i ett annan avsnitt avslöjade vår välsignade mor för visionärerna i Medjugorje: “Berätta för denna präst, berätta för alla, att det är ni som är uppdelade på jorden. Muslimerna och de ortodoxa, av samma anledning som katolikerna, är lika före mina Son och jag. Ni är alla mina barn. Visst, alla religioner är inte lika, men alla män är lika inför Gud … De som inte är katolska är inte mindre varelser som är gjorda i gudsbild och som är avsedda att åter gå med på en dag Faderens hus. ” (The Final Harvest, Weible sidan 85-86).
Det är viktigt att förstå denna skillnad. Our Lady of Peace berättar för oss att alla religioner verkligen inte är lika, men att alla människor är lika inför Gud.

Läror och själar är inte samma sak, så vi får aldrig förvirra dessa två aspekter.

Nedan följer en intervju med visionärerna Ivanka Ivankovic och Fr. Svetozar Kraljevic den februari 1983. (Fr. Michael O’Carroll, Medjugorje: Fakta, dokument, teologi, s. 254)

Fr .: Det är viktigt att människor med god tro, oavsett valör, inte vänder sig mot varandra. Men berätta mer om detta. Vad sa Madonna om detta?
Jag: Madonna sa att religioner är separerade i jorden, men människorna i alla religioner accepteras av hennes Son.
Fr .: Betyder det att alla människor går till himlen? Jag: Det beror på vad de förtjänar.
Fr .: Ja, men många har aldrig hört talas om Jesus.
Jag: Jesus vet allt om det; Jag gör inte. Madonna sa, i princip är religioner likadana; men många människor har separerat sig på grund av religion och blivit varandras fiender.
Fr .: Jag tackar dig, Ivanka, för detta samtal och vittnesbörd!

Så nu vet vi och vi borde ha vetat att ingenting undkommar Gud och ingenting sker slumpmässigt.

Vi bör sluta ifrågasätta Gud! Det finns inga sammanfall med Gud. Gud kände oss innan vi föddes. Han visste allt om oss.

Som han sade i meddelandena om sant liv i Gud, “Jag kände dig innan du föddes.”

Ibland brukar vi ta denna mening symboliskt och försöka tolka den på olika sätt, men vi borde inte göra det.

Han kände oss verkligen innan vi föddes. “Om det finns någon punkt där du ser saker annorlunda,” bekräftar St. Paulus, “kommer Gud att göra det klart för dig; låt oss under tiden gå framåt på vägen som har fört oss dit vi är ”(Fil 3: 15-16).

Jag (Vassula Rydén)  föddes den 18 januari som de flesta vet nu. Detta datum då Gud valde att jag föddes är viktigt för detta apostoliska uppdrag som Han tänkte ge mig innan världen blev; att kalla alla kyrkor att förena och förena sig i sin mångfald.

Den 18 januari är den första dagen i veckan med universalbön för enhet. När jag föddes var detta datum också festen för Petri heliga Stol.

I Petruskyrkan i Rom håller man fromt den värdefulla reliken från den helifaPetristolen en gammal trästol från det första århundradet, donerat till samma basilika av den romerska senatorn Pudens, som konverterades.
Den värdefulla stol som nu blivit ställd längst bak i apsen på i Petruskyrkan tros vara en av dessa stolar. Petrus använde vanligtvis detta säte för att undervisa under sin vistelse i Rom ända till hans martyrskap.

Senare blev denna trästol en symbol för påvliga ämbetet (se) och användes därefter av flera av hans efterträdare.

Enligt Guds plan, tillsammans med vår födelsedatum, är även namnet vi bär viktigt.

Mitt namn Vassiliki, betyder kungens dotter, eller kunglig. Mitt andra namn, som är Paraskevi, har också en symbolisk betydelse: “förbered vägen till Herren”, på grekiska “fredag” betyder också veckodagen.

Jag har förberett vägen till Herren med hjälp av den Helige Ande som säger att Jesu återkomst är överhängande, genom att sprida Hans budskap runt om i världen, uppmana människor till omvändelse och omvändelse; uppmanar dem att förvandla sina liv till en oavbruten bön; uppmanar kyrkorna att förena sig och berätta att det är de sista dagarna av barmhärtighet och nåd från vår Gud.

De borde vara beredda och be, de ska förena när vi är på gränsen till dessa dramatiska händelser som förutses!

Jag har delat mina andliga upplevelser om tiden då Gud fadern för första gången närmade mig och talade till mig. När han talade var det som om jag kände honom! Som om jag hade träffat honom tidigare. Och inte bara det, Han fick mig att känna mig säker och att jag var hemma; inte mitt hemma på jorden, utan mitt hemma i himlen. Plötsligt räknade inte min jordiska far som tidigare, för han var också ett instrument så att jag kunde födas. Denna medvetenhet var inte bara en känsla i mig, utan jag visste det! Jag visste i mig utan tvekan att Gud är min sanna Fader och ingen annan, att jag var benet av hans ben och köttet av hans kött. Och så är Kristi ord när vi kallar vår Skapare Abba så viktiga och så sanna! Men har vi någonsin trängt igenom dem helt och förstått dem noggrant? Jag visste i dessa ögonblick av salighet att jag verkligen tillhörde Gud, att jag kom från honom, att jag var hans frö och att jag var hans.

Dessutom var hans enkelhet och hans faderliga sätt att prata med mig. Hans ömhet var så naturlig och så tröstande och fyllde mig med värme och säkerhet under hans närvaro. Dessa några minuter som han hade talat med mig kommer att vara för alltid värdesatta i mitt minne, för de kommer att bli oförglömliga. Hans närvaro och hans sätt att prata med mig var som om det inte var första gången för tonen i hans röst var som om jag hörde det förut! det var så bekant att jag kände släkting till honom. I det ögonblicket känner man att fred, säkerhet och frihet som vi borde ha när vi pratar med honom, utan att vara rädda, veta att vi inte kommer att missförstås, för han skulle vara där för att lyssna med glädje till sitt barn. Denna andliga oförtjänta upplevelse av Gud Fadern fick mig att inse att jag skulle vilja vara för evigt med honom för att jag visste utan spår av tvivel att jag stiger från honom och att han är min sanne Pappa!
Herren satte in mig genom den Helige Ande, även om jag föddes i en grekisk ortodox familj, och fortfarande är en ortodox, önskan att försvara Peters ordförande. Vi vet att Anden kommer för att hjälpa oss i vår svaghet och säkert kunde jag inte vara svagare än vid Guds kallelse, eftersom jag säkert inte kunde fatte in att jag en dag skulle bli utvald att följa samtalets enhet och vara skickas ut till många nationer som uppmanar dem för bön, omvändelse, försoning, fred och enhet.

Naturligtvis när jag försvarar påven och hans ämbete från de som rasande försöken upphäva till och med nu påven Franciskus, betraktas jag av några av mina ortodoxa människor som en förrädare, en Judas.

Men mitt samvete i förening med den Helige Ande försäkrar mig att vi ska förbli trogen mot denna påven.

Även när Jesus inte var glad över att de kristna dömde påven och hade gett mig ett budskap att skicka ut, trodde de som redan hade en negativ åsikt om denna påven inte att detta budskap kom från Kristus!

Vissa hånade till och med mig, inte bara för att jag är en ortodox som försvarar Petri ämbete och påven själv, utan för att ironiskt nog förföljs jag av samma människor som omger denna påve!

Jag får ingenting genom att försvara påven och Petri ämbete, men den Helige Ande uppmanar mig att göra det.

Icke desto mindre var Gud hela tiden medveten om att detta skulle hända, och Han hade berättat för mig för sådana förföljelser från början i mitt kall, och det är här min styrka kommer från: att vara medveten om att Gud är på min sida, jag gör inget av rädsla. Jag vaknar inte eller oroar mig, för Han har kontroll över allt!

Jag har delat med mig mina andliga upplevelser om tiden då Gud fadern för första gången närmade sig mig och talade till mig.

När han talade var det som om jag kände honom! Som om jag hade träffat honom tidigare. Och inte bara det, Han fick mig att känna mig säker och att jag var hemma; inte mitt hemma på jorden, utan mitt hemma i himlen.

Plötsligt räknades inte min jordiska far som det var tidigare, för han var också ett instrument så att jag kunde födas.

Denna medvetenhet var inte bara en känsla i mig, utan jag visste det! Jag visste i mig själv utan tvekan att Gud är min sanne Fader och ingen annan, att jag var benet av hans ben och köttet av hans kött. Och så är Kristi ord när vi kallar vår Skapare Abba så viktiga och så sanna!

Men har vi någonsin trängt igenom dem helt och förstått dem noggrant? Jag visste i dessa ögonblick av salighet att jag verkligen tillhörde Gud, att jag kom från honom, att jag var Hans frö och att jag var hans.

Dessutom var Hans enkelhet och hans faderliga sätt att tala med mig. Hans ömhet var så naturlig och så tröstande och fyllde mig med värme och säkerhet under hans närvaro.

Dessa några minuter som han hade talat med mig kommer att vara för alltid värdesatta i mitt minne, för de kommer att bli oförglömliga.

Hans närvaro och hans sätt att prata med mig var som om det inte var första gången för tonen i hans röst var som om jag hörde det förut! det var så bekant att jag kände släkting till honom.

I det ögonblicket känner man att fred, säkerhet och frihet som vi borde ha när vi pratar med honom, utan att vara rädda, veta att vi inte kommer att missförstås, för han skulle vara där för att lyssna med glädje till sitt barn. Denna andliga oförtjänta upplevelse av Gud Fadern fick mig att inse att jag skulle vilja vara för evigt med honom för att jag visste utan spår av tvivel att jag stiger från honom och att han är min sanna Pappa!

Vi är därför alla härstammade från honom. Han är oändlig kärlek. Han älskar, som han berättade för mig i TLIG, alla på samma sätt, oavsett vem de är eller i vilket land de föddes. Han bär ingen fientlighet i honom, inga spår av fördomar, inga spår av mörker, för han är rent ljus. Så med vilken rätt ska vi då vara fientliga mot människor som råkar ärva andra trosformer än den kristna? Vem ska vi döma? Har vi blivit så pompösa och så säkra på vår rättfärdighet att genom att hålla oss borta från andra människor som utövar annan tro gör vi rätt sak och att detta är behagligt för Gud? St Paul påminner oss i Rm. 2: 1, ”Så oavsett vem du är, om du fattar dom har du ingen ursäkt. Det är dig själv som du fördömer när du dömer andra, eftersom du uppträder på samma sätt som de du fördömer. ”

Om vi ​​lever med fördomar måste vi läka. Herrens ande är ständigt och med kraft som öppnar vägen och drar oss att förena och göra fred med alla. Och viktigast av allt, Jesus vill att vi ska visa sin kärlek genom oss, genom att vi accepterar att se på dem också som Guds barn och älska dem som Gud älskar dem. Vår välsignade mor betonade detta i många av hennes meddelanden till sejarna av Medjugorje och som en lektion för oss alla.

Jesus ledde mig i mitt uppdrag steg för steg, mycket försiktigt.

Hur han förberedde någon som jag, är inte mindre än ett mirakel, att utbilda mig som var okunnig mot Skriften, okunnig om kyrkans frågor, helt ointresserad av religion, aldrig har haft någon katekism, en person som aldrig bad eller gick till kyrkan , men som bara levde en jet-livsstil.

Hans gudomliga instruktioner ledde mig långsamt till det sätt som han ville att jag skulle bli en med honom “Låt mig forma dig som att jag vill att du ska vara …”, brukade han berätta för mig. Han ville att jag skulle vara ett vittne till enhet, eller som han sa: enhetens ikon. Han vill att alla ska vara en ikon för enhet.

Under flera år instruerade Herren mig att förstå att han vill att jag ska samla alla kyrkor för att förena och krossa barriären för vår uppdelning.

Denna barriär som skiljer oss, är ingen annan än Satan själv.

Men kunde jag samla kyrkorna som han ville? Ja, bara genom att låta honom leda mig med förtroende och utan att ifrågasätta honom. Och så med de kollaboratörer som han försåg mig, “arbetare till sin rika vingård” som han kallade dem, arbetade vi med att samla kyrkorna tillsammans.

Vår största framgång var när 24 kyrkliga valörer av präster hade samlats i vår pilgrimsfärd och firat mässa runt ett altare!

Antalet prästerskap var nära 120 tillsammans med 700 lekmän. Herrens Ande under våra pilgrimsresor tar över och fyller prästerskapets hjärta med törsten efter att vilja vara en och visar oss att det som förenar oss är mycket större än det som delar oss.

Det är något som inte tvingas på dem, utan en önskan inom dem att dela kalken och äta från samma bröd. Kanske är denna handling av att ha levt som en kyrka i sin mångfald en framtidsvision; vi levde det före vår tid.

Några år efter det skickades jag till Taiwan för att bevittna. Ärkebiskopen Joseph Ti-Kang var mycket öppen för meddelandena om Sant Liv i Gud och tog emot mig med ett varmt välkomnande.

Han fick mig att talat med sina präster först om hur Herren uppmanar oss till enhet i mångfald, och jag tyckte att det var lätt, eftersom Jesus hade tränat mig att ge mig många budskap om detta tema, därför visste jag vad jag skulle säga.

Men senare ringde ärkebiskopen till mig på eftermiddagen för att säga att han hade bjudit in flera tjänstemän (cirka 20 av dem) från andra religioner och att han skulle ha velat att jag skulle ge dem ett interreligiöst samtal.

Jag blev förvånad, för jag hade aldrig talat förut med människor med annan tro. Helt oförberedd klagade på Jesus att Han inte skulle ge mig sådana överraskningar av elchock, sa jag, “que sera sera …”

Det mötet gick så bra och så smidigt att det till och med rörde deras hjärtan. En muslim grät för att genom de ord han hörde kände han sig så älskad och slutligen så fullständigt förstått av en icke-muslim.
Så detta var det allra första steget genom vilket Jesus drog mig in mellan trosdialoger. Han fördjupade mig långsamt i detta och mötte sedan en imam och en värderad buddist på min resa till Dhaka som kom till mitt möte.

De blev inbjudna bland de kristna. När den vördnadsvärd av Dhaka fick reda på att en av hans munkar hade åkt dit, klagade han på honom för att han inte berättade för honom att han vill delta också.

Däremot skickade den Ärevördige att han ville träffa mig och därför accepterade jag hans inbjudan. Och det var så jag upptäckte den vördade Mahathero Suddhananda, – som faktiskt dött nyligen, och får sin själ hos Gud som såg det arbete han utfört

Han tog hand om föräldralösa barn genom en skola och hjälpte dem sedan att registrera sig på universitet. Han var en kärleksfull far för dem, och så sände True Life in God the Venerable vår hjälp från våra Beth Myriams medel. Därifrån bjudit Venerable Suddhananda mig flera gånger för att erbjuda mig Peace Gold Award-medaljer för att främja fred och försoning i världen. Mina samtal vid hans kloster hördes av buddisternas munkar, hinduer och muslimer samt kristna. En muslimsk professor, som var närvarande, gillade så mycket mitt samtal första gången att han bjöd in mig nästa dag för att prata med muslimska universitetets studenter. Vid den tiden kom hinduerna till mig och bad mig hålla ett föredrag också för studenterna på deras universitet.

När kriget fortfarande pågick i Syrien och staden Homs förstördes totalt, medan även Aleppo attackerades, blev jag inbjuden att gå dit och göra en serie TV-intervjuer med Lea enintervjuare från Télé Lumière.

Jag tvekade inte om jag skulle åka eller inte till en plats där det fortfarande finns ett pågående krig. Om Kristus skickade mig dit skulle jag gå. Jag började med Beirut. Télé Lumière skulle arrangera inter-trosdialogerna med mig tillsammans med imamerna och sjeikerna från Druz, Shiite och Sunni grenar av islamisk religion tillsammans med olika ärkebiskopar och biskopar.

När allt kommer omkring är Libanons befolkning blandad, muslimer och kristna lever tillsammans i harmoni.

Temat för dessa intervjuer var “hur man lever i fred med alla” och om Budskapen om Sant Liv i Gud som Gud skickar till hela världen.

Med mig kom fr. Rolf Schoenenberg, men han anförtrodde mig att han aldrig hade deltagit i en interreligiös dialog, men han tvekade inte att delta, och litade på vår välsignade mamma som skulle vägleda honom och att lita på den Helige Ande för att leda till ett gott samtal.

Det första mötet som Télé Lumière intervjuade gick fantastiskt fint. Bland de närvarande var biskopar, shejker från Druz, schiiter och sunni-grenar.

Efter denna intervju blev avslutade hade den schiitiska shejken Mohamed Ali el Haj frågat mig om jag kunde gå och tala med hans folk dagen efter, men jag reste den dagen och så det blev inte av.

Men han ordnade så att jag skulle återvända till Beirut och vara nyckeltalarenvid en samling han förberedde med muslimer och kristna.

Senare fick programmet oss att resa från Beirut till Syrien via Damaskus med bil, ha ett möte där i en kyrka och därifrån resa till Homs där två heroiska präster håller vår Beth Myriam aktiv (välgörenhet för att mata de fattiga) bland ruinerna.

Därifrån, efter vårt besök, fortsatte vi norrut till Aleppo med bil, en åtta timmars resa på en farlig väg med krypskyttar bakom kullarna. När vi anlände till Aleppo blev jag inbjuden att träffa flera shejker och biskopar för intervjuer som välkomnade mig med glädje och kärlek.

Vissa intervjuer hölls i kyrkor och andra på heliga platser. Så då och då skulle jag tänka på hur Herren ledde mig, utan att jag letade efter att involvera mig i interreligiösa dialoger, eftersom dessa placerades framför mig; det var som om jag sugs direkt in i dem!

När jag återvände hemifrån från Syrien frestades jag en dag att känna ett litet tvivel och frågade mig själv om det här var vad Herren verkligen ville ha.

Han misslyckas aldrig med att visa mig, när jag är uppriktig, om jag gör Hans vilja eller inte.

Jag upptäckte strax efter att jag hade återvänt hem då påven Franciskus besökte en moské och omfamnade en imam i respekt.

Han var omgiven av imamer. Detta påminde mig också om den tid då påve Johannes Paulus II också hade besökt en moské och kontaktat det muslimska folket. Så dessa inter-tros möten var inte av en slump.

Många människor förstår bara inte enhet i mångfald och dess värden – ännu mindre när jag dras till dialoger mellan trosledare. De ser inte klart på påvens initiativ för att föra en dialog mellan religioner och det är ofta missförstått.

De förstår inte den Helige Andes initiativ som påven bara genomför genom sin hängivenhet och trohet till Gud

Den Helige Ande ger impulser för fred och enhet bland hela mänskligheten.

Påven visar oss djup ödmjukhet och mod att följa vad den Helige Ande vill trots att han vet att det kommer att finnas människor som inte kommer att förstå och att han kommer att attackeras nådelöst.

Många röster skvallrar fortfarande där och säger att påven syftar till att skapa en ny världsordning och envärldsreligion.

Så varje gång han kramar en muslim, anklagas och förföljs han av röster som säger: ”Se! han är en förrädare till Jesus – ett dubbelspel – han är en antikrist! ”

Människor förstår inte att vår Herre Jesus och vår välsignade mor under de senaste dagarna kallar oss för fred och enhet – de får det inte – de lyssnar inte på vår välsignade mors ord i Medjugorje – vad hon sa om muslimerna.

De ignorerar orden ”Fred på jorden till män med god vilja” inte mer än att judarna förstod Jesu helande på sabbaten när mannen steg upp ur sin säng.

De svarade: “Hur kan han våga arbeta på sabbaten?” De fick det inte … De förstod inte heller att Gud skapade sabbaten för människan och inte människan för sabbaten.

Min inställning därmed till icke-kristna är en inställning av respekt, av broderkärlek, men framför allt: att överföra Jesu kärlek till dem.

Jag växte upp i Egypten – ett land fullt av muslimer, bra muslimer. Våra grannar hemma i Heliopolis var muslimska och hade goda familjer. Mina föräldrar hade god relation med dem och vi levde i fred.

Moder Teresa i Calcutta arbetade med hinduer. Hon älskade dem som sina egna barn. Hon bevittnade Jesu kärlek genom att visa dem välgörenhet och omfamna dem i Kristi namn.

Hon hade aldrig några fördomar i sig och gjorde aldrig någon skillnad mellan Kristendom  och Hinduism när hon visade samma kärlek och ömhet.

Hon tvingade dem aldrig att ändra sin tro, utan lämnade dem att leva i den fria att välja.

Hon var ett exempel på vad Jesus representerar, och det är därför hon blev helgon. För vår Frälsare föddes och dog inte bara för oss kristna utan för hela hans skapelse.

Han kom för att återlösa lösa oss alla. Han visade sin kärlek inte bara till judarna utan också till hedningarna. Hans kärlek gäller hela skapelsen.

Vi borde komma ihåg två saker: Gud vet oss för vad vi verkligen är. Och det andra: vi ska inte glömma att vi är ambassadörer för fred och enhet för att det ärKristus som talar till oss.

Vassula
https://app2.editnews.com/page/read.ashx?issueid=449484&userid=62764605&readid=F3C8E2D4903F&umailid=3821226139

Det här inlägget postades i Bibeln, Enhet, Existens, Förlåtelse, Förnyelse, Framtid, Franciskus, Globalisering, Helgon, Internationella relationer, Islam, Jesus Kristus., Kärlek, Kristendom, Kyrkan, Livet, Maria, Medjugoreje, Medvetande, Ny tid, Påven Franciskus, religion, SLiG, Syrien, Treenighet, Värderingar, Vassula, Visdom, Vision. Bokmärk permalänken.