50 KLOKA OCH UNDERBARA INSIKTER FRÅN PADER PIO

Padre Pio kommer länge att bli ihågkomma ihåg för de otaliga andliga insikterna. I den ständiga uppmuntran som han gav med dessa kortfattade ord sin undervisning. Här nedan ger han 50 visdomsord att tänka på.

Pader Pio är idag ett stort helgon. Många under skett genom honom. Han kom att bära Kristi sårmärken. Botade människor. En blind kvinna utan pupiller fick synen åter. Genom honom kom ett sjukhus till i San Giovanni Rotondo, som skulle kallas Casa Sollievo della Sofferenza eller “Hem för att avhjälpa lidande”

 1. Dagens samhälle ber inte. Det är därför det faller sönder.
 2. Bön är det bästa vapnet vi har, nyckeln som öppnar Guds hjärta.
 3. Be, hoppas och oroa dig inte. Oron är värdelös. Vår barmhärtiga Herre lyssnar på din bön.
 4. Sträva efter att förena barnens enkelhet med vuxnas försiktighet.
 5. Var inte så upptagen som Marta var i sin verksamhet när hon glömde bort Marias tystnad. Låt Jungfrun som så väl förenade med oss all med den ena och den andra förbli i din ljuva inspiration.
 6. Det skulle vara lättare för världen att existera utan solen än att vara utan den heliga Mässan.
 7. Att tusen år får njuta av mänsklig ära, är inte ens värt en timme tillbringad ljuvlig närvaro med Jesus i det välsignade Sakramentet.
 8. Hur skulle Jesu moder, som närvarande vid foten av korset på Golgata och offrade sin Son som offer för själens frälsning,  kunna var frånvarande från på altarets mysterium på Golgata?
 9. I det andliga livet går den som inte går framåt att gå  baklänges. Det händer då som sker för ett segelskepp som alltid måste segla vidare, att om den står still kommer vinden att blåsa tillbaka skeppet.
 10. Du måste också tala till Jesus med ditt eget hjärtat, förutom att be med läpparna; I vissa fall måste du faktiskt bara tala till Honom med hjärtat.
 11. Vi måste alltid ha mod. Om en andlig slöhet kommer över oss, låt oss då springa till Jesu fötter i det välsignade Sakramentet. Låt oss placera oss mitt i de himmelska parfymerna, och vi kommer då utan tvekan att återfå vår styrka .
 12. Har du inte älskat Herren under en tid? Älskar du honom inte nu? Längtar du inte efter att älska honom för alltid? Var därför inte rädd! Även att du har begått alla världens synder, upprepar Jesus för dig: ‘Många synder är förlåtna för dig eftersom du har älskat mycket!’
 13. Gud älskar människan med en oändlig kärlek och när Han straffar gör Han det med en vördnad, nästan rädd för att det gör ont.
 14. Gud ”kan absolut inte avvisa den uppriktiga önskan att älska honom.”
 15. Mitt förflutna, Herre, till din Barmhärtighet. Min gåva till din Kärlek. Min framtid till Din försyn!
 16. Vår gudomliga mästares Hjärta har ingen mer älskvärd lag än det ljuva, ödmjukhet och kärlek. Lägg ofta ditt förtroende till den gudomliga försynen och försäkra dig om att himlen och jorden kommer att inte att försvinna förrän att Herren försummar att skydda dig.
 17. Knäböj och överlämna hyllningen  med din närvaro och hängivenhet till Jesus i det välsignade Sakramentet. Anförtro alla dina behov till Honom, tillsammans med de som gäller andra. Tala till Honom och överlämna dig helt och hållet, ge Honom få fria tyglar i ditt hjärta och ge honom fullständig frihet att arbeta i dig som Han tycker är bäst.
 18. Oroa dig inte för saker som genererar dig, skapar oro för dig, störningar och ångest. En sak är bara nödvändig: att lyfta din ande och älska Gud.
 19. Tack och kyss Guds ljuva hand som slår dig, för det är alltid Faders hand som slår dig för att han älskar dig.
 20. Där det inte finns någon lydnad, där finns det ingen dygd och finns det finns varken godhet eller kärlek. Och där det inte finns någon kärlek, där finns det ingen Gud. Utan Gud kan vi inte nå himlen. Dessa dygder bildar en stege; om ett steg saknas faller vi ner.
 21. Lyd Honom omedelbart! Tänk inte på en persons ålder eller meriter. Och för att lyckas föreställ dig att du lyder Herren.
 22. Att misslyckas med kärlek är som att såra Gud i hans ögons pupill. Vad är mer känsligt än ett öga? Att misslyckas i välgörenhet är som att misslyckas med naturen.
 23. Det sista syftet med meditation är kärleken till Gud och till sin nästa. Älska det första med hela din själ och utan förbehåll, älska din nästa som ett annat jag, och du kommer fram till det slutliga syftet med meditation.
 24. Frestelser, modlöshet och oro är de varor som fienden erbjuder. Kom ihåg detta: om djävulen brusar upp är det ett tecken på att han fortfarande är ute efter dig och ännu inte är inne. Det som skrämmer oss  är hans frid och  verka i den mänskliga själen.
 25. Demonen har bara en dörr för att komma in i vår själ: i viljan; det finns inga hemliga dörrar. Ingen synd är en synd om den inte begås med viljan. När det inte sker med egen vilja, finns det ingen synd utan bara mänsklig svaghet.
 26. Det som kommer från Satan börjar med lugn och slutar i storm, likgiltighet och apati.
 27. Stridsfältet mellan Gud och Satan är den mänskliga själen. Det är i själen som striden rasar varje ögonblick av livet. Själen måste få fri tillgång till Herren så att den stärks av Honom i alla avseenden och med alla slags vapen; så att Hans ljus kan skina i vårt inre och bekämpa felets mörker och bli klädd i Jesus med Hans rättvisa, sanning och i trons sköld. Guds ord erövrar sådana mäktiga fiender. För att vara klädd i Jesus Kristus är det nödvändigt att dö från sitt eget själv.
 28. Var inte rädd. Jesus är kraftfullare än hela helvetet. Vid anropet av Hans heliga namn tvinga varje knä i himlen, på jorden och i helvetet böjas inför Jesus Kristus. Detta är en tröst för det goda och skräck för det onda.
 29. När du utsätts för någon prövning, vare sig det är fysiskt eller moraliskt, kroppsligt eller andligt, är det bästa botemedlet tanken på Honom som är vårt liv och då inte tänka på den ena utan att gå med i tanken till det andra.
 30. Kom ihåg att det inte är skuldkänsla som utgör vår synd utan samtycke till synd. Endast den fria viljan kan vi vara god eller ond. Men när viljan suckar under prövningen av frestaren och att du då inte vill ta emot det som visas  för dig, då finns det inte något fel i detta utan då finns endast en dygd.
 31. Det bästa sättet att skydda dig mot frestelser är följande: uppmärksamma dina sinnen för att rädda dem från farlig frestelsen. Undvik fåfänga.Låt åt inte ditt hjärta bli upphöjt, övertyga dig själv om självbehagets flykt. Fly bort från hat. Be när som helst det ärt möjlig. Om själen skulle känna till förtjänsten av vad man förvärvar i frestelser, övervunnet  genom lidandets tålamod , skulle den frestade säga: Herre, skicka mig frestelser.
 32. Det är nödvändigt att skydda alla dina sinnen, i synnerhet dina ögon: de är de medel genom vilka all fascination och charm av skönhet och vällustighet kommer in i hjärtat. När modet i vår tid ägnar sig åt och avslöjar att tidigare var fel att tänka på, då måste försiktighet och självbehärskning råda. När det behövs måste du se utan att se och se utan att tänka på det.
 33. Lev alltid under den gode Herdens ögon så kommer du att gå oskadd genom de onda betesmarkerna.
 34. Du måste komma ihåg att du har i himlen, inte bara har en Fader utan också en Moder … Låt oss då använda oss av Maria. Hon är all ljuvlighet, barmhärtighet, godhet och kärlek för oss eftersom hon är vår Moder
 35. Att tvivla är den största förolämpningen mot gudomligheten.
 36. Gå på Herrens väg med enkelhet och plåga inte din ande. Du måste hata dina defekter men med ett tyst hat, inte det blir besvärligt och rastlöst.
 37. Du bör snarare ödmjuka dig inför Gud än att vara bedrövad om Han reserverar dig för sin Son lidande och får dig att uppleva din svaghet. Du bör ge Honom bön om du avkläder dig det detta svaga och ber om hoppet. Även när du faller genom svagheten och tacka Honom ändå för alla fördelar som Han ständigt berikar dig med.
 38. Den sublima graden av ödmjukhet är inte bara att känna igen sin egen förkastelse utan att älska den. Jag har valt säger att profeten är fördärvad i Guds hus snarare än att bo i syndarnas hus.
 39. Ett gott hjärta är alltid starkt, det lider, men med tårar tröstas det genom att offra sig för sin nästa och för vår Gud.
 40. Gud berikar själen som tömmer sig från allt.
 41. Den kristens liv är inget annat än en evig kamp mot mig själv; det finns ingen blomning av själen till skönheten i dess perfektion utom i smärtans pris.
 42. Den som fäster sig vid jorden förblir fäst vid den. Det är genom våld som vi måste lämna den. Det är bättre att lossa sig lite åt gången, snarare än ta allt på en gång. Låt oss alltid tänka på himlen.
 43. Låt oss binda oss hårt till vår himmelska Moders smärtsamma hjärta och reflektera över dess gränslösa sorg över hur dyrbar vår själ är.
 44. Om vi ​​är lugna och uthålliga, hittar vi inte bara oss själva utan våra själar och därmed Gud själv.
 45. Kärlek och rädsla måste gå tillsammans, rädsla utan kärlek blir feghet. Kärlek utan rädsla blir då ett antagande. När det finns kärlek utan rädsla, är det en kärlek utan försiktighet och utan återhållsamhet, utan att veta vad som ska uppnås.
 46. ​​Be att Gud kommer att trösta dig när du känner korsets börda, för på detta sätt handlar du inte på något sätt mot Guds vilja, men du placerar dig själv bredvid Guds Son som frågade sin Fader under kvalen i Getsemanes trädgård för att giva Honom lättnad. Men om Han inte är villig att ge dig det, var då redo att uttala samma ‘Fiat’, ‘Så var det’, som Jesus gjorde.
 47. Låt världen förvandlas till det galna, låt allt förbli i mörkret och på berget Sinai kommar allt var täckt av blixtar, åska – Gud är med dig. Men om Gud bor i mörkret och är berget Sinai helt står i flammor, täckt av åska och buller, kommer vi då inte vara i närheten av Honom?
 48. Tiden tillbringad för att hedra Gud och för själens frälsning att aldrig finnas i det som dåligt
 49. Ser du inte Madonna alltid finns bredvid tabernaklet?
 50. Du måste ha gränslös tro på den gudomliga godheten, för segern är helt säker.

Denna artikel publicerades ursprungligen 27 februari 2008 av Joseph Pronechen

Joseph Pronechen is staff writer with the National Catholic Register since 2005 :
https://www.ncregister.com/blog/50-wise-and-wonderful-insights-from-padre-pio

 

Det här inlägget postades i Människan, Okategoriserade, Pader Pio. Bokmärk permalänken.